تاریخ: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۴۳
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۵۰۴۲۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
رشد عرضه سرب در بازارهای جهانی در نیمه دوم سال 2019

قیمت سرب به اوج خود در 4 ماه اخیر رسید

می متالز - شمش سرب در ماه جولای روند رو به رشد قیمتی را طی کرد و در نهایت نیز در 25 جولای به بیشترین رقم قیمتی در 4 ماه اخیر رسید. باوجود روند رو به‌رشد مثبتی که بازارهای جهانی برای این فلز در ماه اخیر شاهد بودند، اما پیش‌بینی میان‌مدت و بلندمدت برای این فلز مثبت نیست.
قیمت سرب به اوج خود در 4 ماه اخیر رسید

به گزارش می متالز، در ماه جولای قیمت شمش سرب به بیشترین رقم در 4 ماه اخیر رسید. همان‌طور که در نمودار 1 مشاهده می‌شود، قیمت شمش سرب در هفته پایانی ماه ژوئن در بورس فلزات لندن روند افزایشی داشت و از یک هزار و 877 دلار به‌ازای هر تن با 1.4 درصد رشد به یک هزار و 914 دلار به‌ازای هر تن در روز پایانی معاملات در این ماه رسید.

بر اساس گزارش مطالعات بین‌المللی سرب و روی در 4 ماه ابتدایی سال 2019 میزان کسری عرضه سرب برابر 39 هزار تن بوده است، همین امر محرک قیمت‌ها در کوتاه‌مدت خواهد بود. در کنار این اخبار مثبت که محرک قیمت‌ها است، خبر شروع مجدد تولید از معدن Penasquito مکزیک بعد از تعطیلی 2 ماه به‌علت اعتصاب در اواسط ژوئن و آغاز به‌کار واحد ذوب شرکت Nystar بعد از تعطیلی تعمیرات دوره‌ای آن، انتظار رشد تولید و عرضه شمش سرب، می‌تواند باعث محدود شدن رشد قیمت سرب شود.

همچنین میزان واردات کنسانتره سرب چین در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل خود رشد 34.5 درصدی داشت و همین امر نیز موجب رشد تولید شمش سرب در این کشور خواهد شد.

همانطور که در نمودار 1 مشاهده می‌شود، در ابتدای ماه جولای میزان قیمت شمش سرب در بازار بورس فلزات لندن و بورس شانگهای روند کاهشی داشت. اما این روند کاهشی ادامه نیافت و پس از آن قیمت شمش سرب وارد فاز افزایشی شد؛ به‌گونه‌ای که در روز 25 جولای قیمت شمش سرب در بورس فلزات لندن به 2 هزار و 123 دلار به‌ازای هر تن رسید که این قیمت اوج قیمتی این فلز در 4 ماه اخیر بود. کارشناسان بازار این رشد قیمت را ادامه‌دار نمی‌دانند و برای میان مدت و بلند مدت کاهش قیمت شمش سرب را پیش‌بینی کرده‌اند.

بخش عمده‌ای از سرب تولیدی در دنیا در باتری خودروها به مصرف می‌رسد که امروزه به تدریج در حال جایگزینی با باتری‌های نسل جدید لیتیومی است. کاهش تقاضا در بازار خودرو سبب می‌شود که بازار مصرف سرب نیز مثبت نباشد.

در نیمه ابتدایی سال 2019 میزان خرید خودرو در اروپا کاهش 3.1 درصدی داشت. همچنین میزان فروش خودرو در چین تنها در ماه ژوئن کاهش 9.6 درصدی یافت. در آمریکا نیز میزان فروش خودرو در ماه ژوئن کاهش 1.5 درصدی داشت. همین کاهش مصرف کاهش قیمت شمش سرب را رقم خواهد زد.  

در ماه ژوئن میزان تولید سرب چین با رشد 18.2 درصدی همراه بود و به 455 هزار تن رسید. در نهایت نیز پیش‌بینی می‌شود که در نیمه دوم سال 2019 میزان تولید شمش سرب از میزان مصرف پیشی گیرد و همین امر بر تضعیف قیمت این فلز در بازارهای جهانی بیفزاید.

عناوین برگزیده