تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۵۲
بازدید: ۳۱۸
کد خبر: ۸۰۲۳
با اجرایی شدن تفاهم‌نامه استفاده از کنوانسیون کارنه تیر (TIR):

هزینه حمل‌ونقل کالا بین ایران و پاکستان کاهش می‌یابد

می متالز - با امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین اتاق ایران، اتاق بازرگانی پاکستان و سازمان ایرو، عملیات حمل‌ونقل جاده‌ای بین ایران و پاکستان، تحت رویه کنوانسیون کارنه تیر (TIR) انجام می‌شود که از اتلاف زمان جلوگیری می‌کند و کاهش هزینه‌ها را در پی دارد.
هزینه حمل‌ونقل کالا بین ایران و پاکستان کاهش می‌یابد

به گزارش می متالز، با امضای تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه، امور کارنه تیر (TIR) اتاق ایران، اتاق بازرگانی پاکستان و سازمان ایرو در اجرای پروژه عملیات حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای تحت رویه تیر بین دو کشور ایران و پاکستان همکاری می‌کنند.

تعداد کشورهای عضو کنوانسیون تیر (TIR) با الحاق سه کشور چین، پاکستان و هند به 71 کشور رسیده و اهمیت استفاده از رویه تیر(TIR) در منطقه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

در این فرایند، مؤسسات ضامن و صادرکننده ایران و پاکستان با همکاری سازمان ایرو قرار است اولین پایلوت عملیات حمل تحت رویه تیر(TIR) بین دو کشور را حداکثر ظرف دو ماه آینده به اجرا بگذارند.

بر اساس این گزارش، در این پروژه، دو شرکت حمل‌ونقل از هر طرف حضور دارند و سازمان ایرو نیز به‌عنوان متولی نظارت حضور خواهد داشت.

امور کارنه تیر (TIR) اتاق ایران ابراز امیدواری کرده است با اجرای آزمایشی عملیات حمل‌ونقل، این رویه تحت استاندارد یک سند بین‌المللی به‌عنوان روشی مؤثر، مفید، ایمن و کم‌هزینه به‌طور واقعی بین دو کشور به اجرا گذاشته شود.

کارنه تیر (TIR) یک سند گمرکی است که برای ترانزیت بین‌المللی کالا در چارچوب کنوانسیون تیر(TIR) در کشور مبدأ صادر می‌شود و به‌موجب آن کالا در وسیله نقلیه جاده‌ای به‌طور پلمپ شده از خاک کشورهای بین راه عبور می‌کند و تا مقصد، از انجام تشریفات گمرکی مربوط به ترانزیت در مرزهای ورودی و خروجی این کشورها معاف است.

کنوانسیون گمرکی تیر (TIR) در سال 1975 زیر نظر کمیسیون اقتصادی اروپایی سازمان ملل متحد (یو.ان.یی.سی.یی-UNECE) تدوین شد و کشورهای عضو با امضای این کنوانسیون دیگر به ارائه تضمین در قبال حقوق و عوارض گمرکی کالا یا کنترل‌های خاص گمرکی نیازی ندارند.

عناوین برگزیده