تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۴۸
بازدید: ۲۲۷
کد خبر: ۵۵۸۸۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در بررسی اهمیت نقش معادن کوچک در افزایش اشتغال مطرح شد

رونق شغل‌های محلی با ایجاد معادن کوچک

می متالز - طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) با هدف ایجاد اشتغال، تامین مواد اولیه صنایع معدنی و توسعه مناطق محروم در سال ۹۷ آغاز شد.
رونق شغل‌های محلی با ایجاد معادن کوچک

به گزارش می متالز، فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس، برای رونق اقتصادی کشور به‌ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته، ضروری است.
بر اساس آمارها با اجرای برنامه فعال‌سازی ۱۵۰معدن کوچک‌مقیاس، پیش‌بینی‌شده تا پایان سال ۱۳۹۸ حدود ۳هزار شغل مستقیم در این حوزه ایجاد شود. با شناسایی ۱۰۲ظرفیت معدنی در سال گذشته، حدود ۳۶معدن با ظرفیت اشتغال ۷۰۰نفر قابلیت فعال‌سازی پیدا کردند. از این تعداد معادن، حدود ۲۵درصد برای فعال‌سازی در امسال پیش‌بینی‌ شده‌اند.
از پروژه‌های موفق و فعال‌شده در حوزه رونق معدن و افزایش اشتغال می‌توان به معدن آهن پلاسری بزمان (سیستان و بلوچستان)، مس رمشک (جنوب کرمان)، مس سیاستراگی (سیستان و بلوچستان) و معادن سنگ‌آهن بوکان (آذربایجان غربی) اشاره کرد. با فعال شدن معادن یادشده، ۱۷معدن از این پروژه‌ها تاثیر گرفته و برای ۱۱۳نفر اشتغال ایجاد شده است.
درباره اهمیت رونق معادن کوچک و نقش آن در افزایش اشتغال با کارشناسان گفت‌وگو کرده ایم که در ادامه می‌خوانید.

 

اهمیت معدن در رشد مناطق کم‌برخوردار

عبدالله رضیان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت معدنی در استان‌های مختلف کشور و اهمیت آن در افزایش اشتغال اظهار کرد: بارها دیده شده که ظرفیت‌هایی برای استان‌های خشک برای نمونه استان کرمان در حوزه سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای اقتصادی ایجاد شده که می‌توان به ظرفیت‌های معدنی اشاره کرد. توجه به این مهم باعث شده که استان کرمان از بسیاری مناطق دیگر بازدهی بیشتری داشته باشد.
رضیان با اشاره به مشکلات کم‌آبی و لزوم تمرکز بر رونق معادن کشور اظهار کرد: درحال‌حاضر ممکن است بسیاری از استان‌ها به‌دلیل توسعه زیرساخت‌های کشاورزی مشکلاتی داشته باشند و به دلیل کمبود آب نتوانند شرایط لازم را برای ظرفیت‌سازی در اقتصاد و تامین معیشت مردم ایجاد کنند اما زمینه‌های بسیار خوبی برای فعالیت معدنی در این استان‌ها وجود دارد که باید بر آنها تمرکز کرد.
وی بر اهمیت توجه به ایجاد معدن در مناطق کم‌برخوردار تاکید کرد و افزود: این ظرفیت را می‌توانیم در استان‌های دیگری که کم‌برخوردار هستند اما ظرفیت ایجاد معدن را دارند هم مشاهده کنیم. برای نمونه در استان سیستان و بلوچستان رگه‌های خوب معادن کشف شده که می‌تواند زمینه خوبی را برای توسعه صنایع معدنی و رونق اشتغال فراهم کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهار کرد: یکی از مسائلی که در این برنامه به آن تاکید شده، توسعه معادن و صنایع معدنی در استان‌های توسعه‌نیافته است. در این زمینه، ایمیدرو و ایدرو سرمایه‌گذاری‌های مفیدی انجام داده‌اند. لازم است که همچنان به این مهم بها داده شود چراکه می‌تواند شرایط اقتصادی مناسبی را در برخی مناطق کشور ایجاد کند.

 

کمک به رشد اشتغال سایر مناطق

سیدرضا عظیمی، مجری طرح رونق تولید، احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس در پاسخ به این پرسش که احیای معادن کوچک چه میزان به رشد اشتغال مناطق مختلف کشور کمک می‌کند، اظهار کرد: یکی از نقطه‌های امیدبخش در ایجاد معادن کوچک، اشتغال پایدار است. اگر بتوانیم نیازهای اولیه این مناطق را رفع کنیم، خودشکوفایی اتفاق می‌افتد و شروع آن‌هم با رونق معادن کوچک‌مقیاس است. او ادامه داد: از آنجایی‌که کوچک‌مقیاس‌ها راحت‌تر از معادن بزرگ احیا می‌شوند، زمان‌بر نبوده و به زیرساخت‌های زیاد نیاز ندارند. مجری طرح رونق تولید، احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس اظهار کرد: با ایجاد معادن کوچک به‌راحتی می‌توان در مناطق مختلف سرمایه‌گذاری کرد و برای رونق اقتصادی دست به بومی‌سازی زد. از دیگر ویژگی‌های تمرکز بر معادن کوچک می‌توان به کم بودن مقدار سرمایه‌گذاری و سهل‌الوصول بودن آن اشاره کرد. عظیمی درباره امتیاز شکل‌گیری یک معدن و تاثیر آن در ایجاد اشتغال گفت: بارها شاهد بوده‌ایم در روند شکل‌گیری معادن کوچک، شغل‌های محلی ایجاد شده و رونق گرفته‌اند. در واقع وقتی معدنی فعال می‌شود چندین شغل جانبی در کنار آن ایجاد می‌شود و به عبارتی می‌توان گفت شغل‌های محلی فعال می‌شوند. مجری طرح رونق تولید، احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس در اهمیت ایجاد امنیت و رونق اشتغال گفت: وقتی رفت‌وآمدها به یک منطقه زیاد می‌شود، نیازهای جدید هم ‌شکل می‌گیرند و در پی آن امنیت و احساس آرامش در آن منطقه حاکم می‌شود. تامین غذای پرسنل، رونق ترابری و حمل‌ونقل از مسائلی هستند که در پی فعالیت معدنی ایجاد می‌شوند. عظیمی به نتایج مثبت افزایش اشتغال اشاره کرد و ادامه داد: رونق اشتغال، رشد روابط اجتماعی، فرهنگ‌سازی و توسعه روابط خانواده موثر خواهند بود. ضمن اینکه رونق اشتغال می‌تواند از مهاجرت جمعیت جوان به مناطق دیگر جلوگیری کند. یکی از مسائلی که موجب دعواهای خانوادگی می‌شود، مشکل مالی است. وقتی مشکل مالی حل شود، خانواده آرام‌تر می‌شود، روابط اجتماعی هم تغییر می‌کند و می‌توان نیازهای ثانویه را راحت‌تر پاسخگو بود. مجری طرح رونق تولید، احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس در پاسخ به این پرسش که شکل‌گیری معدن در مناطق کم‌برخوردار چقدر می‌تواند معضل بیکاری در این مناطق را حل کند، بیان کرد: چند وقت پیش در سیستان بلوچستان مغازه‌ای دیدم که خیلی پیشرفته بود، وقتی پرسیدم گفتند اینجا در گذشته یک دکه کوچک بوده اما با فعال شدن معدن توسعه‌یافته است. او تاکید کرد: شناسایی معادن فعال و غیرفعال آن مناطق، ظرفیت‌های موجود و مزیت‌های نسبی که در آن منطقه بر اساس شرایط وجود دارد، از مسائل کلیدی است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت