تاریخ: ۰۵ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۴۶
بازدید: ۳۵۸
کد خبر: ۶۸۶۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
شریعتمداری تشریح کرد:

افرادی که شامل کمک معیشتی نمی‌شوند

می متالز - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کسانی که دارای ملک بیشتر از ۹۰۰ میلیون و یک میلیارد تومان یا درآمدهای دیگری هستند یا خودروی بیش از ۵۰۰ میلیون تومان دارند یا سه سفر خارجی غیر زیارتی در سال داشته‌اند، جزو افراد با تمکن مالی به شمار رفته و مشمول دریافت بسته معیشتی نشده‌اند.
افرادی که شامل کمک معیشتی نمی‌شوند

به گزارش می متالز، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز (سه‌شنبه) در حاشیه مراسم اختتامیه هفته جهانی کارآفرینی گفت: ۶۰ میلیون نفری که کمک معیشتی به آنها پرداخت شده بدون بررسی اطلاعات مالی نبوده و کسانی که دارای ملک بیشتر از ۹۰۰ میلیون و یک میلیارد تومان یا درآمدهای دیگری هستند یا خودروی بیش از ۵۰۰ میلیون تومان دارند یا سه سفر خارجی غیر زیارتی در سال داشته‌اند، جزو افراد با تمکن مالی به شمار رفته و مشمول دریافت بسته معیشتی نشده‌اند.

وی درباره گلایه برخی از مردم نسبت به عدم دریافت کمک معیشتی دولت، اظهار کرد: دولت برای حمایت از طبقات متوسط و کم‌درآمد جامعه در گام اول ۱۸ میلیون خانوار شامل ۶۰ میلیون نفر را مشمول سبد معیشتی قرار داد و در سه نوبت این کمک معیشتی را پرداخت کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این مبلغ ۵۵ هزار تومان برای خانوارهای تک نفره تا ۲۰۵ هزار تومان برای خانوارهای پنج نفره و بیشتر است و بدون بررسی وسع مالی افراد نمی‌توان سبد معیشتی پرداخت کرد.

شریعتمداری اضافه کرد: ما شرایطی فراهم کردیم که با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق کد دستوری #۶۳۶۹* افرادی که خود را مستحق کمک معیشتی می‌دانند تقاضای خود را ثبت و کد رهگیری دریافت ‌کنند که با برقراری اینترنت می‌توانند به راحتی به سامانه‌ مذکور متصل شوند.

حساب بانکی متقاضیان دریافت کمک معیشتی بررسی می‌شود

وی ادامه داد: کسانی که تقاضای خود را از طریق کد دستوری مذکور ثبت کنند، در واقع به دولت اجازه بررسی حساب‌های بانکی خود را می‌دهند و اگر شرایط لازم را داشتند و جزو طبقات متوسط و کم‌درآمد بودند از زمان شروع طرح حمایتی این مبلغ را دریافت می‌کنند و چنانچه مشمول نشوند به آنها تعلق نمی‌گیرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: کسانی که توان مالی مناسب دارند و با معیارهای موجود مشمول نمی‌شوند از طریق پیامک واجد شرایط نبودن آنها اعلام می‌شود و بعد از آزمون وسع مالی حذف می‌شوند.

شریعتمداری درباره اختلال کد دستوری هم گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همکاری خوبی با ما داشته و سه اپراتور تلفن همراه مشکلی نداشتند. تنها در مورد یک اپراتور با مشکل فنی مواجه شدیم که خوشبختانه برطرف شده است.

ارسال مصوبه حمایت از کارآفرینان پیشرو به دولت

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با اشاره به رشد ۱۳ پله‌ای شاخص کارآفرینی در ایران در بین ۱۳۷ کشور جهان از ارسال طرح حمایت از کارآفرینان پیش‌رو به دولت خبر داد.

شریعتمداری در مراسم اختتامیه هفته جهانی کارآفرینی اظهار کرد: این مصوبه یکی از اقدامات مهم دولت در راستای حمایت از کارآفرینان به شمار می‌رود که امروز به دولت تقدیم کردیم و امیدواریم از این طریق کارآفرینان بتوانند با استفاده از تصمیمات دولت از شأن و جایگاه اجتماعی برخوردار شوند.

وی ادامه داد: در این مصوبه پیش‌بینی شده سقف ۱۵۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای فعالیت‌های اقتصادی کوچک و متوسط صادر شود و علاوه بر این در جهت تسهیل رفت و آمد به کشورهای دیگر و همچنین ایجاد تسهیلاتی برای خروج از گمرکات و ایجاد خط سبز گمرکی برای کارآفرینان پیش‌بینی شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد:این‌که در سال ۲۰۱۸ رتبه ایران در شاخص جهانی کارآفرینی بهبود یافته و با افزایش ۱۳ پله‌ای در میان ۱۳۷ کشور جهان در رتبه ۷۲ قرار گرفتیم جای بسی امیدواری است. خوشبختانه در منطقه منا هم روند رو به رشدی را در حوزه افزایش کارآفرینی در جایگاه خود داشتیم.

شریعتمداری از ثبت نام ۳۰۷۰ کارآفرین در سامانه کارآفرینان برتر خبر داد و گفت: ۱۰۸۱ طرح نیز واجد شاخص‌های نوآوری بودند که به مرحله‌ی داوری رسیده و ۵۳۷ طرح نیز از میان آنها بررسی میدانی شد.

تشکیل ۲۶ کافه کارآفرینی در سال ۹۸

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از تشکیل ۲۶ کافه کارآفرینی توسط کانون‌های کارآفرینی در سال ۱۳۹۸ خبر داد و گفت:‌در همین راستا ۳۰۹ مرکز مشاوره نیز در حوزه کارآفرینی در حال فعالیت هستند که بیش از ۴۳۳۵ کسب و کار در کشور از طریق این مراکز مشاوره دیده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که باید کارآفرینی از دوران کودکی به افراد آموزش داده شود، اظهار کرد: باشگاه کارآفرینی نوجوانان با مشارکت بخش خصوصی در وزارت کار تشکیل شده و در حال تقویت نگرش نوجوانان به سمت فعالیت‌های کارآفرینانه است.

به گفته شریعتمداری، اصلاح اکوسیستم کارآفرینی، شناسایی موانع تولید و کسب‌وکار و راه‌های کاهش این موانع از جمله اقداماتی است که وزارت کار بر آنها نظارت دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به دیدار اخیر مقام معظم رهبری با کارآفرینان و فعالان اقتصادی، گفت: در این دیدار ایشان در دوره به ما تذکر دادند که تلاش می‌کنیم در این جهت گام‌های موثری برداریم. ما معتقدیم توسعه کارآفرینی نوین با شعار به دست نمی‌آید و باید در عمل گام‌های موثری برداریم و از خرد جمعی برای انجام کارهای بزرگ با تکیه بر توان و مهارت استفاده کنیم.

شریعتمداری تاکید کرد: کارآفرینان از حمایت مالی یا دارایی یا وثیقه بانکی برخوردار نیستند ولی ایده‌های بزرگ و خلاقانه‌ای دارند که اگر مورد حمایت قرار گیرد می‌تواند بخشی از نیازمندی‌های زنجیره‌ای را برطرف کند؛ لذا با تحولاتی که در حوزه‌های علمی و تکنولوژی در جهان اتفاق افتاده لازم است همه مقدمات و تحولات را متناسب با آن فراهم کنیم.

به گفته وی، تکیه بر دانش یکی از ویژگی‌های کارآفرینی نوین در جهان است که کشور را به توسعه پایدار می‌رساند و در اینت مسیر باید توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی نوین با جدیت در دستور کار قرار گیرد.

عناوین برگزیده