تاریخ: ۲۳ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۸:۳۵
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۸۰۰۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اولین افزایش قیمت دلار پس از ۲ روز افت / ارز چه خواهد شد؟

به گزارش می متالز - در دومین روز هفته، دلار تغییر مسیر داد و وارد فاز افزایشی شد؛ با این حال، این افزایش چندان انتظارات سایر معامله‌گران را تغییر نداد، چراکه از یک‌طرف میزان آن محدود بود و از سوی دیگر، نرخ حواله درهم نیز با بالا رفتن دلار چندان همراهی نکرد.
اولین افزایش قیمت دلار پس از ۲ روز افت / ارز چه خواهد شد؟

به گزارش می متالز، روز یکشنبه، قیمت دلار در دامنه ۱۳ هزار و ۳۳۰ تا ۱۳ هزار و ۴۳۰ تومان نوسان کرد و در نهایت روی عدد ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان قرار گرفت. این قیمت ۵۰ تومان بالاتر از روز شنبه بود که اولین افزایش پس از دو روز افت متوالی محسوب می‌شد. دیروز نرخ حواله درهم هم تاثیری بر بازار داخلی نداشت، چرا که به‌ طور کلی زیر کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومانی و در محدوده ۳ هزار و ۶۶۰ تومانی در نوسان بود.

تخلیه شوک سیاسی دلار ؟

آنچه بیشتر از افزایش روز یکشنبه اهمیت داشت، روند قیمتی ۳ روز اخیر بود. دلار در سه روز اخیر زیر مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان کرده است که پیش از شوک شهادت سردار سلیمانی و افزایش تنش‌ها در خاورمیانه در آن قرار داشت. این موضوع موجب شد که برخی فعالان ادعا کنند، شوک سیاسی به دلار به‌طور کامل تخلیه شده است. پس از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، دلار تا بالای مرز ۱۴ هزار تومانی نیز رفته بود و با کم شدن تنش‌ها به تدریج راه را به سوی قیمت‌های قبلی باز کرد. دیروز در بازار سکه نیز نوسانات چندان زیاد نبود و این فلز گرانبها در کانال ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تغییرات خود را به ثبت رساند. روز یکشنبه، فلز گرانبهای داخلی ۳۰ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسید. برخی فعالان باور داشتند، افزایش قیمتی سکه ناشی از انتظارات افزایشی معامله‌گران برای بالا رفتن رشد بهای طلای جهانی بود.

نقش عوامل موازی در آرامش دلار

برخی از معامله‌گران باور داشتند، تغییر شرایط در سایر بازارها موجب شد که فضای بازار دلار نیز آرام‌تر شود. به گفته این عده، تقویت شاخص بازار سهام یکی از مهم‌ترین عواملی بوده که بار دیگر تمایل برای خرید دلار پایین آمده است. در کنار این، عنوان می‌شود که مردم نسبت به خرید سکه تمایل بیشتری در مقایسه با دلار دارند. در واقع، یکی از عواملی که سبب آرامش بازار ارز شده است، کاهش تقاضا و افت خریدها تحت‌ تاثیر ورود سرمایه به سایر بازارها بوده است.

در این میان، عده دیگری از فعالان بیشتر تاکید دارند که سمت عرضه در روزهای اخیر فعال‌تر شده است و از این طریق به آرامش بازار ارز کمک شده است. این عده عنوان می‌کنند که صرافی‌های زیادی در خیابان فردوسی اقدام به عرضه ارز با نرخ مداخله‌ای می‌کنند و افراد به‌راحتی می‌توانند از آنها ارز مورد نیاز خود را تهیه کنند. در واقع اسکناس ارزی اگر به آسانی در بازار یافت نشود، تهیه آن دشوار نیز نیست. البته عده‌ای از مخاطبان عنوان می‌کنند، در صورتی که در سال‌جاری ۲ هزار یورو دریافت کرده باشید، دیگر امکان خرید ارز مداخله‌ای را نخواهید داشت و باید از صرافی‌های آزاد اقدام به خرید کنید.

در کنار این عوامل، شماری از فعالان، برخی متغیرهای بیرونی را نیز در بازگشت آرامش به بازار موثر می‌دانستند. گروهی عنوان می‌کردند، بازار هرات در روز گذشته به دلیل سرما تعطیل بوده است و عده‌ای بر نوسانات محدود نرخ حواله درهم تاکید داشتند. معاملات هر دو بازار توسط معامله‌گران بازار داخلی به دقت رصد می‌شود و هرگونه تغییر قیمت غیرعادی در بازارهای همسایه، موجب می‌شود که رفتار بازیگران داخلی نیز تحت‌تاثیر قرار بگیرد.

در این میان، همچنان عده زیادی باور دارند، افزایش قیمت دلار در هفته گذشته ناشی از یک شوک روانی بود و بازار با عادی‌تر شدن اوضاع به سوی قیمت‌های پیشین بازگشت. در این شرایط باید دید از این پس قیمت دلار افت بیشتری را تجربه خواهد کرد یا به نوسان در کانال ۱۳ هزار تومانی کفایت می‌کند. برای وقوع نوسان‌های افزایشی غیرمترقبه نقطه مقاومتی مهم پیش‌روی بازار مرز ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومانی است. دلار دوبار در ۴۰ روز اخیر در برابر شکسته شدن این مرز از خود مقاومت سنگینی نشان داده است. در واقع هرگاه قیمت به این مرز نزدیک شد، میزان فروش‌های ارزی افزایش پیدا کرد.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده