تاریخ: ۰۹ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۳۰
بازدید: ۲۵۵
کد خبر: ۴۳۲۱۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
با مشورت فرمانداران خراسان جنوبی

حقوق دولتی معادن خراسان جنوبی هزینه زیرساخت می‌شود

می متالز - خراسان جنوبی یکی از کریدورهای اصلی آب‌های عمیق است و تامین آب شرب خراسان جنوبی به‌وسیله منابع آبی کارست محقق می‌شود که برای مطالعات اولیه نیازمند حدود یک میلیارد تومان سرمایه و یک سال زمان است.
حقوق دولتی معادن خراسان جنوبی هزینه زیرساخت می‌شود

به گزارش می متالز، دومین شورای معادن خراسان جنوبی به ریاست محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی، علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و امیر حسنخانی، نماینده مردم ۴ شهرستان تابع خراسان جنوبی برگزار شد.

 

کمک سازمان زمین‌شناسی به تدوین سند جامع آب

محمدصادق معتمدیان استاندارخراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: شرکت‌های ایمیدرو و ایدرو طرح‌های مطالعاتی را انجام داده‌اند و به دنبال فراهم‌ کردن بخش خصوصی دیگر هم هستیم.
وی با تاکید بر اینکه از سازمان زمین‌شناسی انتظار داریم ورود جدی‌تری به خراسان جنوبی داشته باشد، گفت: باید از بخش خصوصی و نیرو‌های دانشگاهی استفاده شود. استاندارخراسان جنوبی به تدوین سند جامع آب خراسان جنوبی در شورای‌عالی آب کشور اشاره کرد و گفت: همچنین انتظار داریم سازمان زمین‌شناسی کشور به تدوین سند مطالعات آب خراسان جنوبی کمک کند.

 

نمی‌توان به اعتبارات دولتی اتکا کرد

امیر حسنخانی، نماینده مردم شهرستان‌های فردوس، سرایان، بشرویه و طبس در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه از برخی مطالعات سازمان زمین‌شناسی انتقاد و گلایه کرد. وی با اشاره به اینکه نمی‌توان به اعتبارات دولتی اتکا کرد افزود: توسعه با بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری آنها زودتر محقق می‌شود.

 

سرمایه‌گذاری ۳۲ میلیارد تومانی عملیات ژئوفیزیک در استان

داود شهرکی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در دومین جلسه شورای معادن خراسان جنوبی بیان کرد: پیرو جلسه استاندار در شورای معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت، این دیدار انجام شده است. وی با اشاره به اینکه وسعت خراسان جنوبی ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع است، عنوان کرد: بیشتر از ۲۰ درصد، نرخ بیکاری در استان داریم.
شهرکی با بیان اینکه در کشور ما جایگاه معدن از صنعت پیشی گرفته و رتبه چهارم کشور را داریم، خاطرنشان کرد: سهم ما در بخش معدن ۵.۸ درصد و اشتغال از این میزان ۸ درصد است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه ۲۸۱ پروانه اکتشاف داریم، عنوان کرد: بیش از ۲۲ هزار کیلومتر با سرمایه‌گذاری ۳۲ میلیارد تومان عملیات ژئوفیزیک در استان انجام شده است. شهرکی با اشاره به اینکه محدوده‌های امیدبخش به ۴ هزار کیلومتر رسیده است، خاطرنشان کرد: ۳۵ هزار کیلومتر مربع در سطح استان آزادسازی شد و در ۳ مرحله سرمایه‌گذاری‌ها را جذب کردیم.

 

 ظرفیت سازمان زمین‌شناسی در خراسان جنوبی

علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز در این آیین بیان کرد: معدن و صنایع معدنی، بیش از ۵ درصد جی‌دی‌پی کشور را تشکیل می‌دهد. وی با اشاره به اینکه نقشه‌های زمین‌شناسی جزو اولویت‌های کاری در خراسان جنوبی هستند، عنوان کرد: در حوزه مخاطرات زیست‌محیطی با دانشگاه بیرجند همکاری می‌کنیم.
شهیدی گفت: در خراسان جنوبی ژئوفیزیک هوایی انجام شد که نتیجه آن کشف ۱۱۷ آنومالی است.
ما دارای یک کمپ مرکزی در خراسان جنوبی هستیم که تولیدات اطلاعات را به زودی انجام خواهند داد. البته سازمان هنوز نتوانسته به موضوع آب‌های ژرف به خوبی ورود کند و کار بسیار سختی است.
 وی گفت: می‌توانیم به نیروی‌های متخصص معدنی، آموزش نقشه‌کشی معدن بدهیم چراکه معادن از ظرفیت‌های توسعه پایدار هستند و معدن ایجاد امنیت، اشتغال و کارآفرینی می‌کند.

