به گزارش می متالز، محمد خاکی با بیان اینکه در اغلب تولیدات معادن همدان که به خارج از استان ارسال میشود فرآوری اولیه صورت میگیرد اظهار کرد: در دیگر تولیدات معدنی مانند شن و ماسه که در استان مصرف میشود نیز فرآوری اولیه صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه موادی مثل سنگ آهن و سنگ آهک در استان میکرونیزه میشوند افزود: در حال حاضر تقریبا صادرات مواد خام معدنی از استان وجود ندارد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: تمام کارخانههای مصرفکننده تولیدات معدنی در استان وجود ندارد و هیچ یک از استانهای کشور نیز چنین قابلیتی ندارند.
وی با اشاره به اینکه ازندریان همدان به عنوان هابسیلیس در کشور شناخته شده است ادامه داد: ۳۵ واحد فرآوری دانهبندی سیلیس در ازندریان مستقر است و به عنوان برند در غرب کشور مطرح است.
خاکی با بیان اینکه سیلیس همدان برای مصارف شهرکهای صنعتی، شیشه و بلور و کریستال اغلب در کشور استفاده میشود تصریح کرد: خوشبختانه وضعیت معادن استان خوب و رو به بهبود است.
وی رونق معادن به عنوان صنایع بالادستی را منوط به فعالیت صنایع پاییندستی دانست و اظهار کرد: میزان تولیدات معدنی ۶ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه آهک بیشترین استخراج ماده معدنی در استان را به خود اختصاص داده است گفت: ظرفیت اسمی تولیدات معدنی استان ۱۵ میلیون تن است که در ۶ ماهه امسال حدود پنج میلیون تن ماده معدنی در استان تولید شده است.