تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۳۳
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۸۵۲۱۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تحول در صنعت پتروشیمی با سرمایه گذاری های جدید

می متالز - وزیر نفت گفت: تا ۵ سال آینده برای اجرای طرح های نیمه تمام بایدحدود ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی انجام شود و در مجموع فرصت ۴۰ میلیارد دلاری سرمایه گذاری در این صنعت وجود دارد.
تحول در صنعت پتروشیمی با سرمایه گذاری های جدید

به گزارش می متالز، بیژن زنگنه امروز (شنبه، ۲۶ بهمن‌ماه)  در کنفرانس توسعه نظام مالی در صنعت نفت که با حضور معاونان وزیر نفت و مدیران ارشد شرکت های تابعه و نیز رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد با بیان این که افزون بر این راه‌ها باید از ابزارها و روش‌های دیگری نیز برای تأمین مالی پروژه‌های صنعت نفت استفاده کرد، گفت: حداقل در پنج سال آینده طرح‌های نیمه‌تمام بخش پتروشیمی بیش از ۳۰ میلیارد دلار است که این طرح‌ها هیچکدام عقب افتاده نیستند و در حال پیشرفت هستند و سرمایه گذاران قادر به تأمین این هزینه هستند؛ اما هرچه بتوانیم از سرمایه‌های خرد در جامعه استفاده کنیم امکان تکمیل این طرح‌ها و طرح‌های جدیدتر بیشتری فراهم می شود.

وزیرنفت افزود: حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار طرح در پتروشیمی نهایی شده است که هنوز شروع نشده‌اند،  مانند طرح‌های میانی و پایین‌دستی پتروشیمی و یا طرح‌هایی در زنجیره الفین که هر طرح تا ۵ میلیارد دلار هزینه در بر دارد و الفین‌هایی با خوراک ترکیبی هستند که بسیار برای ما موثرند و در مجموع حدود ۴۰ میلیارد دلار هستند.

وی با اشاره به اینکه می‌توان تا ۲۰ میلیارد دلار در طرح های پتروپالایشگاهی و بهسازی پالایشگاه‌های موجود و پالایشگاه‌های جدید سرمایه‌گذاری کرد، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در پتروشیمی و پتروپالایشگاه‌ها در کل از سوی شرکت‌های بخش خصوصی و بخش کمی نیز از سوی نیمه‌خصوصی‌ها به منظور تقویت آنها انجام می‌شود.

زنگنه اظهارکرد: اخیرا بحث هپکو در دولت مطرح بود. آنجا گفتم مشکل این شرکت در اراک حل نمی‌شود، مشکل این شرکت در عسلویه و بندرامام حل می‌شود. اگر پروژه‌های نفت و پتروشیمی فعال شود، برای این شرکت هم کار ایجاد خواهد شد.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه در صورت فعال شدن پروژه‌های نفت و پتروشیمی اشتغالزایی و درآمدزایی شده و سود خوبی حاصل می‌شود، افزود: با توجه به اینکه بطور طبیعی سالانه در صنعت نفت باید بیش از ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود، اگر این رقم کاهش یابد کل چرخه دچار اختلال می‌شود و وظیفه ما این است که جریان سرمایه‌گذاری را فعال کنیم.

وی ادامه داد: راه‌های متعددی در صنعت برای تأمین مالی پروژه‌ها از جمله استفاده از صندوق توسعه ملی، فاینانس خارجی، منابع بانکی و بازار پول، اوراق مشارکت و انواع اوراق مالی اسلامی و یا فروش بخشی از سهام شرکتی برای سرمایه گذاری در پروژه‌های جدید وجود دارد که مدیران شرکت‌های نفتی به خوبی آن را تجربه کرده‌اند و می‌دانند و در بازار بورس هم شناخته شده است.

منبع: نیپنا
مطالب مرتبط
عناوین برگزیده