تاریخ: ۰۸ آبان ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۱۱
بازدید: ۱۷۲
کد خبر: ۶۴۷۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
شاخص S&P ۵۰۰ چگونه به قله جدید رسید؟

رکورد تاریخی در وال‌استریت

می متالز - شاخص وال‌استریت بازهم به قله جدیدی صعود کرد. شاخص S&P ۵۰۰ با صعود به ارتفاع ۳۰۴۴ واحدی در روز دوشنبه، بازدهی خود را از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون به ۳/ ۲۱ درصد رساند.
رکورد تاریخی در وال‌استریت

به گزارش می متالز، سه نیروی محرک سهام آمریکا، خوش‌بینی نسبت به امضای توافق‌نامه تجاری میان آمریکا و چین، افزایش احتمال سومین نوبت کاهش نرخ بهره در نشست ماه اکتبر فدرال رزرو و تغییر رنگ چراغ قرمز رکود به زرد با رشد بازدهی اوراق خزانه با سررسید ۱۰ ساله به شمار می‌روند.

دو دلیل اصلی که منجر به رکوردشکنی وال‌استریت در طول هفته گذشته شدند، اول خوش‌بینی نسبت به کاهش نرخ بهره از سوی فدرال‌رزرو آمریکا در نشست ماه اکتبر و دوم پیشرفت‌های قابل توجه در مذاکرات تجاری میان چین و آمریکا محسوب می‌شود. با توجه به اطلاعات دیدبان فدرال‌رزرو بورس کالای شیکاگو (CME) که کم‌کم احتمال کاهش نرخ بهره را افزایشی نشان می‌دهد و از سوی دیگر سخنرانی اعضای کمیته بازار باز آمریکا نیز که نشانگر میل درونی آنها به کاهش بیشتر نرخ بهره در سال جاری میلادی است، مجموعا حکایت از احتمال بالای کاهش نرخ بهره در نشست آتی فدرال‌رزرو دارد. حتی مواضع برخی از اعضای کمیته که در دو نوبت قبل-که فدرال‌رزرو نرخ بهره را کاهش داده بود- نظر به عدم کاهش داشتند، در این نوبت کمی نسبت به کاهش نرخ بهره، نرم‌تر شده است.

 

بالاتر رفتن از قله تابستانی

بازار سهام آمریکا، رکوردشکنی خود را روز دوشنبه به ثبت رساند و از سطوحی که در تابستان باز هم به دلیل افزایش احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات چین و آمریکا به همراه کاهش نرخ بهره از سوی فدرال‌رزرو رخ داده بود، نیز عبور کرد. شاخص S&P ۵۰۰ شش‌دهم درصد بالاتر از ۳۰۳۹ واحد که قله قبلی آن به شمار می‌رفت را به ثبت رساند و به رکورد جدیدی در قله ۳۰۴۴ واحدی دست یافت. با توجه به قله آخر این شاخص، از ابتدای سال جاری میلادی تا کنونS&P ۵۰۰  در حدود ۳/ ۲۱ درصد بازدهی داشته است. ورود وال‌استریت به محدوده جدید همزمان با عایدی‌های فصلی و شتاب آنها رقم خورد. حدود یک‌سوم از شرکت‌های تحت شاخصS&P ۵۰۰ گزارش‌های فصل سوم خود را در طول این هفته ارائه دادند و شرکت‌هایی که در هفته‌های گذشته از انتظارات هم پیشی گرفته بودند با اینکه سیگنال احتیاطی مخابره کردند اما چشم‌انداز منفی از خود بروز ندادند.رشد ۷ درصدی S&P ۵۰۰ از انتهای ماه آگوست همزمان با بازگشت نرخ بازدهی اوراق ده ساله خزانه‌داری آمریکا رقم خورد و نگرانی برخی از سرمایه‌گذاران درخصوص چشم‌انداز بلندمدت اقتصاد آمریکا را تلطیف کرد. از یکسو پیشرفت آمریکا و چین در راستای رسیدن به توافقی که هر دو طرف نسبت به امضای هرچه سریع‌تر آن امیدوارند، منجر به خوش‌بینی بیشتر سرمایه‌گذاران نسبت به آینده اقتصاد آمریکا شده است.از طرف دیگر سرمایه‌گذاران اطمینان بیشتری نسبت به فدرال‌رزرو پیدا کرده‌اند. این موضوع که بانک مرکزی آمریکا در ماه جولای نرخ بهره را برای اولین بار پس از بحران مالی گذشته کاهش داد و این حرکت را در ماه سپتامبر نیز تکرار کرد، سیگنال کاهش نرخ بهره را در نشست آینده به بازار مخابره می‌کند. در واقع احتمال کاهش نرخ بهره در نشست ماه اکتبر به ۹۰ درصد افزایش یافته است که دوبرابر احتمالی است که ماه گذشته نسبت به کاهش نرخ بهره داده می‌شد.سومین دلیلی که سرمایه‌گذاران را نسبت به آینده بازار خوش‌بین کرده بود را می‌توان به بازگشت منحنی بازدهی اوراق خزانه از وضعیت معکوس به حالت نسبتا نرمال مربوط دانست. نرخ بازدهی اوراق ده ساله آمریکا در ماه سپتامبر، به زیر ۵/ ۱ درصد نیز رسیده بود اما پس از آن حرکت خود را به سوی نرخ ۲ درصدی آغاز کرد و به حدود ۹/ ۱ درصد نیز رسید.

 

عملکرد بخش‌های مختلف

شاخصS&P ۵۰۰ دارای یازده سکتور یا بخش مجزاست که از میان این بخش‌ها تکنولوژی پیشگام رشد این شاخص از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی تا کنون بوده است. البته سایر بخش‌ها که به بخش‌های با بازدهی بالا معروف هستند نیز، رشد قابل توجهی از خود بروز داده‌اند. پس از بخش تکنولوژی، حوزه‌های املاک و صنعت بیشترین رشد را داشته‌اند. هر چهار بخش تکنولوژی، مسکن، مخابرات و صنعت بازدهی بالای ۲۳ درصدی از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون به ثبت رسانده‌اند و کمترین بازدهی مربوط به بخش انرژی می‌شود که کمتر از ۴ درصد ثبت شده است.  به این ترتیب شاخص S&P ۵۰۰ به دو دلیل اصلی و یک دلیل فرعی توانست رکورد تاریخی خود را به ثبت برساند. خوش‌بینی نسبت به امضای تفاهم‌نامه میان آمریکا و چین، خوش‌بینی نسبت به کاهش مجدد نرخ بهره در نشست ماه اکتبر فدرال‌رزرو و کمرنگ شدن چراغ قرمز رکود با رشد بازدهی اوراق خزانه با سررسید ۱۰ ساله.

عناوین برگزیده