در روز دوشنبه 14 آگوست، رشد شاخص ارزش دلار، انتشار اخبار اقتصادی منفی چین نظیر شاخص تولید صنعتی و خردهفروشی در ماه جولای و افت شاخص سرمایهگذاری در این کشور همگی از عواملی بودند که باعث کاهش قیمت مس در اولین روز هفته گذشته شدند؛ البته، تعلیق فعالیت چند واحد معدنی شرکت گلنکور در کشور زامبیا (به دلیل کاهش سهم انرژی برق این واحدها) و همچنین کاهش موجودی انبارهای بورس فلزات لندن تا حدی از اثرات منفی عوامل کاهنده قیمت، کاست. درنتیجه این کشاکش، مس در بورس فلزات لندن با افت تنها 0.04 درصدی مواجه شد.
همانطور که بیان شد، موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز در این روز، حدود 400 تن کاهش یافت. میزان حوالههای باطل شده در این روز نیز برابر با 8 هزار و 225 تن بود که نسبت به ابطال 10 هزار تنی حوالههای روز جمعه 11 آگوست، با کاهش همراه بود. شاخص ارزش دلار در روز دوشنبه طی افزایش 0.34 درصدی به 93.38 واحد رسید. در مقابل، قیمت هر بشکه نفت خام برنت با کاهش 1.21 درصدی، رقم 51.33 دلار را به ثبت رساند. علاوه بر رشد کمتر از انتظار شاخص تولید صنعتی و خردهفروشی در چین، آمار تولید صنعتی اتحادیه اروپا نیز با کاهش 0.6 درصدی همراه بود.
در روز سهشنبه 15 آگوست، بازار مس در نتیجه عواملی چون آرامش سیاسی میان کره شمالی و ایالات متحده آمریکا، کاهش موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن و افزایش احتمال وقوع کسری عرضه با نزدیک شدن به پایان سال، روندی صعودی داشت و قیمت این فلز سرخ با رشد 0.49 درصدی افزایش یافت. علاوه بر عوامل فوق، تزریق 399.5 میلیارد یوانی بانک خلق چین برای افزایش میزان نقدینگی بازار این کشور، از عوامل تقویتکننده قیمت مس در این روز بود. همچنین کلیه واحدهای معدنی 2 منطقه کیتوه و موفولیرا در زامبیا به دلیل محدودیت تأمین برق همچنان تعطیل است و کارگران خود را به مرخصی استحقاقی فرستاده است.
علت تعطیلی واحدهای معدنی موپانی (زیرمجموعه زامبیایی گلنکور)، نزاع حقوقی این شرکت با شرکت تأمینکننده برق آن در زامبیا بر سر تعرفههای بالای انرژی برق بود. در نتیجه این نزاع حقوقی، دادگاه رأی به نفع شرکت تأمینکننده برق موپانی داد و این شرکت نیز از جمعه 11 آگوست، از سهم برق موپانی کاست. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن در روز سهشنبه، کاهش 2 هزار و 400 تنی داشت. حجم حوالههای باطل شده این روز برابر با 11 هزار تن بود. شاخص ارزش دلار در این روز با افزایش 0.41 درصدی به 93.84 واحد دست یافت. قیمت نفت نیز با کاهش 0.14 درصدی به 50.5 دلار بر بشکه رسید.
افزایش خرید مس از سوی صندوقهای سرمایهگذاری در آسیا، افت موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن، کاهش ارزش دلار و از طرف دیگر، تداوم توقف فعالیت واحدهای معدنی موپانی در زامبیا، عواملی بودند که باعث شدند قیمت جهانی مس در روز چهارشنبه 16 آگوست، در بازار بورس فلزات لندن رشدی 0.8 درصدی داشته باشد. از موجودی انبارهای بورس فلزات لندن در این روز حدود 2 هزار تن کاسته شد. کاهش تنش سیاسی میان کره شمالی و آمریکا، از دلایل اصلی قوت گرفتن بازارهای شرق آسیا عنوان شده است.
