تاریخ: ۱۷ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۱۷
بازدید: ۳۷۹
کد خبر: ۴۴۰۱۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سهام نفت سپاهان در مرز 5 هزار تومان

«شسپا» به نقطه هدف «دنیای بورس» رسید؟/ آخرین برآورد از سودآوری بهار و سال 98

می متالز - سهام نفت سپاهان سرانجام مسیر رشد بنیادی را طی کرد و در آستانه ورود به 5 هزار تومان قرار داد. «دنیای بورس» در یک سال اخیر مسیر رشد قیمتی این سهم را با دقت دنبال کرده است. گرچه بازار در باور پتانسیل سودآوری نفت سپاهان تردید داشت اما سرانجام مطابق با انتظارات سود قابل توجهی توسط این شرکت محقق شد. در میان عوامل حمایتی سهام، افزایش سرمایه سنگین نیز نقش مهمی را در ایجاد بستر صعودی ایفا کرد. در شرایط کنونی و با نزدیک شدن به مجمع عمومی سالیانه و همچنین فوق‌العاده جهت تصویب افزایش سرمایه بررسی دوباره این سهم جالب توجه است.
«شسپا» به نقطه هدف «دنیای بورس» رسید؟/ آخرین برآورد از سودآوری بهار و سال 98

به گزارش می متالز، عرضه‌های سنگین روزهای اخیر از سمت حقوقی‌ها گرچه مسیر رشد قیمتی سهم را کند کرد اما تاکنون مانع رشد قیمتی این سهم تاکنون نشده است. «شسپا» در سال مالی 97 حدود 947 تومان به ازای هر سهم محقق کرده است. این شرکت برنامه افزایش سرمایه 495 میلیارد تومانی (بیش از 470 درصد) را در مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ 24 تیر دارد. با برداشت این مبلغ از حساب انباشته شرکت حدود 655 میلیارد تومان سود قابل تخصیص در مجمع عمومی سالیانه خواهد داشت. با توجه به این‌که احتمالا مدیران شرکت در برابر تقسیم تمامی سود مقاومت کنند می‌توان انتظار توزیع حدود 500 میلیارد تومان (معادل 476 تومان با سرمایه کنونی)  سود در مجمع عمومی سالیانه را داشت. به این ترتیب آن دسته از معامله‌گرانی که مبنای ارزش‌گذاری سهام نسبت قیمت به درآمد انتظاری پیشین (حدود 4) در نظر می‌گیرند باید به این موضوع توجه داشته باشند. با این حال باید در کنار این موضوع به سایر عوامل اثرگذار نیز توجه داشت.

برآورد از سودآوری بهار

برآوردهای «دنیای بورس» از این موضوع حکایت دارد که این شرکت توانایی ساخت سود حدود 260 تومانی را در فصل بهار دارا است. همچنین برآورد سال مالی از تحقق سود حدود 940 تومان برای سال مالی 98 حکایت دارد. علت کاهش سود انتظاری نسبت به گزارش‌های پیشین به نزدیک شدن میانگین نرخ نیما و نرخ تسعیر ارز نفت سپاهان باز می‌گردد. میانگین نرخ نیمایی، مبنای محاسبه قیمت لوبکات مصرفی شرکت‌های روانکار (نرخ فروش پالایشی‌ها)، از نرخ تسعیر ارز نفت سپاهان و سایر شرکت‌ها به غیر از پتروشیمی‌ها پایین‌تر است. در نتیجه این شرکت‌ها با نرخ بالاتری ارز حاصل از فروش صادراتی محصولات خود را نسبت ارز مبنای محاسبه قیمت خوراک به فروش می‌رسانند. بر این اساس نزدیک شدن میانگین نرخ نیما به بازار آزاد، فاصله نرخ فروش ارز دیگر شرکت‌ها را با میانگین نرخ نیما کاهش می‌دهد. این موضوع به معنای کاهش احتمالی حاشیه سود شرکت‌های روانکار و سایر شرکت‌های با مکانیزم مشابه در فصل‌های آتی نسبت به فصل بهار محسوب می‌شود.

البته در این میان احتمالا تغییرات دیگری نیز وجود دارد. دریافت مجوز دیگری برای افزایش نرخ فروش داخلی، تغییر و تحولات ارزی در ماه‌های آینده، رویه قیمتی نفت و روغن پایه در بازار جهانی از جمله عوامل اثرگذار محسوب می‌شوند.

آیا «شسپا» به پایان خط رسید؟

بار دیگر تاکید می‌شود اگر مبنای نسبت قیمت به درآمد وضعیت گذشته شرکت باشد باید گفت سهام شرکت نفت سپاهان به پایان مسیر صعودی نزدیک شده است. با این حال باید به موارد دیگری در این شرایط توجه داشت. در این خصوص سایر شرکت‌های روانکار با نسبت قیمت به درآمد انتظاری بالاتر از 5 و بعضا بالاتر از 6 معامله می‌شوند. در چنین شرایطی اگر نفت سپاهان در صدد هماهنگ ساختن قیمت‌ سهام خود با شرکت‌های گروه باشد باید در انتظار ادامه مسیر صعودی بود. افزایش سرمایه‌های سنگین همیشه برای بازار جذاب بوده و از این منظر نیز باید معامله‌گران به نوسان قیمتی آتی سهم توجه داشته باشند.

نفت سپاهان در هفته آینده برای برگزاری مجمع عمومی سالیانه و و فوق‌العاده متوقف می‌شود. در این میان افزایش سرمایه سنگین این شرکت احتمالا توقف بیش از یک ماه سهام این شرکت را به دنبال دارد. با توجه به حجم افزایش سرمایه و قوانین جدید تا زمانی‌که افزایش سرمایه ثبت نشود سهام شرکت بازگشایی نخواهد شد. از طرفی تقسیم سود جذاب و مدت زمان کوتاه توزیع سود (در مرداد سود حقیقی‌ها پرداخت می‌شود) پس از مجمع از موارد جذاب این سهم محسوب می‌شود. این‌که شرکت می‌تواند خود را با نسبت قیمت به درآمد گروه هماهنگ سازد یا خیر، به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از این عوامل انتشار عملکرد بهار روانکاران است. یکی از احتمالات رشد نسبت قیمت به درآمد روانکاران نسبت به انتظارات بازار می‌تواند اختلاف نظر تحلیل‌گران در محاسبه سود بهار باشد. بر این اساس انتشار عملکرد سه‌ماه نخست روانکاران می‌تواند در تعیین مسیر قیمتی «شسپا» و دیگر نمادهای روانکار موثر واقع شود.

طی روزهای اخیر قدرت نقدینگی از سمت حقیقی‌ها و تغییرات ترکیب سهام‌داری در کنار انتشار اوراق تبعی خرید یک ساله توسط سهام‌دار عمده از عوامل بازاری رشد قیمت سهم بودند. با تمام موارد بالا اگر قدرت نقدینگی ادامه پیدا کند احتمال رشد قیمتی سهم وجود دارد و در چنین شرایطی نمی‌توان اظهارنظر دقیقی از نوسان آتی سهام این شرکت را داشت.

عناوین برگزیده