تاریخ: ۱۹ آبان ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۳۴
بازدید: ۴۳۶
کد خبر: ۳۸۹۵۶۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معادن طلای سودان تحت سیطره «واکنش سریع»

معادن طلای سودان تحت سیطره «واکنش سریع»
‌می‌متالز - نیرو‌های «واکنش سریع» معادن طلای سودان در مثلث مرزی این کشور با مصر و لیبی را به تصرف خود در آوردند.

به گزارش می‌متالز، در جریان درگیری‌های نظامی درهرکشوری رخداد‌های به وقوع می‌پیوندد که در سایه اخبار جنگ قرار می‌گیرند و چندان مورد توجه رسانه‌ها و افکاری عمومی واقع نمی‌شوند. با وجود این، از اهمیت رخداد‌های مزبور چیزی کاسته نمی‌گردد و چه‌بسا این رخداد‌ها شریان اقتصادی نبرد باشند.

منابع متعدد سودانی به همراه چندتن از معدنچیانی مناطق معدنی و صنعتی مثلث مرزی سودان، لیبی و مصر گفتند: نیرو‌های واکنش سریع طی ماه گذشته تمام معادن طلا در منطقه را تصرف و کارگران را مجبور به ترک منطقه کردند.

آنان با اشاره به عقب‌نشینی تدریحی ارتش سودان و متحدانش از ایالت‌های شمالی این کشور افزودند: نیرو‌های واکنش سریع کنترل مثلث مرزی سودان لیبی و مصر را به طور کامل به دست گرفتند.

«ابراهیم هارون محمد» یکی از معدنچیان این مثلث گفت: نیرو‌های واکنش سریع ۳۶ سایت معدنکاری دستی را که مقادیر قابل توجهی «طلا» تولید می‌کرد، به تصرف خود درآوردند.

به گزارش پایگاه خبری «سودان ۲۴» وی افزود: معدنچیان سایت‎های دیگر در منطقه به دلیل ترس از دستگیری و آزار واذیت توسط نیرو‌های واکنش سریع از محل کار خود فرار کردند و صد‌ها تن آنان به طرف مرز‌های مصر رفتند.

بحران آب

«حمری» یکی دیگر از معدنچنان مثلث مرزی گفت: نیرو‌های واکنش سریع چاه «ام الخیر» تنها منبع آب در منطقه خناق نزدیک مثلث مرزی را هدف قرار دادند که پس از آن معدنجیان مجبور به ترک منطقه شدند.

وی افزود: معدنجیانی که در نزدیکی مرز مصر کار می‌کردند به آبی که از این کشور به منطقه منتقل می‏‌شد متکی بودند، اما به دلیل اینکه تحت تعقیب نیرو‌های واکنش سریع قرار می‌گرفتند مجبور به ترک منطقه شدند چراکه از آنان خواسته شده بود تمام فعالیت‌های معدنی را متوقف کنند.

موج آوارگی

به گفته شاهدان عینی، حملات هوایی ارتش سودان به مثلث مرزی، به آوارگی غیرنظامیان شتاب بخشیده و هزاران معدنچی به مصر و لیبی گریخته‌اند، تعدادی از آنان به داخل سودان کوچ کرده‌اند و کارگران خارجی نیز به کشور خود بازگشته‎‌اند.

تعداد معدنجیانی که در مثلث مرزی مشغول کار بودند حدود ۱۵ هزار نفر تخمین‌زده می‌شود. اینان بخشی از جمعیت دومیلیونی نفری سودان هستند که در حوزه معدن فعالند.

۸۳ درصد کل طلای سودان در مثلث مرزی این کشور با مصر و لیبی تولید می‎شود و حاکمیت براین «مثلث طلایی» تاثیرمستقیمی بر اقتصاد جنگ (ارتش و نیرو‌های واکنش سریع) و زندگی فعالان این حوزه دارد.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، طلای تولیدی در معادن تحت سیطره نیرو‌های واکنش سریع به امارات منتقل و از آنجا به دیگر کشور‌های جهان صادر می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده