تاریخ: ۲۴ مرداد ۱۴۰۵ ، ساعت ۲۲:۴۱
بازدید: ۱۰
کد خبر: ۴۰۲۰۳۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
در نشست شورای معاونان مطرح شد؛

بهبود ۱۴ درصدی عملکرد ایمنی و کاهش ۵۵ درصدی حوادث در شرکت ملی صنایع مس ایران

بهبود ۱۴ درصدی عملکرد ایمنی و کاهش ۵۵ درصدی حوادث در شرکت ملی صنایع مس ایران
‌می‌متالز - گزارش عملکرد امور ایمنی، بهداشت و محیط‌ زیست شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۱۴۰۴ از بهبود ۱۴ درصدی عملکرد ایمنی، کاهش ۵۵ درصدی حوادث منجر به فوت و افزایش ۲۳ درصدی نفرساعت بازرسی‌های روتین ایمنی در مجتمع‌های شرکت حکایت دارد. بررسی عملکرد سه‌ماهه نخست ۱۴۰۵ نیز بهبود وضعیت ایمنی را نشان می‌دهد.

به گزارش می‌متالز به نقل از مس پرس، بر اساس گزارش ارائه‌شده از سوی واحد HSE در شورای معاونان شرکت ملی صنایع مس ایران، عملکرد ایمنی شرکت در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال قبل ۱۰۵ امتیاز، معادل ۱۴ درصد، بهبود یافته و در وضعیت بسیارخوب قرار گرفته است.

فرآیند ارزیابی عملکرد ایمنی مجتمع‌های شرکت به‌ صورت ماهانه و بر اساس ۹ شاخص اصلی، ۲۰ زیرشاخص و ۶۷ ریزشاخص انجام می‌شود. در سال ۱۴۰۴ هر ۹ شاخص اصلی به حد پذیرش تعیین‌شده، یعنی حداقل ۷۰ درصد، دست یافته‌اند و ۶ شاخص نیز نسبت به سال قبل روند افزایشی داشته‌اند.

کاهش حوادث و تقویت نظارت‌های ایمنی

یکی از مهم‌ترین نتایج ثبت‌شده در عملکرد ایمنی شرکت در سال ۱۴۰۴، کاهش ۵۵ درصدی حوادث منجر به فوت نسبت به سال گذشته است. همچنین شاخص شدت و تکرار حوادث (FSI) در این سال بهبود یافته و به سطحی پایین‌تر از میانگین ایمیدرو رسیده است.

در حوزه نظارت و کنترل نیز نفرساعت بازرسی‌های روتین ایمنی ۲۳درصد افزایش یافته است. همچنین تمامی مانور‌های برنامه‌ریزی‌شده اجرا شده و متناسب با شرایط، مانور‌های اضطراری تکمیلی نیز برگزار شده است.

پیشرفت در اخذ مجوز‌های محیط‌زیستی

در حوزه محیط‌ زیست، از مجموع ۲۷ طرح توسعه‌ای شرکت که در فرآیند اخذ مجوز‌های زیست‌محیطی قرار دارند، تاکنون ۱۰ طرح موفق به دریافت مجوز شده و ۹ طرح نیز به مرحله بررسی در سازمان حفاظت محیط‌ زیست رسیده‌اند.

این طرح‌ها شامل پروژه‌های توسعه‌ای در مجتمع‌های سرچشمه، شهربابک، سونگون و سایر مناطق، ازجمله طرح‌های توسعه تغلیظ و معدن، سد‌های باطله، نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، نیروگاه‌های خورشیدی و بادی و پروژه کاتد سونگون است.

بیش از ۴۶۰۰ پایش زیست‌محیطی

در سال ۱۴۰۴ در مجموع ۴۶۱۶ اندازه‌گیری زیست‌محیطی در حوزه‌های هوا، آب و پساب در مجتمع‌های سرچشمه، شهربابک، سونگون و دره‌آلو انجام شده است که از این میزان، ۱۲۴۱ اندازه‌گیری در حوزه هوا و ۳۳۷۵ اندازه‌گیری در حوزه آب و پساب بوده است.

در این نشست بر تداوم تقویت فرهنگ ایمنی و مسوولیت‌پذیری، ارتقای نقش HSE در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی، تسریع فرآیند اخذ مجوز‌های زیست‌محیطی طرح‌های توسعه‌ای و تقویت ظرفیت‌های تخصصی این حوزه تأکید شد.

هوشمندسازی فرآیند فلوتاسیون در مجتمع‌های مس

در ادامه این جلسه، گزارش روند هوشمندسازی فرآیند فلوتاسیون در مجتمع‌های شهربابک و سونگون ارائه و بررسی شد.

بر اساس این گزارش، ارزیابی هوشمند محصولات کارخانه‌های تغلیظ شهربابک و سونگون با استفاده از فناوری پردازش تصویر در دستور کار این دو مجتمع قرار دارد و به‌ زودی وارد مرحله بهره‌برداری خواهد شد.

با بهره‌گیری از این فناوری، پارامتر‌های عملیاتی فرآیند، از جمله میزان آب، مصرف گلوله و مواد شیمیایی، به‌ صورت برخط و به‌ دور از خطای انسانی و بر مبنای نتایج حاصل از پردازش تصویر محصول کنسانتره تنظیم خواهد شد.

اجرای این طرح، با فراهم‌ کردن امکان پایش و تنظیم مستمر فرآیند، زمینه را برای ارتقای بهره‌وری، کاهش بهای تمام‌شده و تولید کنسانتره با عیار و راندمان بالاتر فراهم می‌کند.

این رویکرد در چارچوب توسعه فناوری‌های هوشمند و راهکار‌های مبتنی بر نسل چهارم صنعت، امکان اندازه‌گیری و ارزیابی پارامتر‌های کمی و کیفی محصولات فرآوری را با دقت و سرعت بالاتری فراهم می‌سازد.

بهبود ۱۴ درصدی عملکرد ایمنی و کاهش ۵۵ درصدی حوادث در شرکت ملی صنایع مس ایران

بهبود ۱۴ درصدی عملکرد ایمنی و کاهش ۵۵ درصدی حوادث در شرکت ملی صنایع مس ایران

بهبود ۱۴ درصدی عملکرد ایمنی و کاهش ۵۵ درصدی حوادث در شرکت ملی صنایع مس ایران

بهبود ۱۴ درصدی عملکرد ایمنی و کاهش ۵۵ درصدی حوادث در شرکت ملی صنایع مس ایران

منبع: مس پرس

عناوین برگزیده