به گزارش می متالز، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم با بیان اینکه مسوولیت اجتماعی تنها منحصر به اشخاص حقوقی، شرکتها و بنگاههای اقتصادی نیست افزود: مسوولیت اجتماعی ریشهای طولانی در فرهنگ ما دارد.
وی افزود: مسوولیت اجتماعی در تمام شرکتها و بنگاهها مورد توجه ویژه و جدی است. امروز نیز جامعه ما نیازمند پرداختن به این مساله است.
شریعتمداری مسوولیت اجتماعی را از اصول مهم در پایداری سرمایهگذاری دانست و افزود: برگشت مناسب سرمایههای سرمایهگذاران از دیگر مسوولیتهای اجتماعی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی لازمه استفاده مناسب از نیروی کار را افزایش مسوولیتپذیری اجتماعی در افراد دانست و افزود: توجه به مسائل محیط زیستی در جامعه یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید در حوزه کار و اداره بنگاه اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: از دیگر جنبههای مسوولیتپذیری بنگاههای اقتصادی میتوان به پرداخت مالیات اشاره کرد. مسوولیت اخلاقی از مسائل مهم در اداره بنگاههای اقتصادی است. بنگاهها میتوانند با نوآوری و خلاقیت جوانان را به خود جذب کنند و زمینه کاهش فقر را فراهم کنند. همچنین میتوانند در کنار این کار شرایط خوبی برای معلولان فراهم کنند.
شریعتمداری با بیان اینکه فعالیت بنگاهها و شرکتها در نهایت به نام اقتصاد تمام میشود ادامه داد: اما ایفای مسوولیتهای اجتماعی نیز تأثیرات مثبتی در نتیجه کار بنگاهها دارد، به همین دلیل نباید نسبت به نوسازی و توسعه فعالیتهای اقتصادی و نقش مسوولیت اجتماعی در آن بیتوجه باشیم.
و زیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شریعتمداری در انتها تأکید کرد: باید شرایطی فراهم شود تا بنگاهها و فعالان اقتصادی در امنیت بیشتری به فعالیتهای خود ادامه دهند.
سید تقی کبیری نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: امروز گرد هم آمدهایم تا از آن دسته از بنگاههای اقتصادی تقدیر کنیم که در کنار فعالیتهای اقتصادی خود، مسوولیتهایی را نیز در حوزه فعالیتهای اجتماعی برای خود تعریف کردهاند.
وی ادامه داد: امروز در دنیایی زندگی میکنیم که هر لحظه گامهای جدیدی در عرصه تکنولوژی برداشته میشود، اما به موازات آن مدام از میزان آرامش انسانها کاسته میشود و آنچه که در زمینه مس.ولیت اجتماعی مطرح میشود در واقع ناظر بر این مساله است.
کبیری با اشاره به نقش نهادهای حاکمیتی در تسهیل زمینه مسوولیتپذیری اجتماعی گفت: مجموعه قوای دولتی، مقننه و قضاییه باید زمینه فعالیتهای اجتماعی را برای بنگاههای اقتصادی فراهم کنند تا این بنگاهها تنها به دلیل انگیزههای شخصی به دنبال این موضوع نباشند.
نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی افزود: در بعضی از موارد میبینیم که در حوزه قانونگذاری و نظارت به جای تشویق در زمینه مسوولیتهای اجتماعی، موانعی را ایجاد میشود. ما در مجلس شورای اسلامی این آمادگی را داریم که با دریافت پیشنهادات در جهت برطرف کردن این موانع گام برداریم.
تایماز سید مصطفایی دبیر سومین جایزه مسوولیت اجتماعی و توسعه پایدار بنگاههای اقتصادی نیز با بیان اینکه در نخستین سال برگزاری این جشنواره، بنگاهها تنها موفق به دریافت جایزه «اهتمام» شدند افزود: با ارائه دورههای آموزشی و ایجاد علاقه در بنگاههای اقتصادی، در سال گذشته یک جایزه ویژه و ۱۰ جایزه اهتمام ۳ ستاره اهدا شد.
وی افزود: سومین دوره این جایزه عنوان پایداری را با خود همراه دارد، زیرا در شرایط کنونی نیاز ویژهای به این مساله داریم.
سید مصطفایی با بیان اینکه در دوره سوم جایزه از ۸ شرکت تقدیر خواهد شد افزود: برای این کار ارزیابیهای سخت و نفسگیری انجام شده است.
دبیر سومین جایزه مسوولیت اجتماعی و توسعه پایدار بنگاههای اقتصادی در پایان گفت: مسوولیت اجتماعی جزو الزامات و ارزشهایی است که بنگاهها را به جلو میبرد. مسوولیت اجتماعی به خود بنگاهها کمک میکند که سازمانی مانا باشند.
