به گزارش می متالز، علی اصغر رضازاده اظهار داشت: افزایش قیمت شن و ماسه بدون هماهنگی کمیته تنظیم بازار، غیرقانونی است.
رضازاده اظهار داشت: واحدهای شن و ماسه مدعی هستند که قیمت تمام شده تولید بالا رفته، هزینه های کارگری، لوازم یدکی ماشین آلات و لاستیک ها افزایش یافته است از این رو باید قیمت شن و ماسه هم افزایش یابد.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: این موارد امروز در نشستی با حضور واحدهای شن و ماسه مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد با تجزیه قیمت و بررسی هزینه ها، قیمت کارشناسی شده تعیین شود.
بر اساس این گزارش، انجمن شن و ماسه و همچنین تولید بتن آماده، به صورت خودسرانه، اقدام به افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت شن و ماسه و بتن آماده کرده و قیمت هر تن شن و ماسه را از ۲۱۰ هزار ریال به حدود ۳۰۰ هزار ریال افزایش داده اند.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره برداشت های غیرمجاز شن و ماسه گفت: در صورت مشاهده برداشت های غیر مجاز با متخلفان برخورد قانونی می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی هم در باره برخورد با برداشت غیرمجاز شن و ماسه در استان گفت: در سال گذشته، پنج فقره پرونده برداشت شن و ماسه غیرمجاز در شهرستان بجنورد شناسائی شد که با ابلاغ اخطاریه و اخذ دستور قضایی عملیات برداشت متوقف شد.
سید عقیل مرتضوی اظهار داشت: هماهنگی تنگاتنگ بین این شرکت با سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، می تواند در کاهش تخلفات این حوزه کمک کند.
وی افزود: همچنین حمایت مراجع قضایی، در زمان شناسائی تخلف و صدور رای وجرایم سنگین برای اعاده به وضع سابق، از راهکارهای مقابله با این موضوع است.
حدود ۵۰ واحد شن و ماسه و بتن آماده در خراسان شمالی فعال است.
میزان ذخیره قطعی معادن خراسان شمالی یک میلیارد و ۵۸ میلیون تن و میزان ذخیره استخراج اسمی معادن ۱۱ میلیون و ۵۰۰هزار تن است.
سالانه پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تن ماده معدنی از معادن خراسان شمالی استخراج می شود. میزان سرمایه گذاری توسط معدنکاران استان هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال است.
در کشور ۶۸ ماده معدنی وجود دارد که خراسان شمالی ۲۸ نوع آن را دارد.