تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۲:۵۴
بازدید: ۳۲۰
کد خبر: ۴۲۵۴۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تولید آزمایشی معدن مس طارم

می متالز - تولید آزمایشی معدن مس کاتدی طارم سفلی ؛دومین معدن مس کاتدی کشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی آغاز شد.
تولید آزمایشی معدن مس طارم

به گزارش می متالز، معدن مس طارم، کارخانه‌ای که پس از مس کرمان می‌تواند یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های کشور در زمینه این فلز سرخ باشد امروز با حضور  مسئولان استانی در منطقه طارم بصورت آزمایشی افتتاح شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استان قزوین در این مراسم گفت: این کارخانه با سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیارد تومانی، بزرگترین معدن مس کاتدی کشور است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی می‌شود.
منوچهر حبیبی افزود : با بهره برداری از این کارخانه، زمینه اشتغال ۴۵۰ نفر در منطقه فراهم می‌شود  و  ۱۵۰۰ نفر هم بطور غیر مستقیم با راه اندازی این مجموعه کسب در آمد می‌کنند.  
مدیرعامل این کارخانه هم گفت: افتتاح این کارخانه تغییر و تحولی بزرگ در کانی‌های فلزی استان است بطوری که مس طارم سالانه ۱۰ هزار تن مس کاتدی به اندازه ظرفیت کارخانه مس سرچشمه کرمان تولید و به بازار عرضه خواهد کرد.
کرامت الله حسینی افزود: با توجه به اینکه  سنگ معدن مورد نیاز صنایع مس طارم دارای عیار ۵/۱درصد است، بهره‌برداری از این طرح تحول عظیمی در صنعت مس کشور ایجاد می‌کند.
گفتنی است؛ ساخت این طرح بزرگ از سال۸۶ در منطقه طارم سفلی با مشارکت بخش خصوصی آغاز شده است .

بهره‌برداری از معادن مس در استان قزوین قدمتی دیرینه دارد، حتی قدمت بهره‌برداری از مواد معدنی در منطقه قزوین با کشف کوره‌های ذوب مس در حوالی روستای سگزآباد بوئین زهرا با قدمتی حدود چهار هزار و ۹۰۰سال پیش از میلاد به اثبات رسیده است.
آثار متعددی از کانی‌های فلزی از قبیل:سولفید‌ها و کربنات‌های مس، سولفید سرب و روی و آثاری از اکسید‌های آهن در مناطق مختلف استان قزوین وجود دارد.
از مهم‌ترین مناطق تمرکز این مواد معدنی می‌توان به مناطق طارم سفلی، تاکستان، الموت و جنوب بوئین زهرا در استان قزوین اشاره کرد.
معدن مس طارم هم در منطقه چیزه در شمال استان قزوین واقع شده است. مجوز بهره‌برداری از این معدن با ذخیره قطعی ۴ میلیون تن و ذخیره احتمالی تا ۸میلیون تن با عیار ۱/۷ در سال۸۵ به تصویب رسیده است که با بهره‌برداری از این معدن سالانه ۴۵۰تن سنگ مس و ۵هزار تن مس خالص از این معدن استحصال می‌شود.
در این منطقه ۳معدن مس شناسایی شده که یک مورد با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال است، اما در مجموع میزان ذخایر مس این منطقه بیش از ۱۱ میلیون تن برآورد شده است.
استان قزوین که بیشتر به عنوان استان صنعتی شناخته می‌شود در قطب دیگر اقتصادی یعنی معادن نیز فعال است و در حال حاضر ۲۶ نوع ماده معدنی از معادن فعال استان استخراج می‌شود.

عناوین برگزیده