تاریخ: ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۲۶
بازدید: ۳۲۹
کد خبر: ۸۲۲۷۴
سرویس خبر : انرژی
رییس بازاریابی و فروش شرکت پالایش نفت اصفهان تاکید کرد:

خوشبینی به گزارش های بهتر در ۳ ماهه پایانی سال

می متالز - پالایشگاه ها دغدغه افت سودآوری ندارند و احتمالا در ۳ ماهه پایانی سال، سود مناسب تری نسبت به ۳ ماهه سوم سال تحقق خواهد یافت.
خوشبینی به گزارش های بهتر در ۳ ماهه پایانی سال

به گزارش می متالز، با وجود رشد چشمگیر قیمت بسیاری از سهم های بازار، سهم های گروه پالایشی اما در چند هفته گذشته، اقبال چندانی نداشته و از رشد بازار عقب مانده اند.

گزارش های ۹ ماهه شرکت های پالایشی اگرچه رشد قابل توجهی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می داد، ولی ظاهرا سودهای تحقق یافته کمتر از انتظارت سهامداران بوده و ضمنا روند کاهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی هم از جذابیت سرمایه گذاری در این گروه کاسته است.
«شپنا» در ۹ ماهه با رشد ۳۱ درصدی سود خالص، ۳۸۳۳ میلیارد تومان سود (با احتساب افزایش سرمایه ۱۵۵ درصدی، به ازای هر سهم تقریبا ۷۵ تومان) محقق کرد. «شتران» در همین مدت نزدیک به ۳۸۸۶ میلیارد تومان محقق کرد که نسبت به ۹ ماهه پارسال، رشد ۷۹ درصد رشد داشته است. «شاوان» هم با پرش ۱۶۴ درصدی نسبت به سال قبل در ۹ ماهه سود خالص ۶۶۱ میلیارد تومانی شناسایی کرده و «شبریز» با جهش ۹۸ درصدی، حدود ۱۴۶۴ میلیارد تومان سود خالص محقق کرده است.

ابراهیم کاویانی پور رییس بازاریابی و فروش شرکت پالایش نفت اصفهان در خصوص پیش بینی روند قیمت نفت خام و وضعیت سودآوری پالایشی ها بیان کرد: صورت های مالی ۹ ماهه پالایشگاه ها انتظارات بعضی سهامداران را برآورده نکرد و علت این موضوع هم افت قیمت نفت کوره بود. با توجه به محدودیت های زیست محیطی، قیمت نفت کوره از چند ماه قبل شیب نزولی به خود گرفت و با توجه به وزن بالای نفت کوره در سبد تولیدات پالایشگاه ها، کاهش قیمت نفت کوره اثر محسوسی بر افت سودآوری پالایشی ها داشت. ولی تقریبا ۲۰ روزی است که روند قیمت نفت کوره افزایشی شده و با وجود کاهش قیمت نفت خام، قیمت نفت کوره شیب صعودی داشته است.

وی افزود: پیش بینی ها حاکی از آن است که در صورت عدم بروز اتفاق یا بحران خاصی در سطح بین المللی، نفت خام در محدوده ۵۸ تا ۶۳ دلار در نوسان خواهد بود. در صورت بازگشت قیمت نفت کوره به قیمت های قبلی و نوسان قیمت نفت خام در محدوده پیش بینی شده، پالایشگاه ها دغدغه افت سودآوری ندارند و احتمالا در ۳ ماهه پایانی سال، سود مناسب تری نسبت به ۳ ماهه سوم سال تحقق خواهد یافت.

این فعال صنعت پالایشی در رابطه با دلایل تاخیر در راه اندازی طرح های توسعه ای پالایشگاه ها و تبدیل نفت کوره به محصولات با ارزش افزوده بالاتر گفت: تقریبا تمام پالایشگاه های کشور پروژه هایی برای تبدیل نفت کوره به محصولات یا ارزش افزوده بالاتر تعریف کرده و در مرحله اجرا دارند. اما با توجه به برخی مشکلات، روند پیشرفت این پروژه ها و طرح های توسعه کند شده و پروژه ها هنوز به بهره برداری نرسیده اند. با توجه به شرایط موجود نمی توان زمان قطعی برای بهره برداری از این پروژه ها تعیین کرد؛ ولی بدون شک بهره برداری از این طرح ها و پروژه ها اثر به سزایی در رشد سودآوری پالایشگاه ها خواهد داشت.

وی در خاتمه تاکید کرد: صنعت پالایشگاهی نسبت به بسیاری از صنایع تولیدی کشور، وضعیت بنیادی مستحکم تری داشته و ضمنا از مزیت رقابتی هم برخوردار است. با وجود تمام مشکلات، صنعت پالایشی با تمام ظرفیت مشغول به تولید و تامین نیازهای کشور بوده و با در نظر گرفتن کلیه جوانب، نگرانی خاصی متوجه سودآوری این صنعت نیست.

عناوین برگزیده