به گزارش می متالز، بورس عرضه اولیههای بزرگتر انجام دهد؛
علیرضا قدرتی مدیرعامل کارگزاری آوا نوین در این رابطه گفت: طی چند وقت اخیر، عرضهاولیهها نتوانسته تاثیری جدی بر بازار داشته باشد.
وی ادامه داد: میزان سهمیههای ایجاد شده بسیار کم بوده بنابراین نمیتواند در جذب سرمایههای سرگردان تاثیر بسزایی داشته باشد.
این کارشناس سرمایه به اقدامات بورس اشاره داشت و افزود: انتظار میرود بورس به سمت پذیرش شرکتهای بزرگتر گام بردارد و مقدمات عرضههای اولیه بزرگتری را برای منفعت بازار در دستور کار خود قرار دهد تا منابع جدید نقدینگی به بازار سرمایه تزریق شود.
همچنین نادر جزایری، مدیرعامل کارگزاری بهین پویا نیز در همین خصوص گفت: عرضههای اولیه را نمیتوان از عوامل تاثیرگذار بر بازار دانست چراکه حجم تخصیص کم، نمیتواند جزو عوامل تکان دهنده بازار باشد.
کارشناس بازار سرمایه افزود: برخی شرکتها در زمان پایان یافتن سال مالی جو بازار را برای عرضه مناسب دیدند و اقدام به عرضه اولیه کردند، ولی نکته آنجاست که حجم تخصیص کم، افزایش فروشندهها را در پی نخواهد داشت.
بیشترین ورود صورت گرفته توسط شرکتها، به بازار فرابورس بوده که این امر نقدینگی چندانی با خود به همراه نیاورده و در واقع به نظر میرسد این امر با هدف بالا بردن آمار عرضه اولیهها صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش باید اشاره داشت که با وجود تقاضای زیاد سهامداران نوپا برای خرید عرضه اولیه، مبلغی جزیی عاید هر سهامدار شده که اگر رشدی با درصد بالا هم برای سهمها در نظر بگیریم باز هم سود زیادی به سهامداران نخواهد رسید.
علاوه بر این، در روزهای پس از آن نیز نقدینگی نسبتا قابل توجهی در صف خرید عرضههای اولیه مینشیند؛ نقدینگی که میتواند در جریان معاملات بازار سهام قرار گیرد و به رشد بیش از پیش این بازار کمک شایانی کند.
از دیگر مشکلات در ارائه عرضههای اولیه میتوان اختلال سیستمهای معاملاتی اشاره داشت که امری موثر بر روند خرید و فروش سهمهای دیگر نیز هست.
در پایان میتوان گفت بازار نیازمند فراهمسازی بستری مناسب در جهت دریافت کارایی مطلوب است، در شرایط حال حاضر شتاب بالا برای عرضه اولیه شرکتهای کوچک نمیتواند کمکی به حال بازار سرمایه داشته باشد.