تاریخ: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۱۵
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۳۹۴۴۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نحوه اخذ مالیات حق العملکاران تجارت مشخص شد

می متالز - معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی با صدور بخشنامه ای، نحوه اخذ مالیات حق العملکاران تجارت خارجی را مشخص کرد.
نحوه اخذ مالیات حق العملکاران تجارت مشخص شد

به گزارش می متالز، نادر جنتی معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی در مورد نحوه اخذ مالیات حق العملکاری محصولات صادراتی و وارداتی بخشنامه‌ای صادر کرد.

این بخشنامه که مورخ ۸ خرداد ماه ۹۸ به ادارات استان‌ها ابلاغ شده آمده است: با توجه به مکاتبات واصله و شکایات صورت گرفته شده در خصوص مطالبه مالیات حق العملکاری از نماینده اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل توسط ادارات امور مالیاتی، به منظور اتخاذ رویه واحد و رفع مشکل مودیان مالیاتی مقرر می‌شود: 

1- در مواردی که اشخاص حقیقی به منظور انجام کلیه تشریفات گمرکی محصولات وارداتی و صادراتی اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل به گمرک جمهوری اسلامی ایران به عنوان نماینده مراجعه می‌نمایند و دارای رابطه استخدامی با صاحب کالا و خدمات به عنوان حقوق بگیر باشند و این امر با توجه به سوابق مالیاتی و مستندات ارائه شده مورد تأیید واحد حسابرسی مالیاتی واقع گردد در این صورت تشکیل پرونده مالیاتی مطالبه مالیات مضاعف برای اشخاص یاد شده، فاقد وجاهت قانونی می‌باشد و ادارات امور مالیاتی مکلف‌اند مراتب را طی گزارشی به اداره امور مالیاتی مربوط به صاحبان کالا و یا خدمات اعلام نمایند.

۲- در مواردی که اشخاص حقیقی به منظور انجام کلیه تشریفات گمرکی محصولات وارداتی و صادراتی اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل به گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه می‌نمایند و فاقد رابطه استخدامی با صاحب کالا و یا خدمات باشد (نسبت به انجام فعالیت شغلی مبادرت می‌نمایند) در این صورت ماموران مالیاتی در زمان حسابرسی به پرونده‌های مالیاتی نامبردگان برابر مقررات می‌بایست نسبت به نحوه شناسایی در آمد ها با توجه به مستندات موجود و نحوه فعالیت حق‌العمل کار بررسی‌های لازم را انجام و برابر مقررات نسبت به رسیدگی و تعیین درآمد مشمول مالیات مودیان وفق مقررات اقدام و مطالبه مالیات اقدام نمایند.

یکی از مشکلات تجارت خارجی در حال حاضر به کارت‌های بازرگانی بی نام و نشان باز می گردد که اصطلاحا کارت‌های یکبار مصرف نامیده می‌شوند. در حال حاضر براساس آمارهای رسمی از سازمان امور مالیاتی بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان بدهی و جریمه کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف ثبت شده که قابل وصول نیست.

این بخشنامه در راستای کمک به وصول بیت المال و حقوق دولت قلمداد می‌شود.

عناوین برگزیده