به گزارش می متالز، در جلسه معارفه توسعه مولد نیروگاهی جهرم، ظرفیتهای شرکت، برنامههای توسعهای و اقدامات آتی آن تشریح و به این ترتیب «بجهرم» برای عرضه اولیه خود آماده شد.
در این جلسه پیمان کنعان، مدیرعامل شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم با اشاره به اینکه شرکت در آبان ۱۳۹۰ به ثبت رسیده، گفت: فعالیت عمده شرکت در زمینه طرح، احداث و بهرهبرداری نیروگاهها، خریدوفروش انرژی برق، صادرات و واردات برق است.
وی در ادامه به تشریح سهامداران عمده شرکت پرداخت و گفت: بانک سپه سهامدار عمده نیروگاه جهرم است که 71.3 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. همچنین بانکهای تجارت و گروه مالی ملت به ترتیب 18.9 و 9.6 درصد سهام شرکت «بجهرم» را دارا هستند.مدیرعامل شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم افزود: سرمایه اسمی شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است و در حالحاضر برنامهای برای افزایش سرمایه نداریم. همچنین سیاست مجموعه برای تقسیم سود نیز تاکنون بیش از ۹۰ درصد بوده است.
کنعان در ادامه به عملکرد مالی شرکت اشاره کرد و گفت: ظرفیت اسمی فعلی این نیروگاه ۱۲۸۴ مگاوات است که سهم 1.6 درصدی از کل کشور را دارد. به این ترتیب «بجهرم» سهم 2.82 درصدی را از تولید نیروگاههای خصوصی کشور در سال ۹۷ دارد.مدیرعامل نیروگاه جهرم در ادامه طرحهای توسعه را مدنظر قرار داد و گفت: عملیات اجرایی بخش گاز نیروگاه جهرم شامل ۶ واحد گازی با ظرفیت اسمی هر یک ۱۵۹ مگاوات در سال ۸۴ آغاز و واحد ششم در آبان سال ۸۷ بهطور کامل مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
همچنین تمام ۶ واحد گازی نیروگاه جهرم تعمیرات اساسی خود را انجام دادهاند و عملا تا سال ۱۴۰۰ اُورهال نخواهیم داشت.وی در ادامه توضیح داد: تکمیل و راهاندازی واحد ۳ بخار قبل از سال ۹۹ از برنامههای ماست. با وارد مدار شدن سومین واحد سیکل ترکیبی این شرکت، پرونده نیروگاه جهرم از باب ظرفیتی تکمیل میشود. به این ترتیب افزایش درآمد ناشی از افزایش ظرفیت و بهبود راندمان از جمله آثار تبدیل نیروگاه گازی ساده به سیکل ترکیبی است.
به گفته او واحدهای گازی در شرایط ISO دارای ۳۳ درصد بازدهی هستند و زمانی که به سیکل ترکیبی تبدیل میشوند این بازدهی به ۴۸ تا ۵۰ درصد افزایش مییابد. همچنین افزایش درآمد بهدلیل عدممصرف سوخت در واحدهای بخار از جمله محورهایی است که بهعنوان یکی از مزیتهای نیروگاه محسوب میشود.به گفته کنعان، سیستم خنککننده شرکت، آبی است و در این زمینه دو چاه برای بهرهبرداری و خنکسازی در مجموعه وجود دارد.
همچنین با تغییرات اساسی که در سالجاری صورت گرفته، مطالعات برای پساب و آب داخل نیروگاه نیز در دست اقدام است.مدیرعامل توسعه مولد نیروگاهی جهرم با اشاره به ارائه بخشی از برق تولیدی در بورس انرژی گفت: عمده زمان عرضه برق تولیدی در بازه اوج فروش در بورس انرژی(سال ۹۶) بوده که بهواسطه آن نقدینگی لازم برای طرح بخار دریافت شد و این روند با قیمت مناسب در سالجاری نیز دنبال میشود تا از منابع نقدی آن در جهت سرعت بخشیدن به فعالیتهای نیروگاه استفاده شود.
به گفته کنعان، عرضه برق در بورس انرژی به تولیدکنندگان بزرگ کاملا مدیریت میشود و به هر قیمتی انجام نمیشود چراکه منافع سهامداران بسیار مهم است.مدیرعامل شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم، روند وصول مطالبات این شرکت از وزارت نیرو را منطقی و مناسب اعلام و اظهار کرد: در ۱۴ ماه گذشته ۳۶۰ میلیارد تومان از مطالبات خود را دریافت کردهایم که رقم مناسبی است.
وی درخصوص صادرات شرکت نیز توضیح داد: بحث صادرات برق بستگی به سیاست وزارت نیرو دارد. چنانچه مجوز صادرات برق داده شود و مکانیزم برقرار شود، همه نیروگاهها از این فرصت استفاده میکنند. در حالحاضر ما آمادگی لازم را برای صادرات داریم و هر زمان که مجوزهای لازم داده شود به این موضوع اقدام میکنیم.