تاریخ: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۱:۳۳
بازدید: ۳۱۹
کد خبر: ۹۲۴۹۴
سرویس خبر : انرژی

«توان باد» توربین‌های بادی را توسعه می‌دهد

می متالز - ‎براساس قانون پنج ساله برنامه ششم توسعه (۱۴۰۰- ۱۳۹۶) دولت باید سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک را تا پایان اجرای آن به حداقل ۵‌ درصد ظرفیت برق کل کشور برساند، اما بر اساس آمار رسمی ارائه شده؛ این سهم اکنون به یک درصد رسیده که نسبت به گذشت سال‌های برنامه، با عقب‌ماندگی روبه‌رو است.
«توان باد» توربین‌های بادی را توسعه می‌دهد

به گزارش می متالز، ‎بنابراین لزوم سرمایه‌‌گذاری‌های بخش‌خصوصی از طریق ایجاد مشوق‌های مرتبط توسط نظام دولتی و دستگاه‌های درگیر موضوع؛ ضروری است. از جمله این مشوق‌ها می‌توان به ارائه تسهیلات کم بهره، خرید تضمینی برق و افزایش دامنه زمانی خرید آن، نرخ مناسب خرید برق و سایر برنامه‌های حمایتی؛ اشاره کرد که می‌تواند در نهایت باعث تشویق و ورود هرچه بیشتر بخش خصوصی به حوزه تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر شود. خوشبختانه شرکت‌های فعال در این زمینه با وجود محدودیت‌های موجود با سرمایه‌گذاری‌های مرتبط، روند رو به رشد مناسبی را طی می‌کنند. در همین زمینه شرکت توان باد موفق شد یک واحد توربین بادی در منطقه خواف راه‌اندازی و دومین واحد نیز ظرف سه ماه آینده نصب و راه‌اندازی خواهد شد. ‎

در این میان شرکت توان باد برآن است تا با بهره‌گیری از پتانسیل‌های موجود در کشور و ایجاد مزارع بادی، بتواند سهم مناسبی در تولید انرژی برق از طریق انرژی باد داشته وسبب افزایش سهم تولید این نوع از انرژی‌ها در سبد انرژی کشور؛ شود. در این راستا مهم‌ترین استراتژی شرکت توان باد،همکاری با شرکت صبا نیرو (طراح و سازنده توربین‌های بادی و متعلق به هلدینگ گروه صنعتی سدید)، است و این امر باعث می‌شود محدودیت‌هایی که برای سایر شرکت‌ها در واردات توربین‌های بادی وجود دارد، برای شرکت توان‌باد بسیار کمتر باشد.  ‎براساس اطلاعات موجود، این شرکت قصد دارد مزارع بادی خود را گسترش و راه‌اندازی کند. در این خصوص به‌‌رغم محدودیت‌هایی که در چند سال گذشته برای سرمایه‌گذاری به خصوص در زمینه انرژی‌های بادی وجود داشته است، این شرکت موفق شده یک واحد توربین بادی در منطقه خواف   نصب کند و دومین واحد توربین بادی را نیز تا سه ماه آینده در این منطقه  نصب و راه‌اندازی می‌کند. ضمن اینکه اگر گشایش‌هایی در زمینه بین‌المللی و شرایط اقتصادی کشور ایجاد شود، شرکت توان باد استراتژی خود را به سمت جذب فاینانس خواهد برد.  ‎در همین خصوص اسماعیل‌ بیگی عضو‌ جدید هیات مدیره شرکت توان‌باد، همچنین از بومی‌سازی تقریبا ۸۰ درصدی قطعات مربوط به ساخت توربین‌های بادی توسط شرکت صبا نیرو خبر داد و عنوان کرد این شرکت برای تامین قطعات خود به جز تعداد محدودی، مشکل خاصی ندارد.  ‎به گفته عضو هیات مدیره این شرکت، اما دستیابی به بازارهای جهانی شرایط ویژه‌ای بستگی دارد و در حال حاضر چنین شرایطی را برای ایران متصور نیستیم، مگر آنکه موضوع صادرات برق که مصوبه‌های آن در وزارت نیرو تهیه شده، جنبه عملی پیدا کند. امیدواریم با گشایش در حوزه بین‌المللی، بتوانیم از طریق احداث نیروگاه‌های بادی، صادرات برق به کشورهای همسایه را انجام دهیم.

عناوین برگزیده