به گزارش می متالز، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست با روسای اتاقهای مشترک ایران با کشورهای جهان مبنی بر اینکه چرا در تنشهای سیاسی هفته گذشته، نرخ دلار به ۲۰ هزار تومان نرسید؟ اظهار کرد: همانطور که میدانید بانک مرکزی بارها تاکید کرده بود که کنترل بازار ارز را در دست دارد و با ایجاد شبکه یکپارچه مبادلات در صرافیها این اجازه را به سفتهبازها برای بهرهبرداری شخصی نمیدهد.
وی افزود: همچنین برای بهبود روند مبادلات ارز، سامانه نیما کارکرد خوبی را به نمایش گذاشته است.
همتی تاکید کرد: دور از انتظار نیست که ما با مدیریت ریال و محدودیتهای ایجاد شده در گردش ریال هم ارزش ارز را ثابت نگه داشتیم به گونه ای که نرخ ارز هم اکنون با مدت مشابه سال گذشته برابر است و افرادی که قصد سرمایه دار شدن با ارز را داشته اند، ضرر کردهاند.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بانک مرکزی برای پرداخت غرامت هواپیمای اوکراینی حادثه دیده، با وجود تحریمها چطور عمل خواهد کرد؟ گفت: پرداخت این غرامت مستلزم تصمیمات دولتها و سیاستهای بینالمللی است، بانک مرکزی توانایی انجام این کار را داشته و دارد.
وی افزود: پرداخت غرامت با روشهایی که در اختیار ما قرار دارد بسیار آسان است و مشکلی وجود ندارد. همچنین ما میتوانیم از پتانسیلهای کشورهای مقصد استفاده کرده و غرامت را پرداخت کنیم. قطعا بانک مرکزی برای این امر آماده و منتظر دستور دولت است.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص این جلسه گفت: بخش مهمی از تجارت خارجی ما بر مبنای صادرات صادرکنندگان بخش خصوصی است.
وی افزود: حدود ۴۰ میلیارد دلار میزان صادرات ماست که به همین میزان نیز واردات داریم و آمار ۹ ماه گذشته نیز همین را نشان میدهد.
همتی تصریح کرد: در این جلسه مشکلات و فرصتها مطرح و قرار شد کشورهایی که تجارت بیشتری با آنها داریم در اولویت رفع مشکلات قرار گیرد و در بخش ارزی بانک مرکزی نیز مسائل را پیگیری کنند.
همتی گفت: هر قدر آمریکا بخواهد تحریم ظالمانه را ادامه دهد ما روشهای دیگری را برای تجارت پیگیری میکنیم.
وی افزود: بخش خصوصی آمادگی دارد این نقش مهم تاریخی را در خنثی کردن تحریم و تامین نیازهای وارداتی و ارزی کشور ایفا کند و بانک مرکزی از آنها تشکر میکند.
همتی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در جلسه مطرح شد تهاتر با کشورهای هدف بود که این کار آغاز شده و بهترین راه است.
وی گفت: ما تحریمها را دور نمیزنیم بلکه روشهای تجارت در شرایط تحریم را انجام میدهیم که بیشتر به صورت تهاتر انجام میشود و هنوز ظرفیتهای زیادی در این زمینه وجود دارد.