تاریخ: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۱۷
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۶۱۱۴۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
صفری مطرح کرد:

تلاقی دو نگاه "سود محور" و "دارایی محور" در بازار سرمایه

می متالز - مدیرعامل شرکت سبدگردان تصمیم نگار ارزش آفرینان، عمده سرمایه گذارانی را که در روزهای اخیر به بازار سرمایه پیوسته اند، حقیقی هایی دانست که به انگیزه کسب سود، سرمایه هایی خرد به این بازار آورده اند و لزوما نگاه "سودمحور" ندارند.
تلاقی دو نگاه  "سود محور" و "دارایی محور" در بازار سرمایه

به گزارش می متالز، محمد صفری با طرح دو رویکرد جاری در بازار سرمایه گفت: در حال حاضر در تحلیل شرایط بازار سرمایه، با دو رویکرد "سود محور" و "دارایی محور" مواجهیم.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: در رویکرد "سود محور"، افراد مبتنی بر سودی که دریافت می کنند، به سهمی که قرار است خریداری کنند، قیمت می دهند.

صفری افزود: اگر بخواهیم با این رویکرد به بازار نگاه کنیم، شاید بتوان این فرضیه را که قیمت ها از ارزش ذاتی پیشی گرفته و بالاتر رفته اند، تایید کرد. شاهد مثال آن هم این است که ما می توانیم ببینیم کل سودی که شرکت های بورسی - در بورس و فرابورس- می توانند بدهند، چه میزان است  و ارزش بازار (Market cap) بورس و فرابورس به چه میزان است. بعد وقتی آن را با  P/E تاریخی بورس تهران مقایسه می کنیم، به راحتی می توان این فرضیه را تایید کرد.

وی با اشاره به رویکرد مطرح دوم در بازار سرمایه اظهار داشت: بحث دیگری که وجود دارد این است که با توجه به اینکه از سال گذشته تا الان، نرخ ارز چند برابر شده، طبیعتا  این اتفاق برای دارایی های موجود در شرکت ها هم رخ داده است. بنابراین باید این رشد ارزش را در دارایی های شرکت های بورسی هم شاهد باشیم.

مدیرعامل شرکت سبدگردان تصمیم نگار ارزش آفرینان ادامه داد: البته اینکه این اتفاق لزوما در قیمت بخواهد منعکس شود، محل بحث است. از این جهت که اگر هدف آن سرمایه گذار یا سهامداری را که وارد یک شرکت می شود و بنا دارد تعداد محدودی سهم خریداری کند که نه قصد تملک شرکت را دارد و نه می خواهد نفوذ قابل ملاحظه داشته باشد، بررسی کنیم، به این نتیجه می رسیم که  می خواهد با خرید این سهم علاوه بر بازدهی اولیه، سودی هم در پایان دوره دریافت کند.

وی افزود: بنابراین وقتی با این رویکرد نگاه می کنیم، آن نگاه "دارایی محور" برای این نوع از سرمایه گذاری زیر سوال می رود. از قضا، عمده سرمایه گذارانی هم که اخیرا ظرف دو سه ماه گذشته وارد بورس شدند، نه مشتریان حقوقی بلکه مشتریان حقیقی هستند که سرمایه های خردی را وارد بازار می کنند. بنابراین به این دسته از سهامداران توصیه می شود که اگر با هدف کسب سود از محل سرمایه گذاری های شرکت وارد شده اند، با احتیاط بیشتری عمل کنند.

صفری در پایان با بیان اینکه شرایط فعلی حاکم بر بازار، تحلیل را دشوار کرده است، اظهار داشت: در مجموع وقتی عوامل مختلف را کنار هم می گذاریم، می بینیم جریان نقدینگی همچنان  قوی است و شاخص را با قدرت رشد می دهد؛ از این جهت پیش بینی دقیق آینده بازار با توجه به این موضوع قدری دشوار و با ابهام مواجه است.

عناوین برگزیده