تاریخ: ۲۴ مهر ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۱۴
بازدید: ۲۱۵
کد خبر: ۳۸۷۴۱۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

مسوولیت اجتماعی معادن باید جدی گرفته شود

مسوولیت اجتماعی معادن باید جدی گرفته شود
‌می‌متالز - استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر محرومیت‌های گسترده مردم مناطق معدنی، نبود زیرساخت‌های حیاتی و لزوم اجرای مسئولیت اجتماعی در معادن خواستار اولویت‌بندی پروژه‌های شهرستان‌ها و پیگیری سهم ۱۵ درصدی درآمد‌های معدنی از دولت مرکزی شد.

به گزارش می‌متالز، سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی امروز در جلسه شورای معادن استان ضمن اشاره به ظرفیت‌های غنی معدنی استان و نقش آن در توسعه اقتصادی، وضعیت مردم مناطق معدنی را نگران‌کننده خواند و گفت: با اینکه در زیر زمین استان طلا و معادن ارزشمند فراوان وجود دارد، اما مردم ما مستاصل و محروم هستند. در روستا‌های معدنی فعال، مردم با مشکلاتی همچون گرد و غبار، نبود آب‌رسانی، کمبود خدمات درمانی، نبود جاده مناسب و کمبود امکانات روبه‌رو هستند.

وی با تأکید بر اینکه مسوولیت اجتماعی معادن باید جدی گرفته شود افزود: مسوولیت اجتماعی یک اصل است و باید در شورای معادن استان تصمیم‌گیری شده و پروژه‌ها بر اساس اولویت‌های هر شهرستان تعیین شوند. مردم باید ببینند اگر معدنی در منطقه‌ای فعال است اثرات آن را در قالب پروژه‌های آبرسانی، درمانگاه‌ها و نهضت توسعه عدالت آموزشی مشاهده کنند.

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: یکی از خواسته‌های مهم دکتر پزشکیان در حوزه معادن، اجرای نهضت مدرسه‌سازی در مناطق معدنی است. باید طرحی فراهم شود تا مسوولیت اجتماعی به صورت متمرکز و هدفمند هزینه شود و پروژه‌ها از یک منبع مشخص پیگیری شوند.

هاشمی به موضوع درآمد‌های استان اشاره کرد و گفت: سهم ۱۵ درصدی که از درآمد‌های معدنی به استان اختصاص می‌یابد باید به طور جدی پیگیری شود. این سهم یکی از منابع اصلی درآمدی استان است که باید از تهران مطالبه و تضمین شود. در استان منابع مالی محدود است و اموال مازاد هم ارزش مالی قابل توجهی ندارد.

وی از اقدامات دولت چهاردهم در حوزه معادن تقدیر کرد و گفت: در شش ماه نخست سال ۱۴۰۴ بیش از یک هزار و ۴۷۵ محدوده معدنی جدید در استان ثبت شده که این اقدام بسیار مبارک و امیدبخش است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران و افغانستان پس از ۲۰ سال اظهار کرد: این نمایشگاه با حضور فعال استان و با المان‌های زیبا برگزار شد و زمینه بسیار خوبی برای معرفی ظرفیت‌های معدنی و اقتصادی استان است. این فرصت می‌تواند به رونق اقتصادی و توسعه اشتغال در خراسان جنوبی کمک شایانی کند.

هاشمی تأکید کرد: تنها با مدیریت صحیح، توجه به مسئولیت اجتماعی و پیگیری حقوق قانونی استان است که می‌توانیم از ظرفیت‌های عظیم معدنی بهره‌مند شویم و محرومیت‌های موجود را کاهش دهیم.

ثبت ۱۴۷۵ محدوده معدنی جدید در خراسان جنوبی

مهدی پارسا مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در جلسه شورای معادن استان با ارائه گزارشی از عملکرد حوزه معدن استان گفت: در شش ماهه اول امسال ۵۳ پروانه اکتشاف صادر شده که بخشی از مجموع ۷۳۵ پروانه اکتشافی استان را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: در این مدت یک هزار و ۴۷۵ محدوده معدنی جدید ثبت شده که بیانگر تحرک و رشد بخش اکتشافات در استان است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت بهره‌برداری از ظرفیت‌های معدنی استان تصریح کرد: تعداد پروانه‌های بهره‌برداری استان به ۸۷۰ فقره رسیده و در نیمه نخست سال جاری، ۲۶ پروانه بهره‌برداری جدید صادر شده است. متأسفانه از ابتدای سال ۴ پروانه بهره‌برداری سلب صلاحیت شده که این موضوع نیازمند دقت و نظارت بیشتر است.

پارسا به وضعیت مجوز‌های برداشت مواد معدنی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۷۰ مجوز برداشت صادر شده که ۱۱۶ فقره آن در سال جاری انجام شده است.

وی ضمن تاکید بر ضرورت توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع معدنی گفت: با وجود چالش‌های موجود تلاش می‌کنیم ضمن حفظ محیط زیست، اشتغال‌زایی و ارزآوری را از طریق توسعه بخش معدن افزایش دهیم و این امر جزو اولویت‌های اصلی استان در سال جاری است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد: با همکاری دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی روند توسعه معادن استان با سرعت بیشتری ادامه یابد و منابع ارزشمند معدنی به شکل مطلوبی مدیریت و بهره‌برداری شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین