تاریخ: ۳۱ تير ۱۴۰۵ ، ساعت ۲۱:۱۸
بازدید: ۲۴
کد خبر: ۴۰۰۱۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سیاست‌های حمایتی سازمان مالیاتی در حمایت از صنایع آسیب‌دیده جنگ

سیاست‌های حمایتی سازمان مالیاتی در حمایت از صنایع آسیب‌دیده جنگ
‌می‌متالز - سازمان امور مالیاتی در بسته جدید دولت در حمایت از صنایع آسیب‌دیده از جنگ ۳ سیاست جدید در پیش گرفت.

به گزارش می‌متالز، وزارت اقتصاد وظیفه کنترل امور اقتصادی کشور و بسترسازی برای رونق تولید و تجارت در کشور را برعهده دارد. بنابراین، این وزارتخانه وظیفه دارد همواره به حمایت از کسب و کار‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بپردازد. اما در شرایطی که تحت فشار جنگ تحمیلی هستیم، حمایت از آنها از اهمیت چندبرابری برخوردار می‌شود. جنگ تحمیلی اخیر صدمه شدیدی به کسب و کار‌ها و بنگاه‌های اقتصادی وارد کرد.

بر همین اساس، وزارت اقتصاد اقدام به تدارک یک بسته حمایتی ویژه برای کمک به کسب و کار‌ها و بنگاه‌های اقتصادی آسیب دیده از جنگ کرده است. در چارچوب بسته حمایتی مورد بحث، دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان امور مالیاتی سیاست‌های حمایتی خود را به اجرا می‌گذارند.

بر همین اساس، سازمان امور مالیاتی اقدام به استرداد مالیات بر ارزش افزوده تولیدکنندگان و صادرکنندگان کرده است. هر کدام از دستگاه‌های مختلف می‌توانند از جهتی به بهبود وضعیت کسب و کار‌ها کمک کنند. به طور مثال، گمرک نیز با اعمال سیاست‌هایی مانند ایجاد امکان پرداخت اقساطی بدهی‌های گمرکی و یا بخشودگی آنها به کمک آمده است.

بانک‌های دولتی نیز می‌توانند در شرایط فعلی نقش مهمی در راستای تأمین نقدینگی بنگاه‌های اقتصادی برعهده بگیرند. بر همین اساس، در بسته حمایتی ویژه وزارت اقتصاد برای بانک‌های دولتی وظایفی در نظر گرفته شده است.

نظرات رحمان سعادت، مدیرگروه اقتصاد دانشگاه سمنان را در خصوص بسته حمایتی ویژه وزارت اقتصاد و اقدامات سازمان امور مالیاتی مانند استرداد مالیات بر ارزش افزوده جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.

سعادت با اشاره به این موضوع که تدارک بسته حمایتی ویژه وزارت اقتصاد به منظور کمک به کسب و کار‌ها و بنگاه‌های اقتصادی آسیب دیده از جنگ یک ضرورت است و توقعی جز این از وزارت اقتصاد نمی‌رفت، تصریح کرد: اگرچه وزارت اقتصاد مسئول کنترل امور اقتصادی کشور، بهبود فضای کسب و کار و رونق بخشیدن به تولید و تجارت است، اما در شرایط فعلی تنها اعمال سیاست‌های حمایتی توسط این وزارت‌خانه کافی نیست.

وی ادامه داد: کسب و کار‌ها و بنگاه‌های اقتصادی به حدی از جنگ تحمیلی آسیب دیده‌اند که باید تمامی دستگاه‌ها و وزارت‌خانه‌ها به کمک بیایند. بنگاه‌های اقتصادی چرخ‌ها محرک هر اقتصادی هستند و اگر نتوانند ادامه حیات بدهند برای اقتصاد ملی مشکل به وجود می‌آید.

این استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: سیاست حمایتی سازمان امور مالیاتی در بسته حمایتی وزارت اقتصاد مبتنی بر سه دسته اقدام همراستا با تقویت نقدینگی بنگاه‌های تولیدی و کاهش جریان خروجی از تولید است که در این زمینه علاوه بر تقسیط و اعطای تنفس در اخذ بدهی‌ها، با استرداد فوری مالیات بر ارزش افزوده و همچنین اعطای معافیت‌های هدفمند مالیاتی در این راستا گام برداشته است.

سعادت گفت: جنگ شرایط سختی را برای کشور ایجاد کرده و معیشت مردم تحت فشار قرار گرفته است. کسب و کار‌ها نیز وضعیت خوبی ندارند و نیاز به حمایت‌های دولتی دارند. بر همین اساس، اعمال سیاست‌های حمایتی در قالب بسته حمایتی ویژه وزارت اقتصاد توسط دستگاه‌های مختلف شامل گمرک، سازمان امور مالیاتی، بانک‌های دولتی و بیمه مرکزی مثبت ارزیابی می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی مشکلی به بزرگی جنگ تحمیلی برای کشور رخ می‌دهد، تنها در سایه سیاست‌های صحیح، کار انقلابی و همدلی می‌توان بر مشکلات غلبه کرد. بر همین اساس، نیاز است که تمامی وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌ها سیاست‌های حمایتی خود را به اجرا بگذارند.

سعادت گفت: اقدامات حمایتی گمرک و بیمه مرکزی نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد. هر کدام از آنها به طریقی می‌توانند به بنگاه‌های اقتصادی کمک کنند. بانک‌های دولتی نیز در زمینه تأمین نقدینگی موردنیاز بنگاه‌های اقتصادی می‌توانند به کمک بیایند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده