تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۰۳
بازدید: ۲۸۱
کد خبر: ۹۷۴۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در بازارهای جهانی؛

شاخص دلار از ورود به کانال ۱۰۰ واحدی باز ماند

می متالز - شاخص دلار مجددا از ورود به کانال ۱۰۰ واحدی باز ماند.
شاخص دلار از ورود به کانال ۱۰۰ واحدی باز ماند

به گزارش می متالز، در جریان معاملات آخر هفته، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در مسیر صعودی قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد.

صندوق بین المللی پول از رشد منفی سه درصدی جهان در سال جاری تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا خبر داده که در این بین نرخ رشد پیش بینی شده برای آمریکا حدود منفی شش درصد بوده است.

بانک جی پی مورگان، بزرگترین بانک آمریکا نیز در گزارشی پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه دوم امسال به منفی ۴۰ درصد و نرخ بیکاری به ۲۰ درصد افزایش پیدا کند. پیش‌تر این بانک در گزارش قبلی خود رشد اقتصادی منفی ۲۵ درصدی را برای اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری پیش بینی کرده بود.

از سوی دیگر رشد اقتصادی چین تحت تاثیر شیوع کرونا در سه ماهه نخست امسال به منفی ۶.۸ درصد رسیده که این رقم، بدترین عملکرد ثبت شده اقتصاد چین از دهه ۱۹۷۰ تاکنون محسوب می شود.

سرعت شیوع کرونا در برخی از مناطق کاهشی شده تا جایی که نرخ مرگ و میر روزانه در آمریکا و انگلیس نزولی شده و شمار مبتلایان در فرانسه و چین کاهش داشته است.   در اسپانیا، اتریش، دانمارک و ایتالیا برخی از کسب و کارها فعالیت خود را به صورت محدود از سر گرفته اند. 

صندوق بین المللی پول در نخستین گام از تخصیص ۰.۵ میلیارد دلار وام برای مقابله با کرونا به ۲۵ کشور خبر داده و بانک جهانی در حال رایزنی با کشورهای ثروتمند برای در نظر گرفتن معافیت موقتی بازپرداخت وام ها توسط کشورهای فقیر است. 

جولیان اوانز، کارشناس بازار در موسسه اوانز-پریچارد گفت: هنوز باید خود را آماده مواجهه با شرایط بدتر کنیم و اینکه تصور کنیم بحران تمام شده، خوش خیالی است. 

مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در مینیاپولیس از سخت بودن احیای اقتصادی پساکرونا خبر داده و افزوده است برگشت به شرایط قبل کرونا زمانبر و سخت خواهد بود. 

یمز نایتلی، کارشناس ارشد اقتصاد بین الملل در بانک آی ان جی گفت: با توجه به گستردگی تعطیلی کسب و کارها در آمریکا، پیشبینی ما این است که پیش از بازگشت به سطح قبل از بحران، رشد اقتصادی آمریکا تا منفی ۱۳ درجه نیز کاهش پیدا کند و شاید بهبودی کامل از نظر اقتصادی تا میانه سال ۲۰۲۲ طول بکشد. این یعنی شاهد ادامه تعطیلی کسب و کارها و فاصله گذاری ها خواهیم بود. 

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با افت ۰.۳۱ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۷۸۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۳۴ دلار اعلام شد. 

 در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با جهش ۰.۱۴ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۵۰ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۵ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۰۸ به ۱.۰۸۷۱ دلار رسید.

 موسسه رتبه بندی " فیچ" پیش بینی خود از رشد اقتصادی امسال چین را به تنها دو درصد تقلیل داده است که در صورت تحقق، ضعیف ترین رشد اقتصادی این کشور در چهار دهه اخیر خواهد بود. اقتصاد چین سال گذشته را با ثبت رشد ۶.۱ درصدی به پایان رسانده بود. صندوق بین المللی پول نیز نرخ رشد اقتصادی امسال چین را تنها ۱.۲ درصد پیش بینی کرده است. 

یوکیو ایشیزوکی، استراتژیست بازار ارز در موسسه ایوا سکیوریتیز گفت: نمی‌دانیم دولت‌ها چه اقدامات حمایتی دیگری را انجام خواهند داد اما معامله‌گران چشم به راه‌ کارهای بیشتری هستند. دلار کماکان رهبر بازار ارز است و نوسانات آن به خوبی نشان‌دهنده اضطراب معامله‌گران است.

در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۱۰۷.۵۳۷ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۵۷۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۷۲ یوان چین اعلام شد.

عناوین برگزیده