تاریخ: ۱۲ آبان ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۶:۳۲
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۳۸۸۹۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مهدی طغیانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

خرید و فروش طلا توسط بانک مرکزی تفسیر و توسعه متفاوت قانون است/ بانک مرکزی براساس قانون صرفا باید سیاست‌گذاری کند

خرید و فروش طلا توسط بانک مرکزی تفسیر و توسعه متفاوت قانون است/ بانک مرکزی براساس قانون صرفا باید سیاست‌گذاری کند
‌می‌متالز - نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سیاست‌گذاری کار بانک مرکزی است، اما اینکه مداخله کند، خود مرکز مبادله بزند و خرید و فروش طلا و ارز کند، این توسعه قانون است. چنین چیزی در قانون وجود ندارد.

به گزارش می‌متالز، مهدی طغیانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره خرید و فروش طلا توسط بانک مرکزی و اقداماتی که زیرمجموعه مرکز مبادلات انجام می‌شود، تاکید کرد: اساساً سیاست‌گذاری پولی و ارزی با بانک مرکزی است، طلا، چون روابط خیلی وثیق و محکمی با ارز دارد معمولاً آن هم توسط بانک مرکزی سیاست‌گذاری می‌شود.

خرید و فروش طلا توسط بانک مرکزی توسعه‌ای است که این نهاد در قانون انجام می‌دهد

این نماینده مجلس درباره دخالت مستقیم بانک مرکزی در خرید و فروش طلا، عنوان کرد: اینکه بانک مرکزی خود خرید و فروش طلا را انجام دهد، توسعه‌ای است که این نهاد در قانون انجام می‌دهد و توجیهی است که می‌کند.

کار بانک مرکزی سیاست‌گذاری است / ایجاد مرکز مبادله و خرید و فروش طلا و ارز توسط بانک مرکزی در قانون وجود ندارد

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که پس قانون مشخصی برای این اقدام بانک مرکزی وجود ندارد و تفسیر متفاوتی است که این نهاد از قانون دارد، گفت: بله این در واقع تفسیر متفاوت بانک مرکزی از قانون است. سیاست‌گذاری کار این نهاد است، اما اینکه مداخله کند، خود مرکز مبادله بزند و خرید و فروش طلا و ارز کند، این توسعه قانون است. چنین چیزی در قانون وجود ندارد.

تاثیر مداخله بانک مرکزی در بازار خرید و فروش طلا مشخص نیست

طغیانی درباره تاثیر خرید و فروش طلا و ارز توسط بانک مرکزی بر بازار تاکید کرد: اثر اقدام بانک مرکزی در خرید و فروش طلا و اقدام به راه‌اندازی مرکز مبادله اثر روشنی نیست. بالاخره مداخله اثر دارد، ولی این را می‌توانست توسط نهاد‌های موجود انجام دهد، نه اینکه خود به‌طور مستقیم وارد شود.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده