به گزارش می متالز، فعالیت رسمی شرکت بهمندیزل از دی ماه ۱۳۸۵ شروع شد؛ این شرکت ابتدا در سایت جاده قدیم کرج قرار داشت (ایران وانت قبلی) و سپس به شهرک صنعتی البرز یا شهرک صنعتی قزوین منتقل شد. عمده فعالیت بهمندیزل با یک شریک خارجی به نام ایسوزو بهعنوان شریک تجاری بود؛ با شروع تحریمها، ایسوزو ارتباطش را با بهمندیزل متوقف کرد. براساس سیاست استراتژیک شرکت، بهمندیزل برندی داخلی به نام شیلر را ایجاد کرد تا تولیدات خود را که بهصورت موازی با شرکت ایسوزو کار میکرده، آغاز کند. هماکنون ۵۷۰ نفر در بهمندیزل مشغول فعالیت هستند.
بهمندیزل در سال ۹۲ طراحی شیلر را آغاز و در سال ۹۶ نمونه اولیه این خودرو تولید شد و در مهر سال ۹۸ به تولید انبوه رسید؛ بنابراین در سال گذشته حدود ۸۵ درصد تولیدات، ایسوزو و ۱۰ تا ۱۵ درصد محصولات شیلر بود؛ در واقع محصول استراتژیک شرکت بهمندیزل ایسوزو بود. اما امسال بهدلیل مشکلات ناشی از محدودیتهای بینالمللی، ۸۰ درصد از خودروهای شیلر با برند داخلی شرکت و فقط ۱۵ تا ۲۰ درصد محصولات ایسوزو خواهد بود. سالجاری که «جهش تولید» نامگذاری شده است، میزان تولید بهمندیزل به بیش از ۲۰۰ درصد افزایش خواهد یافت. هماکنون ظرفیت ثبت شده دراین شرکت تولید سالانه ۴۰ هزار دستگاه است؛ میزان تولید طی سال گذشته ۸۱۵ دستگاه بود که با قطع ارتباط ایسوزو با کاهش تولید مواجه شد. اما امسال با پیشبینی رشد بیش از ۲۰۰ درصدی، میزان تولید شرکت به یک هزار و ۷۲۶ دستگاه خواهد رسید و رشد تولید در سنوات آتی نیز ادامهدار خواهد بود.
به گفته محمد محمدی، مدیرعامل بهمندیزل، این شرکت بهدلیل شیوع ویروس کرونا در فروردین ماه کاهش تولید داشت، اما با تلاش کارگران و مدیران این عقبافتادگی جبران شد؛ بهگونهایکه تعداد تجمعی تولید تا پایان اردیبهشت ماه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته توانست ۶۷ درصد افزایش تولید داشته باشد. پیشبینی میشود بهمندیزل بهعنوان اولین شرکت خودروساز در ماههای نخست پاییز سالجاری بتواند از رکورد سال گذشته عبور کند. شرکت بهمندیزل در سالجاری در زمینه دو محصول، طرح توسعه خواهد داشت که شامل مینیبوسهای جدید با موتور، گیربکس و کابین جدید ۱۸ نفره و ۲۳ نفره هستند که رونمایی خواهد شد. موتور مینیبوسهای جدید با نام تجاری سحر پلاس، ۱۵۴ اسب بخار است و فیس این مینیبوس نسبت به مینیبوس قبلی تغییر کرده است. از آنجا که بهرهوری و راندمان مینیبوس به تعداد صندلی است، بنابراین این مینیبوس بهگونهای طراحی شده که با دو آپشن ۱۸ و ۲۳ نفره تحویل داده میشود.
کامیونت هشت تن نیز از جمله طرحهای توسعهای بهمندیزل است که پیشبینی میشود درنیمه دوم سال از نمونههای اولیه آن رونمایی شود. کامیونت ۶ تن جدید شیلر که تغییراتی در موتور و گیربکس آن ایجاد شده است از تیر ماه وارد بازار خواهد شد و با داشبورد، چراغها، صندلی جدید و برای اولین بار داشتن HVAC در ریموت کنترل از نیمه دوم سالجاری به بازار عرضه خواهد شد.
به اعتقاد مدیرعامل بهمندیزل، کاربریسازی به کامیون این شرکت هویت میدهد، از این رو توسعه در این بخش ازجمله برنامههای بهمندیزل در سالجاری است. کاربریسازی شرکت در فضایی ۵ هزار متری انجام خواهد شد؛ هماکنون خط ساندویچ پنل برای سیستم گرمایشی و سرمایشی از خارج سفارش شده که پیش از این برای کامیونتهای یخچالدار از بیرون خریداری میشد، بنابراین در سالن جدید این طرح توسعه صورت خواهد گرفت. شرکت بهمندیزل در سالجاری علاوه بر افزایش فضای توسعهای کاربریسازی، برنامه دارد برای تولید ۲ هزار دستگاه ظرفیت جدید ایجاد کند تا خودرو را با کاربری تحویل مشتری دهد. زیرا برخی کاربریهای بیرونی استانداردها را رعایت نمیکنند و تغییراتی روی محصول و شاسی این شرکت ایجاد میکنند که مورد تایید شرکت نیست. هماکنون امکان ساخت حدود ۱۶ نوع کاربری در شرکت بهمندیزل وجود دارد. همچنین بهمندیزل در نظر دارد در سالجاری کارت طلایی در اختیار کاربریهایی که از اردیبهشت ماه با آنها عقد قرارداد شده، قرار دهد. در مجموع توسعه کاربریسازی، جهش تولید بیش از ۲۰۰ درصدی و داخلیسازی حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد برند شیلر از برنامههای توسعهای بهمندیزل است.
به گفته مدیرعامل بهمندیزل تا زمانی که ایسوزو شریک تجاری بهمندیزل بود، اجازه صادرات به این شرکت داده نمیشد، اما در زمینه شیلر برنامه صادرات داریم، بهگونهایکه با کشورهایی نظیر سوریه و عراق که نیازمند محصولات این شرکت هستند، مذاکراتی انجام شده و همچنین برای شرکتهای تجاری قزاقستان مدارکی ارسال شده، اما هنوز تبدیل به قرارداد نشده است. سال گذشته در زمینه خودروهای تجاری حدود ۵۰ درصد بازار دست شرکت قرارگرفت. مشتریان بهمندیزل عمدتا شرکتهای حملونقل بزرگ از جمله افق کوروش، شرکت دومینوی میهن، سازمان هواپیمایی کشوری، سازمان هلی کوپترسازی کشور، شرکتهای مخابراتی، مهیاپروتئین، داروسازی کاسپین، پست جمهوری اسلامی، شرکتهای دلپذیر، بیژن، شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، گلرنگ، سازمان شهرداریها و دهیاریها و شهرداریهای گلستان، همدان، قزوین و شهرداریهای مختلف هستند.
همچنین با مذاکراتی که صورت گرفته و با توجه به تمایل شهرداریها و دهیاریها برای یکسانسازی عقد قرارداد شاسیساز و کاربریساز، میتوان قرارداد همکاری منعقد کرد. مدیرعامل بهمندیزل تاکید دارد: هماکنون بهواسطه شیوع ویروس کرونا به مدت دو ماه تامین قطعات خارجی شرکت با تاخیر مواجه شده است. قبل از سال ۹۸ با تامینکننده داخلی مذاکراتی صورت گرفت تا تامین از داخل با مشکل مواجه نشود؛ درحالحاضر سه پرداخت به قطعهسازان از سوی بهمندیزل صورت گرفته که این امر حاکی از بنیه مالی خوب شرکت است.