به گزارش می متالز، کشور ما با برخورداری از ۶۸ نوع ماده معدنی از لحاظ تنوع، رتبه دهم جهان را دارد و با اکتشاف و شناسایی حدود ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی که حدود ۴۰ میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است در جایگاه پانزدهم دنیا ایستاده است.
اهمیت بخش معدن وقتی پررنگتر میشود که تحریمها در حوزه نفت و به تبع آن کاهش درآمدهای این ماده معدنی را در کشور لحاظ کنیم. برخی کارشناسان باور دارند که باتوجه به کاهش قیمت نفت شرکتهای بزرگ معدنی بهدلیل داشتن ذخایر، زیرساختها و توانمندی لازم میتوانند در جهت تحقق شعار جهش تولید گامهای موثری بردارند.
بهطور مثال منطقه معدنی گلگهر با داشتن معادن غنی از سنگآهن در جایگاه یکی از مطرحترین قطبهای فعال معدنی، صنعتی در خاورمیانه و دارای قابلیتهای بسیاری برای تبدیل شدن به منطقهای بزرگ و رقابتی در سطح ایران و حتی جهان است. گلگهر این توانمندی را دارد که در سال جهش تولید گامهای موثری بردارد و جایگاه ایران را در دنیا ارتقا دهد.
صمت در این شماره خود با مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر درباره اهمیت جهش تولید و اقدامات این شرکت گفتوگو کرده که میخوانید.
جمشید ملارحمان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر درباره اهمیت شعار جهش تولید گفت: بدون شک این نامگذاری در امتداد شعار سال قبل یعنی رونق تولید است و در این زمینه مجموعه گلگهر همچون گذشته، در سال جدید نیز بهدنبال تحقق این شعار خواهد بود. مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با اشاره به دشواریهای سال گذشته به تشریح اقدامات گلگهر برای رونق تولید پرداخت و گفت: سال ۱۳۹۸ سال بسیار سختی بود اما در مجموعههای معدنی و شرکتهای بزرگی مثل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر شاهد توانمندیهایی در تولید و توسعه موفقیتها بودهایم. هرچند تحریم اثرات زیانآوری برای برخی حوزههای اقتصادی داشت اما شرکت معدنی و صنعتی گلگهر توانست با تلاش و برنامهریزی، شناخت موانع و دور زدن تحریمها تا حدود زیادی راهگشای جهش تولید باشد. ملارحمان با اشاره به اقداماتی که در منطقه معدنی و صنعتی گلگهر برای رشد تولید انجام شد، ادامه داد: سال گذشته گامهای بزرگی در حوزه تولید برداشته شد و شعار رونق تولید بهخوبی تحقق پیدا کرد. رکوردهای تولیدی خوبی به ثبت رسید و بسیاری از طرحهای بزرگ این منطقه از کشور با حضور مقامات دولتی افتتاح و بهرهبرداری شد. او گفت: در سال ۹۸ به همت سربازان و جهادگران عرصه معدن و صنعت باوجود بحران ناشی از بیماری کرونا در شرکت معدنی و صنعتی گلگهر شاهد رشد ۳ درصدی تولید و ۴۳ درصدی فروش محصولات در مقایسه با سال ۱۳۹۷ بودهایم. او در مقایسه تولید محصولات سال ۹۷ و ۹۸ گفت: در سال ۹۷ حدود ۱۱.۷ میلیون تن گندله و ۱۴.۶ میلیون تن کنسانتره و در سال ۹۸ حدود ۱۲.۱ میلیون تن گندله و ۱۵ میلیون تن کنسانتره تولید شد. درمجموع تولید گندله و کنسانتره در سال ۹۷ حدود ۲۶.۳ میلیون تن و در سال بعد ۲۷.۲ میلیون تن بوده که در مجموع رشد ۳ درصدی داشته است. ملارحمان همچنین در مقایسه فروش ریالی محصولات سال ۹۷ و ۹۸ بیان کرد: در سال ۹۷ در بخش گندله ۷۷.۱۸۱ میلیارد ریال و در بخش کنسانتره ۱۲.۷۹۵ میلیارد ریال فروش داشتهایم و درمجموع سال ۹۷ فروش ما حدود ۹۰.۹۶۲ میلیارد ریال بوده است. در سال ۹۸ در بخش گندله ۱۱۴.۵۲۰ میلیارد ریال و در بخش کنسانتره ۱۶.۰۰۵ میلیارد ریال فروش داشتهایم که درمجموع حدود ۱۳۰.۵۲۶ میلیارد ریال بوده است. فروش ریالی ۲سال گذشته در مجموع رشد ۴۳ درصدی را نشان میدهد. او تاکید کرد: در اسفند ۹۸ شرکت معدنی و صنعتی گلگهر باوجود مشکلات ناشی از بیماری کرونا بیش از ۲.۱ میلیون تن محصول تولید کرده و بیش از ۱۱.۸۲۳ میلیارد ریال فروش داشته است. این مقادیر در مقایسه با اسفند ۹۷ به ترتیب رشد ۲۲ درصدی و ۷۱ درصدی را نشان میدهد. مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به تشریح برنامه این شرکت در سال جدید پرداخت و گفت: در سال جدید طرحهای بزرگ و ملی که در منطقه گلگهر در حال اجرا است با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد. بهطور مثال باتوجه به اینکه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر نیاز صنایع فولادی کشور را تامین میکند، تمام تلاش خود را برای تامین مواد اولیه این صنعت بهکار میبریم. او تاکید کرد: همکاری ما برای تامین مواد اولیه صنایع فولادی میتواند شرایط خوبی را برای اقتصاد کشور فراهم کند. ملارحمان در پاسخ به این پرسش که باوجود شیوع کرونا چطور میتوان جهش تولید را محقق کرد، گفت: از ۲ ماه گذشته که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، تمامی شرکتهای منطقه معدنی و صنعتی گلگهر با نظارت کمیته پیشگیری و مقابله با کرونای شرکت معدنی و صنعتی گلگهر طرح فاصلهگذاری را اجرایی کرده و اقدامات لازم برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا را بهطور جدی در نظر گرفتهاند.