تاریخ: ۱۳ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۰۵
بازدید: ۱۹۰
کد خبر: ۷۸۰۹۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

میزهای تعمیق ساخت داخل در جشنواره فولاد برگزار شود

می متالز - رییس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران پیشنهاد داد که با برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل در دومین جشنواره ملی فولاد، طرف های عرضه و تقاضای این صنعت در مقابل هم قرار گرفته و با اطلاع از توانمندی ها و قابلیت های یکدیگر و همچنین نیازها، به توسعه و تعمیق داخلی سازی در این صنعت بپردازند.
میزهای تعمیق ساخت داخل در جشنواره فولاد برگزار شود

به گزارش می متالز، «مجید وفایی فر» افزود: این میزها را در دو نوع می توان برگزار کرد که نخستین آن، میز تامین مواد اولیه است.

وی توضیح داد: صنعت فولاد تامین کننده ماده اولیه مورد نیاز بسیاری صنایع از جمله خودروسازی، قطعه سازی، لوازم خانگی و غیره است، همچنین این صنایع برای تولید محصولات خود استانداردهای خاصی را دنبال می کنند و با برگزاری این میزها می توان دو طرف عرضه و تقاضا را در مقابل یکدیگر قرار داد تا با انجام بحث های کارشناسی از توانمندی ها و نیازهای یکدیگر مطلع و همرسانی موثر انجام شود.

مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در توضیح شق دوم این میزها، گفت: شرکت های ماشین ساز، فنی و مهندسی و صاحب فناوری زیادی در کشور داریم که می توانند مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز صنعت فولاد را بسازند و با برگزاری این میزها می توان آنها را به فعالان صنعت فولاد معرفی کرد.

وی درخصوص دومین جشنواره ملی فولاد ایران اظهار داشت: دوره پیشین این جشنواره که از سوی انجمن فولاد برگزار شد و مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و ایمیدرو نیز برپایی نمایشگاه و همایش آن نقش آفرینی کردند، به عنوان نخستین جشنواره خوب بود.

وفایی فر بیان داشت: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در نخستین دوره این جشنواره تفاهم نامه ای با انجمن فولاد در حوزه های بازفرآوری باطله های بخش معدن و صنایع معدنی، مسائل زیست محیطی و بومی سازی منعقد کرد.

وی ادامه داد: در این پیوند، مرکز موفق شد در زمینه پایش آلایندگی محیط کار در فرآیند تولید، با شرکت فولاد مبارکه قرارداد منعقد کند که از ماه گذشته اجرایی شده و از دستاوردهای جشنواره نخست بوده است.

وی اضافه کرد: همچنین مرکز قرارداد دیگری در خصوص باز فرآوری باطله ها، سربارهای فولاد و غبارهای کوره ها با فولاد مبارکه منعقد کرده که برای نخستین بار در کشور اجرایی می شود.

راه اندازی سامانه جامع اطلاع رسانی بومی سازی

رییس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران همچنین، راه اندازی سامانه جامع اطلاع رسانی بومی سازی را از دیگر دستاوردهای نخستین جشنواره ملی فولاد برشمرد.

وی گفت: سامانه یاد شده که مهرماه امسال از اپلیکیشن آن در انجمن فولاد رونمایی شد، در گام نخست در قسمت آهن و فولاد راه اندازی شده و در جلساتی که با انجمن فولاد و دانشگاه ها برگزار کردیم، مقرر شد بعدها با نظارت ایمیدرو در سایر بخش های زنجیره معدن و صنایع معدنی از جمله سرب و وی، مس و آلومینیوم توسعه یابد.

وفایی فر تصریح کرد: جای چنین سامانه جامعی در بخش معدن و صنایع معدنی خالی بود، هرچند از گذشته سامانه های دیگری در وزارت صمت تشکیل شده بود، اما این سامانه می تواند موازنه ای بین نیازمندی ها و توانمندی ها در این بخش ایجاد کند.

وی گفت: اکنون با انتخاب دکتر «امیرحسین نادری» از سوی رئیس هیات عامل ایمیدرو به عنوان مشاور و مجری بحث بومی سازی و توسعه ساخت داخل در ایمیدرو، مباحث بومی سازی و ساخت داخل با قوت و قدرت در وزارتخانه و سایر دستگاه های ذیربط پیگیری می شود.

فرصت تحریم ها

وی در پایان تحریم ها را فرصتی برای بخش معدن و صنایع معدنی کشور توصیف کرد و گفت: فرصت اصلی تحریم ها، تعمیق داخلی سازی این صنعت است تا با کاهش وابستگی ها به خوداتکایی بیشتر دست یابیم.

وفایی فر یاد آور شد: به گفته اقتصاد دانان، هر یک میلیارد دلار واردات از بین برنده ۱۰۰ هزار فرصت شغلی است، بر این اساس اگر با حرکت به سمت خوداتکایی از ارزبری ها بکاهیم، صدها هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد خواهد شد که مهمترین دستاورد بحث بومی سازی است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت