تاریخ: ۳۰ دی ۱۳۹۵ ، ساعت ۰۹:۱۰
بازدید: ۴۹۸
کد خبر: ۷۶۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
کارشناس بازارهای کالایی مطرح کرد

لزوم به‌کارگیری ابزار «گواهی سپرده کالا» برای بازار فولاد

می متالز - کارشناس بازارهای کالایی گفت: در حال حاضر گواهی سپرده کالایی برای محصولات کشاورزی مانند جو و ذرت و نیز سکه طلا به کار گرفته شده است، در این بین به‌کارگیری این ابزار برای محصولات فولادی با توجه به امکان معاملات ثانویه می‌تواند زمینه رشد نقدینگی و بازگشت رونق به بازار فولاد را فراهم کند.
لزوم به‌کارگیری ابزار «گواهی سپرده کالا» برای بازار فولاد

مصطفی محمد‌باقری به مزیت‌های بورس کالا برای معاملات انواع کالاها اشاره کرد و گفت: معاملات انجام شده در بورس کالا، سازمان‌یافته، قانونمند، شفاف، عادلانه و کم هزینه است، همچنین امکان پوشش، توزیع و انتقال ریسک را شامل می‌شود. مصطفی محمد‌ باقری درباره تامین مالی فولادسازان از طریق بورس کالا گفت: اوراق سلف موازی به‌عنوان یکی از ابزارهای مناسب در بورس کالا برای تامین نقدینگی بخشی از تولیدکنندگان طراحی شده و تاکنون نیز تولیدکنندگان فولاد در کشور از این ابزار برای تامین نقدینگی خود استفاده کرده‌اند. محمد باقری اجرای طرح‌های عمرانی و کلان را از جمله عوامل موثر در رونق بازار فولاد دانست و افزود: طی سال‌های اخیر برخی از طرح‌های عمرانی راکد در کشور باعث تحت تاثیر قرار دادن تقاضا در بازار فولاد و کاهش آن شده است. این کارشناس بازارهای کالایی به اقدامات موثر بورس کالا جهت بهبود روند معاملات اشاره کرد و گفت: امکان حضور کلیه خریداران خرد فولاد در بورس کالا به‌عنوان یکی از اقدامات مثبت این بورس تلقی می‌شود که اخیرا در دستور کار قرار گرفته است. به گفته وی، طی سال‌های گذشته امکان خرید فولاد برای مصرف‌کنندگان خرد وجود نداشت و تولیدکنندگان فولاد محصولات خود را در تناژهای بالا در بورس عرضه می‌کردند که قرار شده است مصرف‌کنندگان خرد هم بتوانند از بورس کالا تامین نیاز کنند.

مصطفی محمد‌ باقری به طراحی گواهی سپرده کالایی به‌عنوان یک ابزار جدید در بورس کالا اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر گواهی سپرده کالایی برای محصولات کشاورزی مانند جو و ذرت و نیز سکه طلا به کار گرفته شده است، استفاده از این ابزار برای محصولات فولادی در صورتی که با معاملات ثانویه همراه شود به‌طور قطع منجر به رونق بخشی از معاملات فولاد خواهد شد. محمد باقری با بیان اینکه در بورس کالا کمیت و کیفیت کالا و نیز مبلغ معامله تضمین شده است، گفت: کشف قیمت در بورس کالا از طریق حراج حضوری و به‌صورت شفاف صورت گرفته که با حذف رانت باعث فسادزدایی از بازار معاملات می‌شود. وی در ادامه بیان کرد: پذیرش کالا جهت فروش در بورس کالا منوط به داشتن استانداردهای اجباری برای آن کالاست که از این طریق کیفیت کالا در بورس تضمین خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: در مقایسه با تشریفات مناقصه و مزایده، سرعت انجام معاملات در بورس کالا بسیار بالاتر بوده و جریان معاملات از امنیت کامل برخوردار است، همچنین در صورت بروز اختلاف میان طرفین معامله، بورس کالا دارای مراجع بررسی و رسیدگی به دعاوی بوده که سرعت رسیدگی به دعاوی مطرح شده در مقایسه با دادگاه‌های عادی بسیار بالاتر است.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده