تاریخ: ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۳۸
بازدید: ۲۳۰
کد خبر: ۶۲۵۵۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس سازمان صمت استان زنجان:

افزایش واردات مواد اولیه، نشانه رونق تولید در استان است

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: با توجه به نوع کالاهایی که به استان وارد می‌شود، افزایش واردات به زنجان نشانه رونق تولید است.
افزایش واردات مواد اولیه، نشانه رونق تولید در استان است

به گزارش می متالز، ناصر فغفوری ظهر امروز در دومین جلسه کارگروه توسعه صادرات استان، اظهار کرد: بر اساس آمار در سال گذشته میزان واردات کشور بیش از 42 میلیارد ریال به وزن بیش از 32 میلیون تن بود و این در حالی است که واردات استان در سال گذشته 271 میلیون دلار با وزنی بیش از 341 هزار تن بوده است.

این مسوول، سهم استان زنجان از واردات کشور را به لحاظ وزنی یک درصد و به لحاط ارزشی 6 دهم درصد اعلام کرد و گفت: بخش عمده واردات استان مربوط به مواد اولیه و مابقی سبد وارداتی استان شامل ماشین‌آلات خطوط تولید است و افزایش در واردات استان را می‌توان نشانه‌هایی برای رونق تولید دانست.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه ساخت داخل و رونق تولید، افزود: به دنبال برگزاری فاز اول این نمایشگاه در استان هستیم و این نمایشگاه برخلاف سایر نمایشگاه‌ها که توانمندی‌های تولیدی و صنعتی استان را به نمایش می‌گذارد، به دنبال اعلام نیازمندی‌‎های وارداتی استان در حوزه تولید و صنعت است.

فغفوری ادامه داد: در وهله اول هدف از برگزاری نمایشگاه «ساخت داخل و رونق تولید» آن است که نخبگان و تولیدکنندگان سراسر کشور با نیازمندی‌های وارداتی استان آشنا شوند تا بتوانند برای تامین نیازهای استان اعلام آمادگی کنند و انعقاد قرارداد در پایان نمایشگاه‌ها، از جمله اهداف اصلی و موردنظر مدیریت استان است.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان نیز اظهار کرد: هر چند برگزاری نمایشگاه «ساخت داخل و رونق تولید»، ابتکار استان زنجان بود ولی تاکنون این نمایشگاه در برخی از استان‌ها برگزار شده است و استان زنجان باید در برگزاری این نمایشگاه به دنبال کیفیت بالاتر و رفع نواقص موجود در نمایشگاه‌های برگزار شده باشد.

شهرام طهماسبی ادامه داد: باید در رابطه با برگزاری عمومی و یا اختصاصی این نمایشگاه تصمیم‌گیری شود که البته حتی در صورتی‌که نمایشگاه به صورت عمومی برگزار شود، کفه بازدیدکننده اختصاصی آن سنگین‌تر خواهد بود.

وی افزود: باید به‌دنبال آن باشیم که در این نمایشگاه ارتباط لازم بین بخش صنعت و تولید با دانشگاه، پارک‌های علم و فناوری، تجارت و بازرگانی و ... انجام شود. متاسفانه یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد، نبود ارتباط بین این بخش‌ها است. حتی گاهی شاهد آن هستیم که بخش تجارت و بازرگانی نیز با وزارت صنعت، معدن و تجارت و حتی اتاق‌های بازرگانی ارتباط لازم را ندارد.

طهماسبی خاطرنشان کرد: اگر ارتباط بین‌بخشی براساس آنچه که گفته شد، اتفاق بیفتد، اقتصاد کشور به سمت مقاومتی‌تر شدن حرکت خواهد کرد.

در ادامه این جلسه، مدیرکل گمرک استان زنجان، با اشاره به اینکه رقم ثبت شده برای صادرات گمرک استان در سال گذشته برابر با 461 میلیون و 877 هزار و 160 دلار بوده است، اظهار کرد: این آمار در سال 1396 برابر با 329 میلیون و 702 هزار دلار بوده است.

حمید احمدی، وزن کالاهای صادراتی در سال گذشته را بیش از 184 میلیون کیلوگرم اعلام کرد و گفت: شمش روی، سرب، آلومینیوم، ترانسفورماتور و قطعات، کاغذ کرافت، کابل، کاغذ تفلوتینگ و غیره از انواع کالای باارزش صادراتی بالای استان زنجان است.

وی با اشاره به اینکه 47 کشور به عنوان کشورهای مقصد کالاهای صادراتی از گمرک زنجان شناخته شده است، گفت: ترکیه، عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، هند و چین جزو کشورهای مقصد به ترتیب ارزش صادراتی برای استان زنجان است.

مدیرکل گمرک استان زنجان با اشاره به اینکه واردات استان از بیش از 328 میلیون دلار در سال 1396 به بیش از 271 میلیون دلار در سال گذشته رسیده است، تصریح کرد: این آمار نشان از کاهش 17 درصدی واردات دارد و خاک روی، ماشین‌آلات صنعتی و قطعات، مصنوعات پلاستیکی، نخ پلی‌آمید و پلی‌استر و ... از انواع کالای وارداتی به گمرک استان با ارزش بالا است.

عناوین برگزیده