به گزارش می متالز، محمدرضا انصاری با بیان اینکه این روش تنها راه ممکن و البته زودبازدهترین و کمهزینهترین راه برای تامین منابع مالی مورد نیاز است افزود: در اجرای این روش، معافیتهای بیمعنای مالیاتی هم باید از بین برود ضمن اینکه دولت در شرایط تحریم باید از اقتصاد ملی حمایت و مکانیزمهای رشد استعداد ملی در حوزه تولید را تقویت کند.
وی اضافه کرد: اگرچه مدتهاست که سایه تحریم بر سر اقتصاد ایران افتاده است اما نرخ رشد اقتصاد غیرنفتی در بهار ۹۸ حدود ۰.۴ درصد بالاتر رفته است که نشان از سرزندگی مردم دارد یعنی مردم حتی در شرایط تحریم، تورم و رکود، دست از تلاش برنمیدارند که باید از این سرمایه ارزشمند بهره گرفت.
انصاری ادامه داد: زمانی میتوانستیم از اختیار دولت برای انتخاب بودجه با نفت و بودجه بدون نفت حرف بزنیم که درآمدهای نفتی بالا بود؛ اکنون این درآمدها بسیار پایین است و دولت مجبور به بستن بودجه بدون احتساب درآمدهای نفتی است و امکان بسته شدن بودجه با درآمدهای نفتی وجود ندارد.
وی گفت: درآمدهای دولت در حوزه نفت بهشدت کاهشیافته است. بر اساس این درآمد به اجبار، بودجه بدون احتساب درآمدهای نفتی بسته خواهد شد. اما این نباید به این معنا باشد که دولت فشار بیشتری به مردم و به تولیدکنندهها و بنگاههای اقتصادی بیاورد زیرا فشار مضاعف در شرایط تحریم به بنگاههای اقتصادی که با ظرفیت خیلی کمتر از حد خود کار میکنند، نتیجهای جز تعطیلی آنها نخواهد داشت.
انصاری افزود: دولت باید برای تأمین منابع مالی برای بودجه عمومی مالیات بگیرد. جز این چارهای نیست اما دولت باید مودیان جدید مالیاتی را شناسایی کند و جلوی معافیتهای مالیاتی و فرار مالیاتی را بگیرد. البته دولت باید خیلی زودتر برای این مساله اقدام میکرد. حالا هم باید الزامات بسترسازی خیلی سریع فراهم شود تا سال آینده برای دولت درآمدزایی داشته باشد.