تاریخ: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۰۲
بازدید: ۲۵۷
کد خبر: ۲۲۳۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

زمان ابلاغ اصلاحیه نحوه بازگشت ارز صادراتی

می متالز - رییس‌کل بانک مرکزی به همراه وزیر صمت دیروز در جلسه‌ای دو ساعته با صادرکنندگان، راهکارهای بازنگری و تسهیل بازگشت ارز صادراتی را بررسی و مقرر کردند اصلاحیه تا سه شنبه ابلاغ شود.
زمان ابلاغ اصلاحیه نحوه بازگشت ارز صادراتی

به گزارش می متالز، عبدالناصر همتی به همراه رضا رحمانی؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت صبح دیروز در جلسه‌ای دو ساعته با نمایندگان تشکل‌های صادراتی، علاوه بر دریافت نقطه نظرات فعالان اقتصادی در رابطه با شیوه بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور که در قالب بخشنامه بانک مرکزی، ابلاغ شده است، وعده دادند که دستورالعمل جدید با لحاظ کردن نظرات بخش‌خصوصی، تا روز سه‌شنبه ۲۲ آبان‌ماه ابلاغ شود.

در این جلسه حسین سلاح‌ورزی؛ نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، مظفر علیخانی؛ معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران، جمشید نفر؛ دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران و عدنان موسی‌پور؛ رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند که به بیان نقطه نظرات صادرکنندگان و فعالان اقتصادی در رابطه با شیوه بازگشت ارز حاصل از صادرات پرداختند.

خبرهای خوب ارزی برای صادرکنندگان

عدنان موسی‌پور؛ رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران با تشریح جزییات جلسه دیروز صادرکنندگان با رئیس کل بانک مرکزی گفت: صحبت صادرکنندگان در این جلسه، لغو پیمان‌سپاری ارزی بود که کلیت این موضوع از سوی رئیس کل بانک مرکزی مورد پذیرش واقع نشد، اما مقرر شد تا اصلاحیه دستورالعمل شیوه بازگشت ارز حاصل از صادرات با نظر صادرکنندگان که در این جلسه مطرح شد، سه شنبه ابلاغ شود.

به گفته وی وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مسیر کاملا با صادرکنندگان هم‌نظر بود، اما با توجه به شرایط خاص ارزی کشور، رئیس کل بانک مرکزی اصرار بر اجرای پیمان سپاری ارزی دارد؛ اما به نظر می‌رسد با توجه به مجموعه مذاکرات صورت گرفته در این جلسه، بخشنامه اصلاح شده و سه شنبه خبر خوب ارزی برای صادرکنندگان در راه باشد.

موسی‌پور تصریح کرد: تغییرات مناسبی در قالب این اصلاحیه برای صادرکنندگان کوچک و متوسط لحاظ خواهد شد که امر تسهیل و بازگشت ارز حاصل از صادرات و نیز رفع تعهد ارزی را به دنبال خواهد داشت، این در حالی است که در این جلسه، میزان صادرات این صادرکنندگان ۶ تا ۷ میلیارد دلار تخمین زده شد که با توجه به شرایط کنونی کشور و نقش آفرینی این گروه از صادرکنندگان در تامین منابع ارزی کشور، مقرر گردید تا تسهیل بیشتری برای این گروه از صادرکنندگان ایجاد شود.

در این میان البته تغییری در دستورالعمل نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات در حوزه پتروشیمی و فولاد نسبت به گذشته ایجاد نخواهد شد و آن صادرکنندگان باید با شیوه قبلی ارز حاصل از صادرات را بازگردانند.

عناوین برگزیده