تاریخ: ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۵۴
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۵۶۵۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو هیات رئیسه مجلس:

با فعال کردن گمرکات، زمینه تجارت با همسایگان را تسهیل می کنیم

می متالز - کاتب به چالش های گسترش صادرات اشاره کرد و گفت: در حوزه گمرک با مشکل مواجه هستیم و برای رفع نواقص این بخش باید گمرکات کشور را فعال تر و بستر را برای تسهیل تجارت صادر کنندگان فراهم کنیم.
با فعال کردن گمرکات، زمینه تجارت با همسایگان را تسهیل می کنیم

به گزارش می متالز، موانع پیشروی ارتقاء سریع مبادلات اقتصادی و بازرگانی ایران با همسایگان با مهندس ولی الله افخمی راد رئیس پیشین سازمان توسعه و تجارت ایران و دکتر غلامرضا کاتب عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی به روی آنتن رفت.

ولی الله افخمی راد در آغاز با بیان اینکه ایران می تواند بیشترین منفعت را در تولید بخش صنعت، معدن و کشاورزی با همسایگان داشته باشد، گفت: هزینه مبادله و تجارت با همسایگان بسیار پایین است و امر مبادله به سرعت صورت می پذیرد. همچنین منافع حاصل از مبادله نیز خیلی سریع به طرفین مبادله بر می گردد.

وی با تصریح بر اینکه تجارت با همسایگان برای همه کشورها از اولویت های تجاری است، اظهار داشت: بالا بودن سرعت مبادلات و گردش پول از جمله ویژگی های تجارت با کشورهای همسایه است.

ایران به دلیل جایگاه مناسبی که در حوزه صنعت و کشاورزی نیز دارد می تواند برای کشورهای همسایه جذاب باشد. همچنین ایران از نظر فناوری توان بالایی دارد و از این نظر کشورهای همسایه به ایران نیاز دارند.

این مسائل نشان می دهد ایران باید تمام تلاش خود را به توسعه تجارت با همسایگان معطوف کند. ایران از این طریق می تواند ارتباطات سیاسی و دیگر پیوندهای فرا اقتصادی را نیز با کشورهای همسایه افزایش دهد.

رئیس پیشین سازمان توسعه و تجارت ایران به چالش های تجارت ایران با کشورهای همسایه اشاره کرد و بیان داشت: بخش مهمی از این چالش ها و محدودیت ها ناشی از تحریم ها است زیرا دشواری های زیادی در مبادلات بانکی وجود دارد. البته اگر خارج از نظام بانکی و به صورت پایاپای کالا مبادله شود و تجارت صورت گیرد، وضعیت مناسبی خواهیم داشت.

وی عنوان کرد: تاکید بر نقل و انتقال پول از طریق سیستم بانکی توسط برخی کشورهای همسایه باعث ایجاد مشکلات و محدودیت هایی در سیستم تجاری شده است.

افخمی راد از موانع قانونی به عنوان چالش دیگر در گسترش تجارت ایران با کشورهای همسایه یاد کرد و گفت: این موانع ناشی از تعرفه های سنگین و عوارض صادرات و واردات است که هم در ایران و هم گاها در کشور مقصد وجود دارد.

وی افزود: همچنین با توجه به اینکه برخی کالاها با یارانه دولتی، تولید می شوند، طبیعتا نباید صادر شوند و این موضوع نیز محدودیت در صادرات محسوب می شود و به همین دلیل انتقال کالا با وضع عوارض همراه است و این مساله سبب خواهد شد، صادرات کالا برای صادرکننده ها نفع نداشته باشد.

در ادامه غلامرضا کاتب با اشاره به تحریم ایران توسط آمریکا، گفت: این موضوع بهترین فرصت را برای ایران جهت صادرات گسترده به کشورهای همسایه فراهم کرده است. این تجارت هم برای ایران و هم برای کشورهای همسایه بسیار سود آور خواهد آورد زیرا می توانند از کالاهای کشورمان استفاده کنند.

عضو هیات رئیسه مجلس به چالش های گسترش صادرات اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه گمرک با مشکل مواجه هستیم و برای رفع نواقص این بخش باید گمرکات کشور را فعال تر و بستر را برای تسهیل تجارت صادر کنندگان در گمرک فراهم کنیم تا تجار ایرانی بتوانند کالاهایی که امکان صادرات دارند را به کشورهای همسایه صادر کنند و به این شکل می توانیم شاهد گسترش تجارت ایران و این کشورها باشیم.

وی افزود: برای تسهیل تجارت لازم است یک عزم ملی در دولت و تمام نهادهای کشور از جمله نیروی انتظامی به راه افتد. اگر در این راستا نیاز به اصلاح قانون است و یا قوانینی مانع تسهیل تجارت است توسط لایحه به مجلس ارائه شود تا شاهد افزایش صادرات به کشورهای همسایه شویم.

عناوین برگزیده