تاریخ: ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۵۰
بازدید: ۳۲۰
کد خبر: ۹۱۵۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بازارهای مالی در هفته ای که گذشت:

وضعیت بغرنج بازارهای مالی و ساز ناکوک متولیان اقتصادی

می متالز - در بازارهای جهانی با فراگیر شدن شیوع کرونا، ترس از عواقب گسترش آن بر اقتصاد کشورهای جهانی باعث بروز شدیدترین عکس العمل ها شده و بازارهای سهام جهانی در حال ثبت بدترین هفته از سال ۲۰۰۸ تا به امروز هستند.
وضعیت بغرنج بازارهای مالی و ساز ناکوک متولیان اقتصادی

به گزارش می متالز، روش های مبارزه با کرونا مثل قرنطینه و تعطیلی رویدادها و لغو مسافرت ها سبب شده تا تقاضای کل اقتصاد جهانی بطور ناگهانی کاهش یابد. قیمت نفت هم با تشدید روند نزولی، با ناکامی در به توافق رسیدن اعضای اوپک و روسیه، نسبت به هفته قبل سقوط آزاد ۳۱ درصدی داشته و نکته جالب اینکه این بار طلای جهانی هم در ریزش قیمت با سایر کامودیتی ها هم نوایی می کند و با افت قیمت بیش از ۵ درصدی نسبت به هفته قبل روبرو شده است.

 

بورس های جهانی

در همین حال شب گذشته شاهد سقوط سنگین بازار سهام آمریکا بودیم و این، بدترین روز بازارهای سهام این کشور از سال ۱۹۸۷ تا به امروز بوده است. هر ۳ شاخص داوجونز، نزدک، و S&P500 نزدیک به ۱۰ درصد پایین آمدند و حداقل ۲۵ درصد از اوج های تاریخی خود فاصله گرفتند. حتی خبر تزریق ۱.۵ تریلیون دلاری فدرال رزرو هم نتوانسته ترمز ریزش بازارهای سهام آمریکا را بکشد. فدرال رزرو طی ۳ روز ۱.۵ تریلیون دلار به بازار سرمایه آمریکا تزریق خواهد کرد‌. بانک مرکزی ژاپن هم به تبعیت از فدرال رزرو اعلام کرده که اوراق قرضه ای به ارزش ۱.۹ میلیارد دلار از بازار خریداری خواهد کرد. بانک مرکزی اروپا هم حجم خرید های اوراق قرضه را افزایش داده و در کنار آن محدودیت های بازار سرمایه ای برای بانک های تجاری را برداشت. به این طریق همه بانک های مرکزی، در حال پمپاژ نقدینگی به سیستم های مالی هستند. با این حال باز هم سرمایه گذاران در حال خارج کردن نقدینگی خود از بازار هستند.

 

بازار کریپتوکارنسی ها

در بازار ارزهای دیجیتال هم شرایط بغرنج است، بطوریکه قیمت بیت کوین در چند ساعت گذشته بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته و به محدوده ۵ هزار دلاری رسیده است.

بازار سرمایه ایران

نکته قابل توجه اینکه بعد از مدت ها این دفعه اول است که در گزارش هفتگی، جدول بالا یکدست به رنگ قرمز درمی آید و بازارهای جهانی و داخلی همه، هم نوا بر طبل ترس می کوبند و با افت بیش از ۲ درصدی نرخ دلار نسبت به هفته قبل متاثر از عواملی چون نیمه تعطیل بودن بازارهای کشور و نیز غیبت تقاضای ارز مسافرتی معمول پایان سال، طی روزهای اخیر نرخ دلار هم نتوانسته نقش سپر بودن خود در برابر تاثیر ریزش قیمت های جهانی بر بازار سرمایه را ایفا کند. این عامل در کنار ریسک های سیستماتیک دیگری همچون ناکوک بودن صدای متولیان اقتصادی و بازارهای مالی و پولی کشور، مزید بر علت اصلاح بیش از ۶ درصدی شاخص کل طی هفته ای که سپری شد، گردیده است. که البته شاید بتوان گفت در این میانه جریان نقدینگی در شریان های بورس می تواند تنها نقطه امیدوارکننده این بازار باشد. بطوریکه شاهد ارزش معاملاتی بیش از ۵ هزار میلیارد تومانی معاملات خرد در هفته ای که گذشت بودیم و در صورت تداوم این روند، با توجه به برخورد شاخص کل به کف حمایتی کانال صعودی، می توان به ادامه دار بودن رشد بازار امیدوار بود.


قوی ترین و ضعیف ترین عملکرد هفته

 

کاری از محمد رضا ترابی _ کارشناس بازار سرمایه

عناوین برگزیده