تاریخ: ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۰۵
بازدید: ۴۵۲
کد خبر: ۳۸۴۳۴۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
زنگنه:

سامانه اطلاعات خانوار در وزارت رفاه دارای ایرادات جدی است/ حذف یارانه باید با معیار‌های کارشناسی انجام شود

سامانه اطلاعات خانوار در وزارت رفاه دارای ایرادات جدی است/ حذف یارانه باید با معیار‌های کارشناسی انجام شود
‌می‌متالز - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفت: معیار‌های دولت برای حذف یارانه‌ها باید دقیق، کارشناسی و بدون خطا در شناسایی خانوار‌ها باشد.

به گزارش می‌متالز، محسن زنگنه، با اشاره به دستورالعمل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر اینکه خانوار‌هایی که پس از کسر هزینه مسکن، سرانه درآمد ماهانه بالای ۱۰ میلیون تومان دارند دیگر مشمول دریافت یارانه نقدی نخواهند شد، اظهار داشت: طبق برنامه هفتم توسعه و همچنین قوانین بودجه‌ای، دولت مکلف است یارانه افراد ثروتمند برخوردار را حذف و منابع حاصل از آن را برای حمایت از دهک‌های پایین هزینه کند. با این حال، نحوه تعیین شاخص‌ها و چگونگی اجرای این سیاست باید با دقت انجام گیرد تا حقی از کسی ضایع نشود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه سامانه اطلاعات خانوار در وزارت رفاه دارای ایرادات جدی است، گفت: تاکنون اعتراضات و انتقادات متعددی نسبت به عملکرد این سامانه مطرح شده که بار‌ها آن را به مسوولان منتقل کرده‌ایم؛ لذا حتما باید ایرادات سامانه اطلاعات خانوار برطرف شود که خدایی ناکرده به فردی ظلم نشود.

زنگنه افزود: معیار‌های مدنظر دولت برای حذف یارانه افراد برخوردار بر اساس تصمیم و اختیار دستگاه‌های اجرایی تعیین شده و مجلس ورودی در این بخش نداشته است. با این حال این معیار‌ها باید مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد تا مبنای صحیحی برای اجرای قانون باشد.

لازم به ذکر است؛ وزارت رفاه در سال‌های گذشته برای رسیدن به سازوکار مشخص جهت حذف یارانه ثروتمندان، راهکار‌های متعددی را پشت سر گذاشته و حتی معیار‌هایی ۶ گانه‌ای نظیر مجموع درآمد خانوار، تراکنش‌های بانکی، دارایی‌های ملکی، خودرو‌های لوکس، سفر‌های خارجی و اقامت در خارج از کشور، را برای این مهم نیز استخراج کرده بود. معیار‌هایی که به اذعان کارشناسان، در بسیاری از اوقات دچار ارزیابی غلط شده و حتی یک نقل و انتقال مالی ساده را برای خانوار‌ها گران تمام می‌کرد، به طوری که حرکت وجوه نه چندان بالا به حساب افراد، آنها را از دریافت یارانه محروم می‌ساخت.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین