به گزارش می متالز، در حال حاضر و در قرن بیست یکم، تعداد قابل توجهی از پر جمعیت ترین کشورهای جهان در آسیا واقع شدهاند. اما برآوردهای سازمان ملل و مرکز تحقیقات پیو (Pew Research Center) نشان میدهد که فهرست پرجمعیت ترین کشورها در سالهای آینده تغییر خواهد کرد.
در سال ۲۰۲۰، پنج کشور از ۱۰ کشور پرجمعیت جهان در آسیا قرار دارند. این رتبه بندی در سال ۲۱۰۰ کاملا متفاوت خواهد بود و پنج کشور آفریقایی (نیجریه، اتیوپی، تانزانیا، مصر و جمهوری کنگو) در این فهرست خواهند بود.
اگر چه رشد جمعیت کشورهای آسیایی طی این دوره ادامه دارد اما این روند با سرعت کمتری در مقایسه با کشورهای آفریقایی انجام میشود.
انتظار میرود، جمعیت برخی دیگر از کشورها از جمله چین و بنگلادش تا سال ۲۱۰۰ کاهش یابد. این کاهش عمدتا نتیجه زندگی و تحصیلات بالاتر و بهبود کیفیت زندگی است که افت نرخ زاد و ولد را به دنبال دارد.
در سال ۱۹۵۰ چهار کشور اروپایی در میان ۱۰ کشور پرجمعیت جهان بودند. این تعداد در سال ۲۰۲۰ به یک کشور کاهش خواهد یافت.
در حال حاضر هر زن به طور متوسط ۲٫۵ کودک به دنیا میآورد و جمعیت جهان همچنان در حال رشد است. محققان سازمان ملل متحد دریافتهاند که اگر نرخ باروری جهانی با سرعت کنونی کاهش یابد، در سال ۲۱۰۰ این رقم به ۱٫۹ کودک بهازای هر زن خواهد رسید. تحت این شرایط جمعیت جهان رو به کاهش خواهد گذاشت.
جدول زیر رتبه بندی کشورها بر اساس جمعیت را در سالهای ۱۹۵۰، ۲۰۲۰ و ۲۱۰۰ نشان میدهد: