تاریخ: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۹:۳۳
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۱۰۳۹۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

گام های اساسی شهرک‌های صنعتی هرمزگان به سوی جهش تولید

می متالز - استان هرمزگان با توجه به داشتن صنایع بزرگ فولاد و آلومینیوم و همچنین تاسیسات پالایشگاهی و پتروشیمی در دهه اخیر به قطب صنعتی درکشور تبدیل شده و شهرک ها ونواحی صنعتی استان نیز دراین راستا تکمیل کننده زنجیره تولید در سال جهش تولید به حساب می آیند.
گام های اساسی شهرک‌های صنعتی هرمزگان به سوی جهش تولید

.

به گزارش می متالز، هرمزگان از هرحیث اعم زمین، نیروی کار جوان، نزدیکی به آبهای بین المللی خلیج فارس، دریای عمان و بازارهای هدف به لحاظ زیرساختی شرایط را برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم کرده به گونه‌ای که این استان سال ۹۷ در حوزه سرمایه‌گذاری در بخش صنعت در کشور رتبه سوم را کسب کرده است.

این استان از جمله مناطق مهم و راهبردی و دارای ظرفیت‌های بی‌شمار سرمایه‌گذاری در جنوب کشور به شمار می‌رود که فعالیت‌های آن به ویژه در شهرک ونواحی صنعتی با شتاب هر چه بیشتر در حال انجام است.

شرکت شهرک‌های صنعتی استان هرمزگان به عنوان یکی از شرکت‌های تابعه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در سال ۱۳۷۰ به ثبت رسید در خلال سالهای گذشته با افت وخیزهای مواجه بوده ولی با آمدن صنایع بزرگ و واگذاری واحدهای صنعتی به افراد کاردان مسیر توسعه خود را در پیش گرفته است.

این شرکت هم مانند دیگر بخش‌های صنعتی استان برنامه‌های متعددی را برای سال جهش تولید از جذب سرمایه‌گذار تا حمایت‌های مالی و مشاوره‌ای در نظر گرفته است تا مسیری امن برای عبور از چالش‌های اقتصادی فراهم کند.

شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان که به عنوان یکی از بازوهای قدرت اقتصادی استان نیز محسوب می‌شود، تلاش کرده حتی در شرایط شیوع بیماری کرونا که اقتصاد بسیاری از کشورها را با رکود مواجه کرده برنامه‌های امیدبخشی را برای هرمزگان به ارمغان آورد.

افزایش سرمایه و تولید در بخش‌های خصوصی می‌تواند کاهش نرخ بیکاری، بهبود اقتصاد و اعتبار و اعتماد به دستاوردهای تولیدات داخلی را به همراه داشته باشد و این موتور محرکه با برنامه‌ریزی مناسب در سال جدید جهش یابد.

البته جهش گرفتن در بخش تولید نیازمند افزایش حمایت و فعالیت از سوی تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران در استان است که تلاش‌های شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان در این زمینه مشهود است.

توجه به بخش صنعت در هر منطقه‌ای بی‌شک به تقویت پایه‌های قدرت سرمایه و افزایش تولید داخلی می‌انجامد چرا که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۹۹را به عنوان سال جهش جهش تولید نامگذاری کردند و همانطور که از این نام برمی‌آید به معنی آغاز پیشرفت‌های بیشتر در همه زمینه‌های تولیدی کشور است.

بازگشت ۴۵ واحد صنعتی غیر فعال در هرمزگان تا پایان سال جهش تولید

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان در این زمینه گفت: با توجه به نامگذاری سال ۹۹ توسط رهبر معظم انقلاب بنام جهش تولید، ۴۵واحد صنعتی غیرفعال تا پایان امسال به چرخه تولید برمی‌گردد.

سید امیر امیری‌زاد افزود: همچنین در سال گذشته که به عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده بود، ۴۱ واحد تولیدی که از سال ۹۳ غیرفعال بودند فعالیت خود را با اشتغال‌زایی ۸۰۰ نفر آغاز کردند.

وی بیان داشت: با توجه به تصمیم ستاد استانی مبارزه با ویروس کرونا مبنی‌بر احیای واحد تولیدی هرمز الکل بندرحاجی‌آباد، با همکاری بانک‌ها و دستگاه‌های مربوطه مشکلات و موانع مجوزهای این واحد تولیدی برطرف شد و کار خود را آغاز کرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان اظهار کرد: شرکت هرمز الکل بندر حاجی‌آباد به عنوان اولین واحد تولیدی فعال شده سال۹۹، در شرایط کنونی می‌تواند الکل مورد نیاز استان و کشور را تهیه کند.

سید امیر امیری‌زاد در ادامه تصریح کرد: پوشش زیرساخت‌های صنعتی در هرمزگان سراسری شده و با توجه به استقرار صنایع استان در منطقه غرب بندرعباس، سیاست این شرکت به سمت توازن زیر ساخت صنعتی رفته است.

وی افزود: ۵ هکتار از ناحیه صنعتی بشاگرد در مرحله اول به بهره‌برداری می‌رسد که برای فعالیت‌های صنایع خرد و متوسط مناسب است.

رییس هیات مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان بیان داشت: با توجه به اهمیت تشکیل زیر ساخت‌های صنعتی، ایجاد زیر ساخت‌ها در منطقه شرق استان موجب جذب سرمایه‌گذار ، افزایش اشتغال و تقویت اقتصاد مردم می‌شود.

امیری‌زاد یادآور شد: یک سوم معادل ۳۴درصد از سرمایه‌گذاری‌ها در شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان از سال ۱۳۷۰ صورت گرفته و طی سه سال اخیر محقق شده است.

وی با اشاره به چرخه کامل تولید آبزیان در منطقه میناب اضافه کرد: این چرخه نمونه بارز یک طرح اقتصاد مقاومتی است که با فعال شدن بندر تیاب، همه فرایند تولید تا صادرات در  این منطقه انجام خواهد شد.

کارخانه‌های زیان‌دیده از کرونا در هرمزگان حمایت می‌شوند

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان ابراز داشت: تسهیل در دریافت اقساط زمین صنعتی و همراهی با واحدها در مواجه با بحران کرونا به صورت خاص در حوزه اختیارات شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان از جمله حمایت‌های ویژه پیش بینی شده است.

امیری‌زاد افزود: اکنون  طبق مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا، واحدهای صنعتی تولیدکننده مواد غذایی و بهداشتی استان فعالیت خود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آغاز کرده‌اند.

وی تصریح کرد: ۴۵۰ واحد صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مستقر شده‌اند که ۲۷ درصد واحدهای صنعتی در حوزه صنایع غذایی فعالیت می‌کنند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی هرمزگان اظهار داشت: در راستای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا، طی چند مرحله عملیات ضدعفونی معابر و واحدهای تولیدی، شناسایی واحدهای پر خطر و پرتردد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان انجام شده است.

به گفته امیری‌زاد؛ برای حمایت‌های بیشتر از واحدهای تولیدی در شرایط شیوع بیماری منحوس کرونا، شرایط واگذاری زمین و نحوه پرداخت اقساط حق بهره‌برداری زمین‌ها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی هرمزگان تسهیل شد و طبق مصولات اعلام شده، اقساط اسفند ۹۸ تا اردیبهشت ۹۹ واحدهای صنعتی بدون هیچ‌گونه تعدیلی به انتهای اقساط مربوطه منتقل شود.

خط تولید۴واحد صنعتی به مواد ضدعفونی‌کننده تغییر یافت

طبق گزارش‌های منتشره از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان؛ شرکت های صبا کار یلدای سهند، پدرام طب بندر، مصطفی گرمابدری و هرمز الکل بندر تولیدات خود را برای مقابله با بیماری کرونا در استان هرمزگان به تولید موادضدعفونی‌کننده(ماسک، ژل و دستکش) تغییر دادند.

شرکت صبا کار یلدای سهند که تا پیش از شیوع ویروس کرونا، تولیدکننده نایلون و نایلکس بود، اکنون خط تولید دستکش یکبار مصرف و همچنین شرکت پدرام طب بندر که در گذشته البسه یکبار مصرف بیمارستانی و پک‌های جراحی تولید می‌کرد اکنون خط تولید ماسک، محلول و دستکش لاتکس را راه‌اندازی کرده است.

شرکت اورهال شرکت هرمز الکل بندر هم از سال ۱۳۹۳ غیرفعال بود و با پیگیری‌های شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان روند راه‌اندازی این شرکت در کمتر از یک ماه صورت گرفت و در حال حاضر با خط تولید الکل طبی ۹۶ درصد و الکل صنعتی ۹۰ تا ۹۱ درصد فعال است و نیاز استان و سایر استان‌های همجوار را برطرف می‌کند.

شرکت مصطفی گرمابدری نیز در آن بسته‌بندی حبوبات و سبزیجات انجام می‌گرفت، خط تولید خود را به ساخت ژل و محلول ضدعفونی تغییر داده است.

رشد ۸۶ درصدی سرمایه‌گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی هرمزگان

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان گفت: میزان سرمایه‌گذاری از ابتدای تاسیس این شرکت تا پایان سال ۹۸، در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان ۴هزار و ۴۸۱ میلیارد ریال بوده است.

سید امیر امیری‌زاد افزود: با توجه به میزان سرمایه‌گذاری شهرک‌ها و نواحی صنعتی طی سال گذشته، این شاخص در مقایسه با سال ۹۶ حدود ۸۶.۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: ناحیه صنعتی جرون با ۱۵۵ میلیارد ریال و شهرک صنعتی خلیج‌فارس با ۱۵۲ میلیارد ریال بیشترین میزان سرمایه‌گذاری از ابتدا تا پایان سال گذشته را به خود اختصاص داده‌اند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان خاطر نشان کرد: این استان دارای ۲۹ شهرک و ناحیه صنعتی بوده که از این تعداد ۲۶ شهرک و ناحیه مصوب دولتی و ۳ مورد بخش خصوصی هستند.

امیری‌زاد یادآور شد: برخی از شهرک‌ها و نواحی صنعتی در استان مشغول ساخت و ساز هستند و تاکنون از مجموع بخش دولتی ۲۲ شهرک به بهره‌برداری رسیده است.

۱۹واحد تولیدی در هرمزگان نوسازی شد

استاندار هرمزگان  به عنوان یکی از حامیان توسعه صنعتی در استان دراین همین  زمینه گفت: ۱۹ واحد تولیدی و صنعتی غیرفعال در استان طی ۲سال اخیر نوسازی و به چرخه فعالیت بازگشته است.

فریدون همتی با تاکید بر رفع موانع تولید در هرمزگان افزود: این واحدهای تولیدی با پرداخت ۳۸۰میلیارد ریال تسهیلات و استفاده از دانش و تکنولوژی‌های جدید توانسته‌اند تولید و بهره‌وری خود را ارتقا دهند.

وی بیان کرد: با نوسازی این تعداد واحد تولیدی در هرمزگان که در صنایع مختلف مشغول به کار و تولید هستند، ۲۰۰ شغل جدید ایجاد شده است.

استاندار هرمزگان اظهار داشت: حمایت از واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری‌ها، همواره از برنامه های مهم دولت بوده که در این راستا نوسازی واحدهای تولیدی قدیمی نیز با جدیت پیگیری و اجرایی شده است.

همتی یاد آور شد: همچنین کارخانه تولید ارد خاتم توانسته با تجهیز سیستم‌های جدید و مجهز، تولیدات خود را توسعه دهد.

وی ابراز کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ضرورت پیشگیری از این بیماری، در حال حاضر روزانه افزون‌بر ۱۰۰ هزار ماسک در هرمزگان آماده می‌شود که از این تعداد ۶۰ هزار عدد در واحد تولیدی پدرام طب در شهرک صنعتی بندرعباس و باقی‌مانده توسط گروه‌های مردمی، جهادی و بسیج در حال تولید است.

نماینده عالی دولت در هرمزگان ادامه داد: روزانه ۵۰درصد از این ماسک‌های تولیدی به دانشگاه علوم پزشکی استان برای توزیع در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اختصاص می‌یابد و ۵۰درصد دیگر هم به داروخانه‌ها و مراکز فروش به مردم عرضه می‌شود.

تولید بویه‌های پلی اتیلن برای اولین‌برا در ایران توسط شرکت هرمز برکه

مدیرعامل شرکت‌های صنعتی هرمزگان گفت: بویه‌های پلی اتیلن با سایز کوچک و تجاری سازی نشده پیش از این وجود داشته‌اند اما بویه با ابعاد بزرگ و با استفاده دریایی برای اولین‌بار در ایران و توسط شرکت هرمز برکه تولید و تجاری سازی و تولید شد.

سید امیر امیری‌زاد با بیان اینکه تا پیش از این از بویه‌های فرانسوی و استرالیایی در سواحل ایران استفاده می‌شد تصریح کرد: با تولید این نوع بویه‌ها به دست جوانان ایرانی، علاوه بر صرفه جویی در خروج ارز از کشور، با همان کیفیت جنس مشابه خارجی اما با ۵۰درصد قیمت مناسب‌تر تولید می‌شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر بویه‌ها در کشور فلزی هستند و به گونه‌ای تولید می‌شوند که باید رنگ آمیزی شوند اما بویه‌های پلی اتیلن به صورت رنگی تولید شده و نیاز به رنگ آمیزی ندارند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان اضافه کرد: دوام بالا، حمل و جا به جایی راحت، تولید به صورت یکپارچه، تعمیر پذیری و عمر مفید طولانی از جمله مزایای پلی اتیلن‌های تولید شده است.

مدیرعامل شرکت هرمز برکه اظهار داشت: تولیدات بویه‌های پلی اتیلن از ۲ سال قبل آغاز شده و از سال ۹۸ به طور جدی بر روی تولید و عرضه آن به بازار فعالیت کردیم.

بهنام دربان ادامه داد: پیش از تولید بویه‌ها، در زمینه محصولات شیلاتی فعالیت داشتیم و برای اولین‌بار این شرکت توانست وارد مرحله محصولات دریایی شود.

وی یادآور شد: شرکت هرمز برکه با برنده شدن در مناقصه‌ای که در بندر امام خمینی(ره) برگزار شد، تحویل ۲۵ بویه اقیانوسی با قطر ۲.۶ متر در دستور کار قرار داد و از این‌رو تجاری‌سازی این محصول کلید خورد.

به گفته مدیر شرکت هرمز برکه؛ مراحل فنی و تست‌های اولیه این محصول در بندر شهید رجایی بندرعباس و با کمک اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان صورت گرفت.

دربان افزود: تسهیل حضور شرکت هرمز برکه در نمایشگاه رونق اقتصادی، رونمایی اولیه از بویه‌ها و همچنین بازتاب ساخت این محصول از جمله حمایت‌های شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان از این شرکت تولیدی است.

«بویه» یا «شناوه» جسم کوچک شناوری است که به کف دریا مهار می‌شود و از آن برای علامت‌گذاری در آبراه‌ها و سواحل به‌ منظور هشدار دادن به کشتی‌ها درباره وجود صخره و سایر موانع زیر آب استفاده می‌شود.

شرکت هرمز برکه در شهرک صنعتی شماره ۳ بندرعباس، کیلومتر ۲۵جاده بندرعباس - بندرلنگه واقع شده است.

کمک به واحدهای تولیدی غیرفعال در دستور کار برنامه‌های امسال

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: در سال جاری بررسی عوامل اصلی غیرفعال بودن واحدهای تولیدی برای حمایت‌های بیشتری در دستور کار قرار گرفته، تا با پیشنهادها و راهکارهای مناسب از سوی مدیران هر مجموعه تولیدی کمک‌های لازم ارائه شود.

احسان بخرد افزود: در ابتدا برای احداث یک شهرک یا ناحیه صنعتی، باید زمین مورد نظر توسط فرد متقاضی معرفی شود و با طی کردن مراحل قانونی، برآورد میزان سرمایه لازم و بازدیدها، مجوز لازم صادر می‌شود.

وی بیان داشت: طبق سال‌های گذشته، طرح هایی که پیشرفت فیزیکی بیشتر از ۶۰درصد داشته‌اند برای خرید خودرو، تجهیزات و دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی خواهند شد.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان، عمده‌ترین مشکلات واحدهای غیرفعال را بدهی به بانک‌ها دانست و عنوان کرد: عواملی شامل، تحریم ها، کمبود فروش و نقدینگی، قابل رقابت نبودن محصول به دلیل کیفیت پایین، نوسانات بازار و نیروی کار نیز در آن تاثیرگذار است.

بخرد ادامه داد: همچنین طبق بررسی‌ها، علت تعطیلی یک واحد تولیدی می‌تواند، خروج از طرح در حالت توجیه‌پذیری، افزایش معوقات بانکی، نوع مدیریت، منابع مالی، مشکلات بازار و تحریم‌ها باشد.

وی خاطر نشان کرد: متقاضیان نباید فقط با تکیه بر دریافت وام، اقدام به راه‌اندازی خطوط تولیدی کنند بلکه باید برنامه‌ریزی مناسب مالی داشته و اعتبارسنجی شوند تا در نیمه راه با مشکلات کاهش درآمد و تعطیلی مواجه نشوند.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان اضافه کرد: وقتی اعتبارسنجی انجام شده و نیاز متقاضی به تسهیلات کمتر شود و یا اینکه فاصله وام تا زمان بهره‌برداری و درآمد کاهش یابد، تولیدکننده یا سرمایه‌گذار در مدت کمی می‌تواند بدهی خود را به بانک پرداخت کند و دچار آسیب‌پذیری نشود.

بخرد تاکید کرد: نحوه استفاده متقاضیان از تسهیلات و مجوزها در تولیدات اهمیت بسیاری دارند و به نفع تولیدکنندگان است که بتوانند برای سرمایه در گردش تسهیلات بگیرند.

وی پیشنهاد کرد: اجرای برنامه‌های مربوط به توسعه صنعت و تولید گسترده در استان بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت است، هر چند که این موضوع جزو وظایف شهرک‌های صنعتی نیست اما پیشنهاد می‌دهم صنایع بزرگ هم نیازسنجی شوند.

وی بیان داشت: بر همین اساس به طور مثال، قطعات و مواد اولیه مورد نیاز صنایع بزرگ شامل، پیچ، واشر و مهره که از نقاط دیگر کشور تهیه شده، در استان هرمزگان تولید شود.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان ابراز داشت: عمده ظرفیت‌های صنعتی در استان را می‌توان، صنایع شیلاتی، خرما، کشت‌ گلخانه‌ای و صنایع پایین دستی صنایع بزرگ مانند فولاد و آلومینیوم نام‌ برد که البته دارای فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیاری هستند.

بخرد اضافه کرد: شرکت خرما بُن جنوب و هرمز برکه، نمونه‌های موفقی برای تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران و نیز توسعه‌دهندگان صنایع تولیدی در استان به شمار می‌روند.

اکنون ۳۴۲واحد تولیدی فعال و ۹۹واحد غیرفعال در استان وجود دارد که در سال‌جاری ۴۵واحد به چرخه تولید باز می‌گردند و با توجه به تصمیمی که دولت برای برنامه‌های جهش تولید در سال ۹۹ گرفته است، یک‌هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی غیر فعال در کشور تا پایان امسال فعال می‌شوند.

عناوین برگزیده