به گزارش میمتالز، محمد خاکی به وضعیت همدان در حوزه فروسیلیس اشاره کرد و گفت: چند ماده معدنی در کشور شناخته شده و منحصر به فرد است که سیلیس استان همدان یکی از این مواد است به نوعی که استان همدان، هاب منطقهای سیلیس کشور است.
وی در این راستا به احداث واحدهای فروسیلیس در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: وجود چهار واحد فعال در استان، همدان را به قطب فروسیلیس کشور تبدیل خواهد کرد کما اینکه در حال حاضر نیز با توجه به تعداد زیاد واحدهای فرآوری سیلیس میتوان گفت که قطب فروسیلیس کشور هستیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه تنها معدن و واحد فراوری آندلوزویت در کشور در شهرستان ملایر وجود دارد، افزود: در زمینه فلدسپات و آهن نیز معادنی وجود دارد که واحد کنسانتره و گندلهسازی بر همین اساس در استان همدان ایجاد شده که قابل توجه است.
خاکی در این راستا به وضعیت سایر معادن در استان همدان اشاره کرد و گفت: تعداد ۶ مورد معدن آهن در استان همدان وجود دارد و ظرفیت مناسبی در واحدهای کنسانتره و گندله سازی داریم.
وی ادامه داد: دولومیت نهاوند ذخیره منحصر به فردی در کشور است به نوعی که معادن دولومیت نیاز کل کشور را تأمین میکند، اما در این زمینه خام فروشی صورت میگرفت که با پیگیریهای به عمل آمده خوشبختانه شده شستا وارد این موضوع شد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان عنوان کرد: با این اقدامات در نهایت، شرکت فرآوردههای نسوز ایران در حال احداث یک واحد دولومیت در شهرستان نهاوند است و در کنار آن احداث کارخانه استحصال منیزیم از دولومیت در ملایر در حال احداث است که جزو واحدهایی است که ظرف دو سال آینده به بهرهبرداری خواهند رسید و میتوان با این اقدامات آینده خوبی در حوزه دولومیت برای استان همدان پیش بینی کرد.
منبع: تحلیل بازار