تاریخ: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۰۳
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۱۰۰۱۲۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کم‌توجهی به بحران کرونای صنعتی خسارت جبران‌ناپذیری به اقتصاد کشور می‌زند

می متالز - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: کم‌توجهی به بحران کرونای صنعتی و عدم اتخاذ تدابیر متناسب با این سطح از بحران از سوی دولت موجب وارد آمدن تبعات جبران‌ناپذیری بر اقتصاد کشور می‌شود.
کم‌توجهی به بحران کرونای صنعتی خسارت جبران‌ناپذیری به اقتصاد کشور می‌زند

به گزارش می متالز، مسعود گلشیرازی امروز دوشنبه در نشست خبری با موضوع بیداری اقتصادی اظهار داشت: کرونا باعث تغییر پارادایم نظام اقتصادی جهان شده و لازم است فعالان حوزه کسب و کار و حوزه‌های اجتماعی با درک درست از پیامدهای شیوع این بیماری، تمام ظرفیت‌های خود را برای گذر از این بحران بسیج کنند.

وی افزود: کوچک‌تر شدن سفره خانوارها، کاهش قدرت خرید و در نتیجه سخت‌تر شدن شرایط بنگاه‌های اقتصادی از جمله تبعات بحران کرونا در GDP کشورها است. در این وضعیت دولت، فعالان اقتصادی و خانواده‌ها باید با هوشیاری و تطبیق‌‌پذیری سریع از این بحران عبور کرده و آن را به فرصت تبدیل کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه داد: در این وضعیت ضرروی است سازمان‌ها و نهادهای اجتماعی مانند اتاق‌های بازرگانی و انجمن‌ها اقدام به تشکیل ستادهای بحران کنند.

وی با بیان اینکه انجام اقدامات حمایتی سریع از سوی دولت در عرصه‌های گوناگون از جمله حفظ نیروی انسانی، زنجیره تأمین و حمایت مالی مستقیم و بی‌واسطه از بنگاه‌های اقتصادی ضروری است، گفت: اگر این اتفاق رخ دهد و حمایت مالی دولت به بنگاه‌های اقتصادی گسیل شود، شاهد این حجم از متقاضیان بیمه بیکاری در دوران کرونا و تبعات اجتماعی این بیکاری‌ها نخواهیم بود.

گلشیرازی بیان کرد: کم‌توجهی به بحران کرونای صنعتی و عدم اتخاذ تدابیر متناسب با این سطح از بحران از سوی دولت موجب تبعات جبران‌ناپذیری بر اقتصاد کشور می‌شود. در واقع بیداری اقتصادی باید در تمام بسته‌های حمایتی دولت لحاظ شود.

وی تصریح کرد: تلنگر به فعالان اقتصادی برای درک شرایط عصر کرونای صنعتی، راه‌اندازی دوره‌های توانمندسازی آنها در نحوه مدیریت و رهبری، تغییرات حوزه بازاریابی، مالی، منابع انسانی و زنجیره تأمین و چگونگی حرکت به سمت دنیای پس از کرونا از جمله اقدامات اتاق بازرگانی اصفهان بوده است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با بیان اینکه زمان آن رسیده که شعار «در خانه بمانیم» به «در کنار اقتصاد بمانیم» تغییر کند، اظهار داشت: این امر موجب می‌شود با هوشیاری کامل و در کنار یکدیگر چرخ‌های اقتصاد را به حرکت درآوریم. برای تحقق این امر نیازمند حمایت هر چه بیشتر دولت و تعامل و برادری جامعه کارگری و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: بحران کرونا ما را به ایجاد نهضتی اقتصادی ملزم می‌کند تا با بسیج کردن تمام ظرفیت‌ها در 3 حوزه دولت، بنگاه‌های اقتصادی و خانوارها بیداری اقتصادی را رقم بزنیم.

در ادامه این نشست، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: موانع کسب و کار در حوزه خدمات از معضلات جدی عصر کرونا است. امروز نوع گردشگری به گردشگری نیابتی تبدیل شده و اتاق بازرگانی اصفهان در حال تهیه زیرساخت‌های لازم برای این نوع گردشگری است تا فعالان این حوزه بتوانند بخشی از فعالیت‌های خود را به صورت تورهای آنلاین ارائه کنند.

محمدرضا رجالی با بیان اینکه کشورهایی مانند اسپانیا بیش از 30 درصد GDP خود را به رفع بحران بنگاه‌های اقتصادی و ارائه کمک‌های بلاعوض تخصیص داده‌اند، افزود: اما این رقم در ایران بسیار ناچیز و کمتر از 5 درصد بوده است که اصلاً متناسب با بحران فعلی نیست.

وی ادامه داد: در وضعیت فعلی تشکیل شورای عالی اقتصادی مدیریت کرونا در سطح حاکمیت و دولت و ایجاد کمیته‌های تأمین امنیت غذایی، تقویت زیرساخت‌های بهداشت و درمان، کمیته اشتغال، تحریک دائمی بازار و گردش زنجیره‌ها ضروری به نظر می‌رسد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان همچنین خواستار بازنگری فوری در بودجه سال 1399 و تنظیم آن بر اساس شرایط موجود شد. 

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین