تاریخ: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۵۱
بازدید: ۲۴۹
کد خبر: ۹۱۴۲۰
سرویس خبر : آهن و فولاد

قیمت ورق‌های فولادی به چه عواملی وابسته است؟

می متالز - ورق سیاه! ورق گالوانیزه! ورق روغنی و ... احتمالاً تا به الان اسم این نوع ورق‌ها به گوشتان خورده و شاید برایتان جالب باشد که بدانید این نوع ورق‌ها تحت چه فرآیندی تولید می‌شوند، فرقشان در چه مواردی است؟ یا مثلاً چرا قیمت ورق سیاه با قیمت ورق گالوانیزه متفاوت است!
قیمت ورق‌های فولادی به چه عواملی وابسته است؟

به گزارش می متالز، بنابر اعلام کارشناسان تهران آهن قیمت ورق به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله این عوامل ضخامت، سطح ورق، نوع و ابعاد، روش تولید، وارداتی یا داخلی بودن، رنگ، کارخانه تولیدکننده و ... است.

 ورق‌ها از لحاظ نوع دارای فولادی ساختمانی، فولادی ضدزنگ، آلیاژ آلومینیوم و ... است. از لحاظ سطح شامل سطوح آجدار، صاف، خش‌دار و ... هستند.

قیمت ورق سیاه به دلیل تقاضای بالایی که دارد تأثیر مستقیمی بر بازار فولاد می‌گذارد. این تأثیرگذاری به این دلیل است که ورق سیاه به دلیل تولید از طریق فرآیند نورد گرم، قیمت پایین‌تری نسبت به انواع مشابه خود دارد. همین موضوع باعث می‌شود ورق سیاه برای تولید دستگاه‌هایی با ابعاد بالا انتخاب مناسبی باشد و تقاضای بالایی در بازار فولاد داشته باشد و قیمت این ورق از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

 

ورق فولادی

فولاد یک محصول آلیاژی است که از آهن به‌دست‌آمده و بین ۰٫۰۰۲ تا ۲٫۱ درصد از وزنش را کربن تشکیل داده است.

 مقدار کربن یک فاکتور خیلی مهم در مقاومت فولاد و قیمت ورق به‌حساب می‌آید و می‌شود با کم‌ و زیاد کردن کربن، خواص نهایی فولاد را تغییر داد!

حالا برای اینکه یک ورق فولادی بتوانیم تولید کنیم از فولادی استفاده می‌کنیم که تا ۰٫۲ درصد از کربن تشکیل‌ شده باشد.

ورق‌های فولادی معمولاً به دو روش تولید می‌شود:

 

۱ ـ نورد گرم

در این روش شمش را وارد کوره پیش گرم می‌کنیم تا به دمای مناسب برای نورد شدن برسد بعد از خروج از کوره و پاک‌سازی پوسته‌های اضافه وارد استند نورد می‌کنیم تا از بین غلطک های در حال چرخش عبور کند و با کاهش ضخامتش به‌اندازه مورد نظر برسد.

 

ورق سیاه

ورق سیاه همان محصول نهاییِ نورده گرم است که به علت نورد شدن تو حرارت بالا رنگ ماتی دارد برای همین به این نوع ورق، ورق سیاه گفته می‌شود و یکی از پرکاربردترین ورق‌های فولادی است.

قیمت ورق سیاه به نسبت سایر محصولات ازاین‌ دست مثل ورق گالوانیزه بسیار پایین است. استحکام بالایی دارد ولی اگر دقت ابعاد برای کار مورد نظر اهمیت دارد بهتر است به سراغ این ورق نرویم.

ورق سیاه معمولاً برای تولید دستگاه‌های با ابعاد بالای ساختمان‌سازی، ریل راه‌آهن و ... به کار می‌رود.

 قیمت ورق سیاه با توجه به ضخامت و کیفیتی که دارد ممکن است کمی متفاوت باشد.

(شما عزیزان می‌توانید برای استعلام قیمت ورق سیاه کارخانجات مختلف به سایت تهران آهن مراجعه نموده و یا با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.)

 

۲ ـ نورد سرد

این روش معمولاً در دمای نرمال محیط یا حداکثر تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد انجام می‌شود که با فشار بسیار زیاد ضخامت ورق را کاهش می‌دهد.

 ورق تولیدشده با این روش کیفیت و مقاومت بالاتری دارد. سطح محصول ناخالصی ندارد و با این روش می‌شود ورق‌های نازک‌تری تولید کرد.

 همچنین این ورق‌ها قابلیت روغن‌کاری بهتری دارند از معایب این ورق این است که قیمت تمام‌ شده در این روش بیشتر است و به‌ طور کلی افرادی که ظاهر و ابعاد و کیفیت محصول برایشان اهمیت بیشتری دارد از این ورق که با این روش تولید شده استفاده می‌کنند.

 

ورق گالوانیزه

پایه ورق گالوانیزه فولادی معمولاً ورق روغنی که به روش نورد سرد تولید شده و با یک‌ لایه از روی‌ پوشیده شده است.

 میزان ضخامت کوتینگ یا همان پوشش روی تأثیر زیادی بر مقاومت ورق گالوانیزه در مقابل خوردگی دارد.

 روش گالوانیزه کردن ورق‌های فولادی یکی از مقرون‌به‌صرفه ترین روش‌های محافظت فلز در مقابل خوردگی است. ضخامت ورق‌های فولادی از مجموع ضخامت روی و فلز مادر به دست می‌آید.

 قیمت ورق گالوانیزه به نسبت ورق سیاه بالاتر است و در مواردی به کار می‌رود که ورق در تماس با شرایطی است که احتمال خوردگی بالاست.

همچنین قیمت ورق گالوانیزه با توجه به میزان ضخامت پوشش روی تغییر می‌کند.

در آخر ذکر این نکته ضروری است که به علت وارداتی بودن برخی محصولات و مواد اولیه قیمت‌ها در کلیه ورق‌های فولادی اعم از ورق سیاه و ورق گالوانیزه کاملاً وابسته به نوسانات ارز است.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده