تاریخ: ۲۷ آبان ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۱:۳۳
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۳۹۰۲۸۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

رکوردشکنی قیمت یک عنصر خاکی کمیاب

رکوردشکنی قیمت یک عنصر خاکی کمیاب
‌می‌متالز - اکسید ایتریم، عنصر خاکی کمیاب پس از رشد قیمت حدود ۱۵۰۰ درصدی در سال جاری، رکورد جدیدی را ثبت کرد که نشان‌دهنده پیامد‌های محدودیت تجاری از سوی چین است.

به گزارش می‌متالز، چین در آوریل، محدودیت‌هایی را برای صادرات عناصر خاکی کمیاب، از جمله ایتریوم، اعمال کرد. این ماده معدنی به ۱۲۶ دلار در هر کیلوگرم افزایش قیمت یافت، در حالی که در پایان سال ۲۰۲۴، کمتر از هشت دلار بود.

تولید، پالایش، تجارت و کاربرد عناصر خاکی کمیاب در مرحله نهایی رویارویی تجاری طولانی‌مدت میان دو اقتصاد بزرگ جهان قرار دارد. در حال حاضر، چین بر تولید عناصر خاکی کمیاب تسلط دارد و در حالی که پکن اخیرا با آزادسازی فروش موافقت کرده است، دو طرف هنوز بر سر جزئیات مذاکره می‌کنند.

کاربرد‌های ایتریوم شامل فناوری‌های پزشکی و همچنین تجهیزات هوافضا، سرامیک، لیزر و ابررسانا‌ها می‌شود. طبق گزارش سازمان زمین‌شناسی آمریکا، در چهار سال منتهی به ۲۰۲۳، بیش از ۹۰ درصد واردات آمریکا از چین بوده است.

در شرایطی که شرکت «ام پی متریالز» (MP Materials) در آمریکا، ایتریوم را در معدن «مانتین پس» (Mountain Pass) خود استخراج می‌کند، این شرکت این ماده را تا زمانی که قصد دارد فعالیت‌هایش را گسترش دهد، ذخیره می‌کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت معدن استرالیایی «لیناس» (Lynas Rare Earths) که مجموعه‌ای از عناصر خاکی کمیاب را تولید می‌کند، ظرفیت تولید ایتریوم از معدن «مانت ولد» (Mount Weld) خود در مالزی را گسترش می‌دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین