به گزارش می متالز، ایرج موفق اظهارداشت: این محدودیتها در شرایط کنونی باید برای تحقق شعار جهش تولید برداشته و شرایط توسعه و افزایش ظرفیت را برای واحدهایی که از امکانات لازم برخوردارند فراهم شود.
وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ با عنوان "جهش تولید" از سوی رهبر معظم انقلاب ادامه داد: تولید محور اصلی کار و مسائل اقتصادی است و بدنبال خود ارزش افزوده، ثروت و اشتغال ایجاد میکند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب چندین سال متوالی بر روی تولید تاکید ویژه دارند افزود: ارزش افزوده، ثروت و اشتغال بصورت زنجیروار با توجه به تولید محقق میشود.
موفق با بیان اینکه برخی واحدهای تولیدی و صنعتی بنا به دلایل مختلف، نمیتوانند بر اساس ظرفیت اسمی کار کنند، اضافه کرد: باید با ظرفیت سنجی از واحدهای صنعتی و تولیدی فعال، ظرفیتهای خالی آنها را مشخص کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید روی ظرفیتهای خالی کارخانهها و صنایع سرمایهگذاری کنیم خاطرنشان کرد: ظرفیت سنجی از واحدهای تولیدی و صنعتی موجود در شهرکهای صنعتی استان در مرحله اول انجام میشود و در مرحله بعد ظرفیت سنجی واحدهای صنعتی پراکنده و خارج از شهرکها انجام خواهد شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: استقرار واحدهای صنایع سبز در شعاع ۵۰ کیلومتری مرکز استان را از سال گذشته شروع کردیم و برای عملیاتی شدن این کار تلاش میکنیم.
وی تصریح کرد: صنایعی که هیچگونه آلایندگی ندارند میتوانند در مرکز استان ایجاد شوند اما بدلیل قانون منع استقرار صنایع در شعاع ۵۰ کیلومتری با مشکل مواجهیم.
موفق با اشاره به اینکه صنایع سبز باید بتوانند در مرکز استان مستقر شوند بیان کرد: قانون منع استقرار صنایع در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان باید برای صنایع دیگر اعمال شود.
وی گفت: پیگیری این موارد در شرایط کنونی در دستور کار ما قرار دارد تا بتوانیم سهم خودمان را در تولید واقعی و تحقق شعار جهش تولید عملیاتی کنیم.
صنایع سبز، به صنایعی گفته میشود که در تولیدات خود روشهای سازگار با محیط زیست را به کار میگیرند و یا محصولات سازگار با محیط زیست تولید میکنند.
بر اساس اطلاعات کسب شده از اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان، محدودیت شعاع ۵۰ کیلومتر بعنوان ممنوعیت محیط زیستی نیست بلکه به عنوان ممنوعیت استقرار صنعتی است که توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و محیط زیست مجری آن است.
ضمن اینکه با حدود ۹۰ درصد استعلامهای صنعت معدن و تجارت برای احداث در سال ۹۸ و با ۸۲ درصد تقاضاهای صنایع برای بهره برداری موافقت شده است.
همچنین حدود ۷۰۰ صنعت آلوده در استان اصفهان وجود دارد و این شهر سال گذشته بعنوان آلودهترین کلانشهر کشور شناخته شد.
در زمان حاضر بیش از ۶۸ درصد صنایع استان در شعاع ۵۰ کیلومتری مرکز اصفهان قرار دارند ضمن اینکه هم اکنون کمتر از ۳۰ درصد صنایع در حال بهره برداری هستند و در صورتیکه بطور کامل از ظرفیت خود استفاده کنند میتوانند گام موثری برای تحقق شعار جهش تولید بردارند.
اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی صنعتی ترین استان کشور بشمار میآید
سهم اصفهان در صنعت کشور را ۱۱ درصد، سرمایه گذاری ۱۰ درصد و اشتغال صنعتی هشت درصد و رتبه اصفهان در طرحهای نیمه تمام صنعتی و تعداد معادن اول و از نظر ذخایر معدنی دوم است.