بازار جهانی مس در آستانه شروع فصل مذاکرات قراردادی قرار دارد و انتظار میرود، رشد اقتصادی مطلوب کشورهای بزرگ مصرفکننده نظیر چین (بهرغم رشد اقتصادی ضعیف آمریکا)، بازار پررونقی را برای مس در نیمه دوم سال رقم بزند. زامبیا طی سالیان گذشته کسری برق خود را از طریق واردات تامین میکرده است و افزایش بارش باران در سال جاری، منجر به خوشبینی واهی نسبت به تأمین برق در داخل کشور و کاهش سطح واردات آن شد؛ موضوعی که در حال حاضر، واحدهای صنعتی این کشور را با بحران مواجه کرده است. با توجه به محدودیت تأمین برق در این کشور، معدنکاران بزرگ مس که در زامبیا واحدهای معدنی متعددی دارند، بر سر افزایش تعرفه این حامل انرژی با دولت مخالفت جدی دارند.
طی روز پنجشنبه 17 آگوست، کاهش مجدد موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن، توقف فعالیت فاز 2 واحد ذوب دونگینگ فنگیوان در چین و افزایش قیمت جهانی نفت، اخباری بودند که علیرغم افت و خیزهای قیمتی مس در این روز، موجب شدند قیمت این فلز سرخ در بورس فلزات لندن، 0.42 درصد رشد کند. موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن در این روز 3 هزار و 200 تن کاهش یافت. طی روز پنجشنبه، ذخایر تضمین شده مس در این بورس، برای بیست و یکمین روز متوالی کاهش یافت که این موضوع از ثبات رشد تقاضا از سوی کشورهای مصرف کننده حکایت دارد.
در چین، واحد بزرگ ذوب مس دونگینگ فنگیوان، فعالیت فاز 2 خود را به منظور انجام فعالیتهای تعمیر و نگهداری و همچنین راهاندازی یک واحد جدید اکسیژن متوقف کرده است. این واحد ذوب، در ایالت شاندونگ چین مستقر است. در آخرین روز کاری هفته گذشته، جمعه 18 آگوست، قیمت جهانی مس تحت تأثیر عوامل مختلفی نظیر کاهش موجودی انبارهای مس و همینطور افت شاخص ارزش دلار در بازارهای جهانی، در سطوح بالای فعلی باقی ماند و تنها حدود 0.1 درصد از قیمت آن کاسته شد. طی روز جمعه، ذخایر مس در انبارهای بورس فلزات لندن 4 هزار و 500 تن کاهش یافت.
دلیل مشخصی برای افت جزئی قیمت مس در روز جمعه، در بازار مشاهده نشد و بهنظر میرسد، فعالان بازار مترصد اخبار جدیدتری هستند که تعیینکننده سمت و سوی آتی بازار طی روزهای آتی باشد. بهطور کلی، با قوت گرفتن تقاضای مس از سوی بازارهای آسیا، انتظار میرود که بازار جهانی مس طی هفته آینده مجددا شاهد افزایش قیمت باشد. نمودار 1، نوسانات قیمت نقدی و موجودی انبار مس بورس فلزات لندن را برای یک ماه اخیر نشان میدهد. بهطور کلی قیمت مس در هفتهای که گذشت، با کاهش قابل ملاحظه موجودی انبار بورس فلزات لندن به میزان 12 هزار و 300 تن، نزدیک به 1.6 درصد افزایش یافت.
مطالعات صورت گرفته در خصوص بررسی قیمت مس طی دهههای گذشته تاکنون، باعث شده تا تحلیلگران، دید بهتری نسبت به نوسانات قیمت در طول این سالها داشته باشند. در نتیجه این مطالعات، مشخص شد که قیمت مس با توجه به تغییرات مختلف جهانی، از یک روند سینوسی که تحت عنوان چرخه اقتصادی شناخته میشود تبعیت میکند؛ بهگونهای که یک دوره متوالی در سقوط و دوره دیگر در صعود خواهد بود. با توجه به رشد متوالی قیمت در این دوره 6 ماهه و پیشبینی صعود آن به دلیل کسری عرضه تا پایان سال جاری، میتوان احتمال داد که بازار مس، مجددا وارد چرخه اقتصادی مثبتی شده است. مشابه این افزایش قیمت در اوایل دهه 2000 میلادی به وقوع پیوست.