تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۴۰۵ ، ساعت ۱۱:۵۷
بازدید: ۶۳
کد خبر: ۴۰۰۵۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدنی‌زاده:

برنامه اصلاح بانک سپه تدوین و تایید شده است

برنامه اصلاح بانک سپه تدوین و تایید شده است
‌می‌متالز - مدنی‌زاده گفت طرح اصلاح بانک سپه آماده شده، اما اجرای آن نیازمند تصویب قانونی است.

به گزارش می‌متالز، سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه صد و سی و هفتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در پاسخ به سوالی درباره برنامه وزارت اقتصاد برای اصلاح ناترازی بانک سپه اظهار کرد: یک طرح اصلاح ساختار برای بانک سپه تهیه شده و به تایید هیات عالی بانک مرکزی رسیده، به محض اینکه به تصویب برسد اجرایی خواهد شد.

وی در مورد زمان اجرای اصلاح ساختار بانک سپه بیان کرد: به دلیل اینکه فرآیند این کار نیازمند تصویب قانونی است، نمی‌توان زمان دقیقی برای اجرای آن مشخص کرد.

مدنی‌زاده درباره جزئیات جلسه و مصوبات آن گفت: دو موضوع در دستور کار بود که موضوع اول به دارو اختصاص داشت، به دلیل تغییرات قیمت نهاده‌های دارو و محدودیت‌های قیمت‌گذاری تولیدکنندگان دارو با مشکلاتی مواجه شدند.

وی بیان کرد: درباره مطالبات بخش دارویی کشور و بیمه‌ها مقرر شد مساله قیمت‌گذاری دارو‌ها با سیستم ارزی، ترتیبات جدیدی برای تسویه بدهی‌ها داشته باشیم که قرار شد در این زمینه کارگروهی متشکل از سازمان غذا و دارو، بانک مرکزی و سازمان برنامه تشکیل شود تا تمام مطالبات، حسابرسی ویژه شده و منابع مورد نیاز در لایحه بودجه ۱۴۰۶ لحاظ شود تا بتوانیم بدهی‌ها را تسویه و مشکل تولیدکنندگان دارو را حل کنیم.

وزیر اقتصاد افزود: همچنین قرار شد تولیدکنندگان دارو برنامه‌ای برای بحث صادرات ارائه کنند که بتوانیم با افزایش ظرفیتی که ایجاد می‌شود صادرات دارو را تقویت کنیم و این کمک می‌کند که کمتر نیاز باشد تا از منابع داخلی برای واردات نهاده‌های تولید دارو هزینه کنیم.

وی اظهار کرد: دستورکار دوم در خصوص پیمانکارانی صادرکننده خدمات فنی مهندسی به عراق بود، این پیمانکاران پروژه‌هایی را طی سالیان پیش انجام داده بودند ولی به دلیل شرایط سیاسی که اتفاق افتاد و حمله داعش صورت گرفت، دچار مشکل شدند و به بانک توسعه صادرات بدهکار شدند.

مدنی‌زاده تصریح کرد: قرار شد که بانک مرکزی وضعیت بسته شدن حساب‌ها و دسته چک‌هایشان و ممنوعیت‌های بانکی آنها را بردارد و ترتیباتی اتخاذ کند که بتوانند از شبکه بانکی مجدداً تسهیلات دریافت کنند و بدهی آنها تمدید شود. پیگیری این موضوع طی جلساتی که با طرف عراقی از سوی وزارت اقتصاد به عنوان رئیس کمیسیون کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عراق، در دستور کار خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص فروش اوراق بدهی از سوی وزارت اقتصاد مطابق قانون بودجه امسال گفت: ما بر اساس قانون باید در مجموع ۱۰۳۰ همت تامین مالی از طریق اوراق داشته باشیم؛ طی دو ماه اول سال به دلیل پیگیری اجرای تجدید ساختار بازار مالی و بازار بدهی کشور، انتشار اوراق بدهی نداشتیم تا وضعیت اوراق نشان‌دار از بین برود و آیین‌نامه‌های جدید تهیه شود.

وزیر اقتصاد افزود: بر این اساس از ماه خرداد انتشار اوراق بدهی را شروع کردیم و طی برنامه منظم تا آخر سال اوراق منتشر می‌شود، در حال حاضر این اوراق در بازار فروش می‌رود بانک‌ها و نهاد‌های مالی این اوراق را خریداری می‌کنند، بانک مرکزی هم به عنوان سیاست‌گذار بازار پولی بر معاملات اوراق در بازار ثانویه نظارت دارد.

وی تصریح کرد: گزارش عملکرد سازمان بورس هفته گذشته به تصویب مجمع رسید و رشد چند برابری در عملکرد سازمان بورس را شاهد هستیم که علی‌رغم شرایط رکود اقتصادی بازار سرمایه، این رشد عملکرد اتفاق افتاده است؛ گزارش آن به زودی منتشر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
ققنوس پوهانگ
چگونه پوسکو در سایه تهدید نظامی دائمی، زنجیره ارزش را بازآفرینی کرد؟