به گزارش می متالز، جعفر سرقینی روز سه شنبه در هفدهمین اجلاس سالانه هیأت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران در محمودآباد مازندران افزود: اعتماد وزارت صمت به سازمان نظام مهندسی معدن روز به روز در حال گسترش است و توقع داریم فرایند اکتشاف و بهره برداری بر اساس مقررات و قوانین گسترش بیابد.
معاون وزیر صنعت بدنه کارشناسی و فنی سازمان نظام مهندسی معدن کشور را با حددود ۴۰ هزار نیروی متخصص ظرفیتی مهم و عظیم برای پایداری فعالیتهای معدنی با هدف رونق تولید و اقتصاد کشور توصیف کرد.
سرقینی کیفیت بخشی به فعالیتهای معدنی را ضروری دانست و گفت: امروز مشکلات معادن شن و ماسه در حوزه بهره برداری و ایمنی و زیست محیطی زیاد است و حتی همچنان انجام کار در شب در معادن برخلاف دستور قانونی، انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه محصولات معدنی ایران در دنیا خواهان زیادی دارد و تحریمها اثری بر مواد معدنی تولید شده ایران داشته است، گفت: امروز نه تنها برای مواد معدنی دست پیش بیگانگان دراز نمیکنیم بلکه سال گذشته حدود ۹ میلیارد دلار صادرات معدنی و صنایع معدنی داشتیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: استخراج مواد معدنی در کشور اول انقلاب سالانه ۱۹ میلیون تن بوده که اکنون این رقم به ۴۰۰ میلیون تن رسیده است
سرقینی ادامه داد: اول انقلاب ما سالی حدود پنج میلیون تن فولاد وارد میکردم اما امروز علیرغم همه تحریمها و مشکلات سالانه ۱۰ میلیون تن فولاد صادر میشود.
وی گفت: در زمینه سیمان نیز اوایل انقلاب با هشت میلیون تن تولید وارد کننده بودیم اما امروز نه تنها نیاز کشور را تأمین میکنیم بلکه ۸۷ میلیون تن ظرفیت تولید سیمان داریم و نیز در مقطعی ۱۵ میلیون تن صادرات سیمان داشتهایم.
معاون وزیر صنعت افزود: بازار محصولات معدن و صنایع معدنی بسیار متنوع است و علاوه بر فولاد، مس، سنگ اهن، سنگهای تزئینی و نما، کاشی و سرامیک و سیمان هم مورد استقبال بسیاری از کشورها قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در تنظیم تولید فولاد برنامه ۲۰۷ میلیون تن در زنجیره تولید برنامه ریزی شده است، گفت: تولید از ۱۲۰ میلیون تن فولاد به ۲۰۷ میلیون تن در شش ساله اخیر در دولت تدبیر و امید محقق شده است.
اسرقنی توسعه پایدار در صنعت معدن را با فعال سازی کارخانجات متعدد از برنامههای جدی وزارت صنعت برشمرد و گفت: امروز از ۴۱ میلیون تن ظرفیت حمل ریلی کشور ۲۸ میلیون تن برابر با ۷۰ درصد مربوط به محصولات معدنی است.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز در این اجلاس با بیان اینکه اکنون ۱۰ هزار واحد معدنی در کشور وجود دارد که شش هزار واحد معدنی فعال است، گفت: امسال برای فعال سازی ۱۵۰ معدن کوچک که ارزش زیادی ایجاد میکند برنامه ریزی شده است.
خداداد غریب پور مهمترین راه برای کنترل تورم و رونق اقتصادی را ایجاد اشتغال دانست و افزود: معادن کوچک ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال هستند چرا که هر معدن کوچک حداقل ۲۰ نیروی کار را جذب میکند.
وی تصریح کرد: ظرفیت اجرایی در وزارت صمت و کارشناسی و فنی سازمان نظام مهندسی معدن میتواند رونق تولید را با فعال سازی معدنهای کوچک محقق کند.
هفدهمین اجلاس ملی سالانه هیأت عمومی نظام مهندسی معدن ایران با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن استانهای کشور در مازندران آغاز شده است.
در این اجلاس سه روزه در زمینه عملکرد سازمانهای نظام مهندسی معدنی استانها در سال گذشته و برنامه و بودجه قابل اجرا در سال جاری بحث و بررسی میشود.
برگزاری جلسات پرسش و پاسخ با حضور نخبگان و اساتید برجسته مهندسی معدن کشور و مدیران ارشد معاونت معدن وزارت صمت با هدف بررسی مشکلات و موانع فنی، بازاریابی، زیست محیطی، تجیهزات، ماشین آلات، صادرات و واردات محصولات معدنی از مهمترین برنامههای این اجلاس است.