به گزارش می متالز، از طرفی کسانی که دستی در تولید دارند باور دارند اگرچه ما به ابزارآلات و قطعات معدنی روز و پیشرفته بهشدت نیازمند هستیم اما اگر کسی در این حوزه وارد شود به دلیل موانع کار نمیتواند تاب بیاورد. این موضوع بهانهای شد تا به شرکتهای مختلف معدنی سر بزیم، از بین تمام واردکنندههای ابزارآلات معدنی عبور کنیم و باکسانی که تولیدکننده قطعه یا کالای تمامشده در این حوزه هستند، گفتوگو کنیم.
مجتبی محمودی، رئیس هیات مدیره شرکت کارارول که در حوزه ساخت خطوط انتقال شامل رولیک، درام و تمام سازههای نوار نقاله در بخش معدن و صنعت فعالیت میکند، گفت: ما ابتدا رولیک را بهصورت خیلی ساده تولید میکردیم اما امروز آن را با توجه به نمونههای اروپایی تولید میکنیم.
این فعال معدنی با بیان اینکه نوار نقاله در معدن همهکاره است و برای جابهجایی شن و ماسه، زغال و نخالهها کاربرد دارد، اظهار کرد: درحالحاضر کشور ما نیاز مبرمی به قطعات خطوط انتقال دارد؛ از این رو جای خالی چنین وسیلهای احساس میشد.
امروز ما توانستهایم قطعاتی را تولید کنیم که در مقایسه با نمونه خارجی از نظر نرخ بسیار مناسبتر هستند.
محمودی ادامه داد: به جرات میتوانیم بگوییم بیشتر مواد و طراحی این کالا ساخت داخل است و ما در این حوزه توانمند شدیم.
خوشبختانه تا حدود ۹۰ درصد، از خارجیها بینیاز هستیم و تنها ۱۰ درصد به ژاپن وابستهایم که امیدواریم در آن بخش هم تا چند وقت دیگر به خودکفایی برسیم.
او با انتقاد از اینکه تولیدکنندههای داخلی بین ایرانیها هم دیده نمیشوند، اظهار کرد: وقتی بهعنوان یک تولیدکننده داخلی در نمایشگاه خارجی شرکت میکنیم، میبینیم که متقاضیان و شرکتهای ایرانی رولیک مورد نیاز خود را از شرکتهای خارجی تهیه میکنند و متاسفانه به کالای ساخت داخل کشور بها نمیدهند.
وی افزود: بنابراین یکی از بزرگترین مشکلات ما واردکنندهها هستند، البته از وقتی رهبر معظم انقلاب بر تولید داخلی تاکید کردند و قرار شد در تامین قطعات به تولید داخلی وابسته شویم و ارز را هم از کشور خارج نکنیم، خوشبختانه شرایط برای شرکتهایی مثل ما که تولیدکننده و خلاق هستند، بهتر شده است.
محمودی در پاسخ به این پرسش که بهعنوان تولیدکننده چه انتظاری از دولت دارید، گفت: از تولیدکنندههای داخلی حمایت کند تا شناخته شوند، در غیر این صورت نابود میشویم.
هرچند شرکتهایی که از تولیدکنندههایی مثل ما استقبال کردهاند کم نیستند اما متاسفانه در ایران همیشه تولیدکننده زیر فشار بوده و هیچ استقبالی از او نشده است.
وی ادامه داد: وقتی حدود ۳۰ نیرو در مجموعه شما کار میکنند باید شرایط را برایشان مهیا کنید، به همین دلیل خیلی وقتها تولیدمان را با نرخ پایین به فروش میرسانیم تا فقط در بازار بمانیم و ۳۰ نفر را بیکار نکنیم.
این فعال معدنی با ابراز تاسف از اینکه در کشور قدر کار تولیدی را نمیدانند، گفت: کار تولید پر دغدغه است؛ خیلیها فروشگاه میزنند و بهراحتی پول درمیآورند اما حاضر نیستند دستبه تولید بزنند به خاطر اینکه تولیدکننده از نیروی کار گرفته تا بیمه و مالیات، دغدغه زیاد دارد.
آرش افتخاری، مدیر شرکت آترین اشتاد با اشاره به تولید دستگاه از سوی متخصصان داخلی در حوزه معدنکاری گفت: ۲ ماه پیش از نخستین محصولی که برای نخستین بار در کشور تولید شد، رونمایی کردیم.
این محصول تجهیزی است که ۲ سر تسمه را بهصورت پرس گرم به هم وصل میکند و در فعالیت معدن کاربرد زیادی دارد که میتوان ازجمله به انتقال مواد، خاک و سنگ اشاره کرد.
افتخاری ادامه داد: تا پیش از این، متقاضیان محصول موردنظر را از کشورهای مختلفی مثل آلمان، چین، اسپانیا و کانادا وارد کشور میکردند اما با استفاده از توان متخصصان داخلی توانستیم همان محصول را در داخل تولید کنیم. این فعال معدنی با اشاره به توانمندی ایرانیها در ساخت چنین دستگاهی گفت: در این محصول نه کپیسازی شده نه به مهندسی معکوس توجهی کردهایم. در این روند با تکیه بر تفکر داخلی توانستیم محصول موردنظر را بسازیم.
افتخاری با بیان اینکه در داخل کشور استقبال خوبی از این دستگاه شده، بیان کرد: نخستین فروش را به شرکت صنعتی و معدنی گلگهر داشتیم که نشان میدهد خوشبختانه فعالان معدنی داخلی استقبال خوبی از آن کردهاند.
این فعال معدنی با مقایسه تولید داخلی این کالا با تولید خارجی آن گفت: اگر یک دستگاه اروپایی در مدت ۴۰ دقیقه، دما را به ۱۴۵ درجه میرساند، دستگاه ایرانی در مدت ۳ دقیقه همان کار را انجام میدهد.
از طرف دیگر شبکه ما تک فاز است اما شبکههای اروپایی۳ فاز هستند. همین مسئله تولیدکنندههای ما را با مشکل روبهرو میکرد و همیشه ما را به دردسر میانداخت که خوشبختانه با تولید داخلی توانستیم این مشکل را نیز حل کنیم. افتخاری با بیان اینکه اگر بخواهیم، میتوانیم سازندههای خوبی باشیم، ادامه داد: متاسفانه نخستین فکری که میکنیم این است که چه چیزی به ما میرسد و تا وقتی مطمئن نشویم درآمد داریم یا خیر، هزینه نمیکنیم، درحالیکه باید نگاهمان را تغییر دهیم. باید بررسی کنیم که چه مشکلاتی در صنعت و معدن وجود دارند و با ساخت تجهیزات سعی کنیم این مشکلات را رفع کنیم.
او با انتقاد از خریداران داخلی که به دنبال کالای خارجی هستند، تاکید کرد: ما باید ملیگرا باشیم و به تولیدکنندههای کالاهای داخلی کشورمان احترام بگذاریم. همانطور که یک آلمانی کالای ایرانی نمیخرد و به دنبال کالای خودش است، ما هم باید به دنبال کالای داخلی باشیم و در برابر خرید کالای خارجی مقاومت کنیم.