مشروح گفتوگوی علی عباسلو مدیرعامل شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان را در ادامه میخوانید:
اولین قرارداد، قرارداد مهندسی است که قرار است 2 کارخانه احیاء و ذوب به روش هات شارژ احداث شوند. این قرارداد با شرکت ایدوم که یکی از شرکتهای بزرگی مهندسی اسپانیا است، منعقد شده است. همچنین قرارداد تامین منابع مالی آن نیز از طریق اسپانیا در حال انجام است.
تاکنون و طی 8 ماه گذشته حدود 600 هزار تن آهن اسفنجی تولید شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حدود 10 درصد افزایش تولید را شاهد بودیم.
خوراک ما از گلگهر تامین میشود و گندله تولیدی این شرکت را مصرف میکنیم و با توجه به اینکه در جوار گلگهر قرار گرفتهایم از طریق نوار نقاله ماده اولیه را دریافت میکنیم. به همین دلیل هزینه حمل و نقل ماده اولیه پایین بوده و قیمت ما کاملا اقتصادی است. خوشبختانه کیفیت محصول تولیدی نیز کیفیت بسیار خوبی است و به همین خاطر مشتری زیادی برای آهن اسفنجی وجود دارد. کارخانه شمش نیز در نیمه اول سال آینده راهاندازی میشود به همین دلیل از نیمه نخست سال 97 دیگر فروش آهن اسفنجی نداشته و تمامی فروش خلاصه در شمش و میلگرد میشود؛ زیرا کارخانه میلگرد نیز سال گذشته راهاندازی شده است. عملا زنجیره تولید را تکمیل کردهایم.
خوشبختانه در حوزه طرحهای توسعه ذوب 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان سال نصب مکانیکال کامل شده و از اوایل سال آینده تست تجهیزات آغاز و در نیمه اول سال به تولید میرسد.
کشورهای حاشیه خلیج فارس و هند مقصد صادراتی شرکت جهان فولاد سیرجان بودهاند. میزان صادرات انجام گرفته نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وضعیت بازار امسال نسبت به سال گذشته خیلی بهتر شده است. برآوردهای صورت گرفته احتمال افزایش قیمت برای فولاد وجود دارد.
در صورتی که عملیاتی وارد کار شده و بتوانند چرخه تکمیل را از ابتدا یعنی معدن و تا انتها یعنی محصولات نهایی در یک محل مورد بررسی قرار داده و نکات ضعف و قدرت آن را مشخص کنند اتفاق خوبی رخ میدهد؛ اما اگر دوباره به کارهای مقدماتی ورود پیدا کنند به نظر من نتیجه از آن بدست نمیآید. معتقدم ستاد فولاد باید بیشتر به بخشهای زمینشناسی و اکتشاف فشار بیاورد؛ زیرا یکی از معضلاتی که در آینده با آن مواجهیم کمبود مواد اولیه است. برای اینکه صنعت فولاد با بحران مواجه نشود، باید ستاد فولاد در بخش اکتشاف بیشتر پیگیر باشد. اگر نتوانیم مواد اولیه کارخانهها را از منابع داخلی تامین کنیم، قابلیت رقابت را از دست خواهیم داد. در نتیجه یکی از سیاستها این ستاد باید موضوع اکتشاف باشد.