رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در نشست خود با رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران که به این استان سفر کرده بود، از اجرای این طرح خبر داد.کاهش بروکراسی اداری در سازمان نظام مهندسی معدن با هدف تسهیل امور معدنی از دیگر محورهای این دیدار بود.
نادعلی اسماعیلی دهج، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور در دیداری که با بهرهبرداران معدنی استان مرکزی داشت، اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی معدن در کشور، نوپاست و من تا امروز از کار و فعالیت خود در این حوزه راضی هستم. البته باید توجه کرد که هنوز راهی طولانی تا نیل به اهداف در پیش داریم. وی با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی معدن تنها سمن (NGO) است که دارای شناسنامه و قانون کشوری است، گفت: هدف قانونگذار از تشکیل سازمان نظام مهندسی معدن، ایجاد بازوی کمکی برای دولت در بخش معدن است و این سازمان اجراکننده قوانین دولتی در حوزه معدن خواهد بود.اسماعیلی دهج به کاهش بروکراسی اداری در نظام مهندسی معدن اشاره کرد و افزود: ما خدمتگزار مردم به ویژه فعالان معدنی کشور هستیم و حق مسلم معدنکاران است تا وقتی که به این سازمان مراجعه میکنند، تا حد ممکن مشکلی برای انجام کار آنها وجود نداشته باشند. در این زمینه قانون کار نیز به احترام و سرعت در انجام امور مراجعهکنندگان تاکید کرده است از اینرو ما در استانها دفاتر فنی نظام مهندسی معدن را تشکیل دادیم.وی با بیان اینکه در استان مرکزی فعالیتهای ارزندهای در حوزه معدن انجام شده، گفت: ساختمان کنونی نظام مهندسی معدن استان مرکزی با داشتن معادن فراوان و فعالیتهای ارزشمند که جزو استانهای برتر کشور قرار گرفته است، درخور این سازمان نیست. به همین دلیل زمینی را برای ساختمان جدید سازمان نظام مهندسی معدن استان مرکزی در نظر گرفتهایم و امید است با همکاری و تلاش همه اعضا و مسئولان، ساختمانی درخور و شایسته ساخته شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز که در این نشست مشترک حضور داشت گفت: در استان مرکزی بیش از ۵۰۰ واحد معدنی وجود دارد و تنوع مواد معدنی این استان بسیار بالاست. میتوان استان مرکزی را رنگین کمان مواد معدنی نامید. محمدرضا حاجیپور، تعامل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با سازمان نظام مهندسی استان را بسیار مناسب و صمیمانه توصیف کرد و افزود: این تعامل خوب موجب شده تا موفقیتها و دستاوردهای بسیار خوبی در سطح استان به دستاید و استان مرکزی را در بسیاری زمینهها استان برتر کشور قرار دهد. وی به بیان برخی از این دستاوردها پرداخت و گفت: سال گذشته برای نخستین بار در کشور، طرح مانیتورینگ معادن را اجرا کردیم و امسال توانستیم شرایط توسعه این طرح را فراهم کنیم. این طرح به شکل آزمایشی در استان مرکزی و به منظور الگوبرداری سایر استانهای کشور انجام شد. گفتنی است که این امر با استفاده از فناوریهای روز دنیا انجام شده است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ضمن تاکید بر ضرورت تحقیق و پژوهش در حوزه فعالیتهای معدنی، اظهار کرد: پژوهش در حوزه معدن و فعالیتهای معدنی، سالها مغفول مانده بود. از اینرو استان مرکزی برای نخستین بار در کشور طرح معافیتهای مالیاتی دولتی برای واحدهای معدنی که به کار تحقیق و پژوهش بپردازند را اجرا کرده و تاکنون این طرح در ۳واحد معدنی بزرگ استان اجرا شده و از مزایای آن برخوردار شدهاند.
وی به بیان اینکه استان مرکزی در زمینه معدن و فعالیتهای معدنی از استانهای سرآمد کشور است، تاکید کرد: ساختمانی که اکنون سازمان نظام مهندسی استان در اختیار دارد زیبنده این وسعت فعالیت و دستاورد نیست و امید است با پیگیریهای لازم تلاش شود ساختمان مناسبی در خور و شأن فعالان بخش معدن استان احداث شود.
محمدرضا جعفری رئیس اتاق بازرگانی استان مرکزی نیز در این نشست مشترک حضور داشت و گفت: در شرایط کنونی کشور که بخش صنعت دچار رکود و بحران است بخش معدن میتواند به کمک اقتصاد کشور بیاید و به این دلیل دارای اهمیت زیادی است. وی تصریح کرد: در استان مرکزی تاثیر بخش معدن بسیار پررنگ است؛ بهطوریکه ما ۱۲ کمیسیون معدن داریم و بخش معدن بیشترین وقت کارشناسی را در اتاق استان به خود اختصاص داده است.گفتنی است پس از پایان نشست مشترک رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور با معدنکاران، کلنگ ساختمان جدید نظام مهندسی معدن استان مرکزی در زمینی به مساحت ۳۶۶ متر مربع به زمین زده شد. این ساختمان در ۴ طبقه احداث خواهد شد و پیشبینی میشود در زمستان سال ۹۷ مورد بهرهبرداری قرار گیرد.