 

نقش پروژه کارست در تامین آب شرب خراسان جنوبی

رضا شهبازی، مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی در سازمان زمین‌شناسی ایران نیز در این آیین بیان کرد: خراسان جنوبی اولویت نخست برای «مطالعات آب‌های کارست» است.
 محدوده خراسان جنوبی، اولویت‌های زیادی برای این مطالعات دارد. نظیر آنچه در زاگرس وجود دارد، در اعماق زمین‌های خراسان جنوبی هم با شباهت‌های زیاد وجود دارد.
وی تاکید کرد: خراسان جنوبی یکی از کریدورهای اصلی آب‌های عمیق است و تامین آب شرب خراسان جنوبی به‌وسیله منابع آبی کارست محقق می‌شود که برای مطالعات اولیه نیازمند حدود یک میلیارد تومان سرمایه و یک سال زمان است.

 

ظرفیت بالای خراسان جنوبی در ژئوپارک

نازنین بدری، مسئول بخش میراث زمین‌شناختی و ژئوپارک سازمان زمین‌شناسی ایران نیز در این آیین بیان کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های سازمان زمین‌شناسی ژئوپارک و ژئوتوریسم است.
وی به گردشگری طبیعت‌محور اشاره کرد و گفت: ژئوتوریسم گونه‌ای از این گردشگری است که هدف آن مطالعه و شناخت زمین‌گردشگری است. این گونه گردشگری زیر نظر یونسکو انجام می‌شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران یک ژئوپارک در قشم دارد که سردمدار ژئوپارک‌ها کشور چین است.
 وی با بیان اینکه خراسان جنوبی و شهرستان بیرجند، توانایی ساخت ژئوپارک و ژئوریسم را دارد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۴ باید ۵۰۰ ژئوپارک ساخته شود.

 

توسعه معادن خراسان جنوبی در گرو تامین برق و آب

فرماندار نهبندان در دومین جلسه شورای معادن استان خراسان جنوبی با بیان اینکه معادن نقش مهمی در نگه‌داشتن جمعیت و توسعه شهرستان دارند، بیان کرد: بیشترین معادن خراسان جنوبی در این شهرستان قرار دارند اما متاسفانه استفاده ناکافی از این ظرفیت موجب شد در ۵ سال گذشته افزون بر ۷ هزار نفر از این شهرستان مهاجرت کنند.

 

بازدید از ۳ معدن

در حاشیه این نشست، علیرضا شهیدی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ایران به همراه معاونان تخصصی خود و داود شهرکی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از ۳ معدن کانسار طلا و مس شادان، هیرد و مس قلعه‌زری به صورت میدانی بازدید کرد.
در این بازدید، شهیدی، رئیس سازمان زمین‌شناسی ایران توسعه معادن و صنایع معدنی را یکی از مهم‌ترین سیاست‌های وزیر و وزارت صنعت، معدن و تجارت در امسال دانست و عنوان کرد: خراسان جنوبی یکی از استان‌های مهم در مطالعات زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در امسال است.
وی با تاکید بر اینکه محوریت خراسان جنوبی بر طلا، مس، آهن، سرب و روی است، افزود: شکوفایی معادن موجب توسعه پایدار و توزیع عادلانه ثروت در استان خواهد شد. وی بیان کرد: تمام خواسته‌های معدنداران را در مکاتبه‌ای با وزیر، مطرح و برای تحقق آن تلاش خواهم کرد.

 

تامین برق و آب، از مهم‌ترین اولویت‌های معادن

مشیرالحق عابدی، معاون اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز در این بازدید، تامین برق و آب را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های معادن این منطقه دانست و تاکید کرد: کمک به تامین زیرساخت‌های استان به تولید و جذب سرمایه‌گذار کمک شایانی می‌کند.

 

حقوق دولتی معادن هزینه زیرساخت می‌شود

داود شهرکی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این بازدید با اشاره به اینکه حقوق دولتی معادن با مشورت فرمانداران در استان هزینه می‌شود، گفت: حفظ و ماندگاری معادنی همچون قلعه‌زری برای ما بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه از برگشت حقوق دولتی معادن تا حدودی به تامین برق، آب و جاده به معادن کمک کردیم، بیان کرد: در ۳ سال گذشته ۳۰۰ پروانه بهره‌برداری صادر شده است.

 

قدردانی از شرکت ملی مس ایران

محمد شفیعی، فرماندار شهرستان خوسف نیز با قدردانی از شرکت ملی مس ایران مبنی بر حمایت از معدن مس قلعه‌زری گفت: حمایت شرکت ملی مس توانسته به ما کمک‌ زیادی کند.
 وی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه کشور هم بر فرآوری معادن تاکید بسیار زیادی شده است، افزود: در معدن قلعه‌زری ۵۰۰ نفر مشغول به کار هستند و معادن اطراف هم از زیرساخت‌های این منطقه بهره‌مند می‌شوند.

عناوین برگزیده