به گزارش می متالز، آغاز پروژه تهیه نقشه زمینشناسی یکپارچه تهران بزرگ در مقیاس 1:50000 و ادامه تهیه و تکمیل 151 پروژه نقشههای زمینشناسی در دست انجام با مقیاسهای 1:25000 و1:100000 از دیگر اقدامات انجام شده این سازمان در حوزه مطالعات و بررسیهای زمینشناسی در در سه ماهه نخست سال 1398 بوده است.
در این مدت طرح مطالعات منابع آب کارستی با اولویت تکمیل استان کرمانشاه و اجرای طرح در استانهای بوشهر و کردستان تداوم یافت و دستورالعمل جامع و واحد مطالعات منابع آب کارست در کشور تدوین شد.
همچنین کار تهیه اطلس ملی فرونشست کشور آغاز شد و نقشه آسیبپذیری سیل کشور با توجه به یافتههای سیل اخیر در دست بازبینی و به روزرسانی قرار گرفت.
بازسازی ایستگاه پیشنشانگر شمال تهران، تهیه گزارش جامع پایش آتشفشان دماوند، برداشتهای تکمیلی و سایتیابی احداث شهر در منطقه حسینآباد کالپوش سمنان، برداشت تکمیلی آثار گسیختگی گسلها در سطح کشور به منظور کاربرد در طرح تدقیق گسلها از دیگر اقدامات انجام شده در این بازه زمانی بوده است.
همچنین در 3 ماهه اول امسال تدوین طرح جامع مطالعات زمینشناسی دریایی در جنوب و شروع تدوین طرح برای دریایخزر و سواحل شمالی و برداشتهای لرزهای کم عمق در کانالهای کشتیرانی خورموسی در بندر امام خمینی در دستور کار قرار گرفت.
در این مدت، تهیه نقشههای ژئوشیمیرسوبی و آلایندههای زیستمحیطی در مقیاس 1:50000 سواحل و پهنه آبی شمال کشور و تهیه نقشههای رسوبشناسی در مقیاس 1:50000 سواحل و پهنه آبی شمال کشور نیز آغاز شد.
گفتنی است، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به عنوان یک مجموعه حاکمیتی- تخصصی و بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت در آغاز چرخه معدنکاری است که با در اختیار داشتن مزیتهای رقابتی مناسب از جمله بهرهگیری از توان تخصصی و نیروهای ارزشمند متخصص، دسترسی به فناوریهای روز دنیا، گستردگی مراکز فعالیتی مناسب در سطح کشور و همچنین حضور در مجامع علمی بینالمللی قادر به ارتقای سهم بخش معدن در حوزه علوم زمین و کشف ذخایرمعدنی است.
این سازمان دو برنامه مهم شناسایی مواد معدنی با هدف ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت ملی و همچنین شناسایی مخاطرات با هدف جلوگیری از زیانهای اقتصادی- اجتماعی و هدر رفت ثروت ملی را دنبال میکند که در صورت توجه ویژه به این پتانسیلها تاثیرات مهمی را در توسعه اهداف پیش رو خواهد داشت.