همچنین سید مهدی حسینی مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مراسم با بیان اینکه امروز جنگی اقتصادی و روانی علیه کشور ما جریان دارد افزود: برنامهریزیهای دشمنان این بود که تا پایان سال ۱۳۹۷ تولید را در ایران بهطورکلی متوقف کنند، اما خوشبختانه امروز شاهدیم که نهتنها این اتفاق رخ نداد بلکه در بخشهایی نیز با افزایش تولید روبرو شدیم.
وی افزود: بنگاههای اقتصادی باید مدیرانی داشته باشند که در درجه اول خود مسوولیتپذیر باشند تا این روحیه به نیروهای زیردست منتقل شود.
حسینی در پایان تأکید کرد: امیدواریم مسوولیت اجتماعی به یک باور و فرهنگ تبدیل شود تا ما و آیندگان از این موضوع بهرهمند شویم.
دیگر سخنران این مراسم یاسر رضاخواه مدیرعامل رایتل بود که با اشاره به ظرفیتهای اپراتورهای تلفن همراه در حوزه مسوولیتپذیری اجتماعی گفت: امروز اپراتورها نقش بسیار مهمی در فعالیتهای اجتماعی دارند، بهعنوانمثال در نخستین لحظات پس از بروز هر بحران، اپراتورهای تلفن همراه نخستین پلهای ارتباطی و جابجایی ارتباطات هستند.
وی افزود: اپراتورهای تلفن همراه میتوانند با نصب سنسور در جنگلها اطلاعات لازم را جمعآوری کنند تا جلوی آتشسوزی گرفته شود. در حوزه کشاورزی نیز میتوان با استفاده از تکنولوژی ارتباطی میزان رطوبت و آفات را کنترل کرد.
مدیرعامل شرکت رایتل مسوولیت اجتماعی را بخشی از فرآیندهای این مجموعه دانست و گفت: در بحرانهایی مانند سیل اخیر شرکت رایتل سرویسهای خود را در مناطق آسیبدیده بهصورت رایگان ارائه میکند. همچنین در چند ماه آینده با همکاری شهرداری تهران طرحهایی را برای کاهش آلودگی هوا اجرا خواهیم کرد. در حوزههای کشاورزی و جنگلداری نیز پروژههایی را پیش رو داریم. در پایان باید تأکید کنم که مسوولیت اجتماعی تنها منحصر به کارهای خیریه نیست و باید در فعالیتهای جاری نیز به این مساله بپردازیم.
فاطمه دانشور رییس سومین جایزه مسوولیت اجتماعی و توسعه پایدار بنگاههای اقتصادی نیز در این مراسم به ارائه توضیحاتی در زمینه فعالیتهای اجتماعی و اهمیت این فعالیتها در کنار فعالیتهای اقتصادی پرداخت.
همچنین فائزه دولتی فعال اجتماعی و عضو هیات داوران نکاتی را در خصوص ارتباط بین مسوولیت اجتماعی و سازمانهای مردمنهاد مطرح کرد.ایشان ادامه داد؛ بکار گیری ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در کسب و کار ها ضمن ایجاد فضای برد برد دو سویه موجب افزایش اعتماد عمومی گردیده و شناسایی معضلات اجتماعی و زیست محیطی و اقدام مسوولانه در این خصوص سهل خواهد شد. دولتی در آخر در خواست نمود که کسب و کارها با دعوت سازمانهای مردم نهاد در جامعه ای که فعالیت اقتصادی می نمایند، نظر و هم فکری انها را در پاسخ به مطالبات اجتماعی و زیست محیطی دریافت کنند.
مجید منبتی مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد و برنده سال گذشته جایزه مسوولیت اجتماعی بهعنوان دیگر سخنران این مراسم به تشریح فعالیتهای این پالایشگاه و مسوولیتهای اجتماعی این مجموعه و همسویی این فعالیتها با محیطزیست پرداخت.
در پایان این مراسم «شرکت گاز استان هرمزگان»، «شرکت گاز استان تهران»، «شرکت پالایش گاز شهید هاشمینژاد»، «شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان»، «شرکت نستله»، «شرکت اروند پیشرو» و «شرکت فولاد زرند ایرانیان» موفق با کسب تندیس سرآمدی شدند و شرکت «پودر شیر مشهد» نیز جایزه ویژه را به دست آورد.
این رویداد ملی با همکاری دبیرخانه دائمی جایزه مسوولیت اجتماعی و شرکت های هم آ و هم آورد و حمایت وزارتخانه های راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر سازمان ها و ارگانهای ذیربط بر گزار گردید.